Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beweegvriendelijk schoolplein RSG Simon Vestdijk Harlingen geopend (video)

11-09-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 9 september om 13.00 uur is het nieuwe beweegvriendelijke schoolplein van RSG Simon Vestdijk, school voor voortgezet onderwijs in Harlingen, op feestelijke wijze door Sara (voorzitter leerlingenraad) en de heer Sytsma (wethouder gemeente Harlingen) geopend.

Leerlingen en docenten, maar ook buurtbewoners, dachten mee bij het ontwerp van het bijzondere schoolplein, waarop je van alle kanten wordt geprikkeld om te bewegen.

 

Mede door (financiële) ondersteuning van en samenwerking met: LEADER (subsidieverstrekker Europese Commissie), ELFPO (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling), Streekwurk, Provincie Fryslân en de Gemeente Harlingen, is het beweegvriendelijke schoolplein gerealiseerd.

 

Metamorfose voor plein en omgeving

Al voor de herinrichting van plan Zuid was RSG Simon Vestdijk bezig met ideeën voor een nieuw schoolplein. Hiervoor leverden onder andere buurtbewoners en leerlingen van het Technasium van de school input. Het plan voor het schoolplein lag in 2019 klaar en is nu gerealiseerd. Zowel de omgeving van de school als het schoolplein hebben een flinke metamorfose ondergaan. Het vernieuwde, beweegvriendelijke schoolplein is zo gemaakt dat gezond gedrag gestimuleerd wordt. In de aangelegde groene omgeving zijn faciliteiten gerealiseerd om met elkaar of individueel te bewegen, zoals: een pannakooi, tafeltennistafels, een hardloopbaan, fitnessapparatuur en een basketbalveld.

 

RSG Simon Vestdijk wil bijdragen aan fitte en gezonde generatie

Directeur Gerald Schutte is blij met de metamorfose die het plein en de omgeving hebben ondergaan: “We zijn ontzettend blij met het resultaat van alle inspanningen van de betrokken partijen en kijken terug op een fijne samenwerking met de gemeente. Wat dit schoolplein vooral bijzonder maakt, is dat er voor leerlingen heel veel verschillende mogelijkheden zijn om te bewegen en daarnaast om elkaar te ontmoeten. We zijn ervan overtuigd dat de schooldag voor leerlingen door deze mooie faciliteiten nog leuker wordt. Niet alleen in de pauzemomenten kan er gebruik worden gemaakt van het plein; het krijgt ook een plek in ons onderwijsaanbod. Dit plein past bij onze doelstelling om bij te dragen aan een fitte en gezonde generatie. Die generatie bestaat niet alleen uit onze schoolpopulatie, maar reikt verder dan dat. Buurt- en stadgenoten kunnen daarom buiten de schooltijden ook gebruik maken van alle mogelijkheden van het plein. Ik nodig ze van harte uit om dit ook te doen!”

Video: CZ-Videoful.

Onderwijs Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zeerobben stelt teleur

11-09-2022

HARLINGEN - Zeerobben – LAC Frisia 1 – 2 (bekervoorronde)

Vaarspektakel 'Harlingen Ongeschut' na vier jaar terug in de grachten (video)

11-09-2022

HARLINGEN - Vele Harlingers hebben er reikhalzend naar uitgekeken, zaterdag was het eindelijk zover: de 8e editie van Harlingen Ongeschut!

Penalty schieten tijdens de Visserijdagen

11-09-2022

HARLINGEN - Tijdens de Visserijdagen konden voorbijgangers die richting de visafslag liepen een poging wagen om een penalty raak te schieten.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken