Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beuken op de Bonkevaart

26-10-2021

HARLINGEN - Hieronder volgen de verslagen van de Danser en de Kromme Dick tijdens het Liwwadster Rondje.

Danser

De eerste wedstrijd van het seizoen. 6.00 uur 's morgens gaat de wekker! Liwwadster Rondje vandaag! Het is vroeg, maar we hebben er zin in.

 

Om 8.00 uur kranen en we maken ons klaar. In de boeg zitten Neeke en Elbrich, nu nog aan een laatste pannenkoek. Op bankje twee zitten Edine en Emma. Zij checken nog snel of we genoeg Liefmans mee hebben. Op slag roeien Katja en Ante. Zij kijken nog even welke liedjes er allemaal in de wedstrijdlijst staan. Vergeten hitjes worden nog snel toegevoegd. En natuurlijk de stuurman Simon! Hij neemt de aangepaste route nog even in zich op.

 

Uiteindelijk starten we om 11.23 uur samen met de Vuurzee en met de Oksewiel II. We raken voorop, maar het blijft een lange tijd een strijd. Na de eerste brug zien we dat een drone ons volgt! Dat is de drone van Boris. De mooie filmpjes zijn dus al geregeld! We waren even vergeten hoe zwaar de wedstrijden ook alweer waren, maar we gaan natuurlijk door. 'De snor ervoor!'

 

Dan komt ie. De Bonkevaart. De muziek gaat aan en al onze supporters staan langs de kant! Innerlijke buffeltjes komen boven en de snelheid loopt op! De interbalast voor ons. Die gele vlek die zonet nog verder weg lag. Het is eigenlijk te smal en Neeke tikt bijna de stuurman van de gele sloep af, maar we gaan er voorbij! Dan de Oksewiel II die ons na de start toch weer had ingehaald. 'Omdat het kan en omdat wij het kunnen!' We zitten in de knoop met elkaars riemen, maar vasthouden en doorbeuken! We willen erlangs en dat doen we. Met de support nog steeds naast ons gaan we lekker.

 

 

De support blijft op verschillende plekken opduiken en onze power blijft ook. Veel bruggetjes in Leeuwarden en het is er smal, maar we roeien goed en de stuur manoeuvreert ons erdoorheen.

 

We finishen na 1 uur en 52 minuten. Eerst die Liefmans maar en dan terug naar de kraan. We eindigen op een fantastische 2e plek in de 1e klasse!

 

Kromme Dick

Afgelopen zaterdag een dijk van een wedstrijd geroeid. Net als in Langweer met 2 debutanten. Deze keer mochten Jorn en Sam laten zien wat ze waard zijnWe moesten even wachten vanwege uitstel door het hoge water maar uiteindelijk om 14:15 uur de eerste start. Uiteraard spektakel en chaos van het eerste uur. Op tijd bij de start, er zit maar een minuutje tussen de groepen.


De start met hjoed een makkie ging perfect. We lagen gelijk voor en op naar de sloepen voor ons. De mannen moesten er best aan trekken aangezien de sloepen voor ons de snellere sloepen moesten zijn. De heren waren ontzettend gemotiveerd en we liepen toch nog vlot op de voorgangers in en haalden ze één voor één in. Er was natuurlijk wel een stuurman die niet ruimte wilde geven maar na enige aanmoediging ging die toch aan de kant.

De Toverbal was erg sportief en gaf ons de nodige ruimte en tijd om ze te passeren. Nogmaals bedankt mannen.

Daarna knallen naar de Isola en de vecht, dat viel nog niet mee maar ook met de Isola werd korte metten gemaakt. Was wel een sprint van zowat een kilometer voor nodig maar toch gelukt. De Vecht was te ver weg en konden wij niet meer inhalen. Maar wat geweldig is het toch om overal langs de route die supporters te hebben die continu staan aan te moedigen. Die hebben ons er zeer zeker doorheen gesleept.

En dan onze Boris, die had me daar een verrassing. Met een drone een prachtig filmpje gemaakt. Bedankt voor de mooie beelden Seun.
Jammer genoeg geen prijs maar een hele mooie tijd geroeid en volgend jaar nog eerder aan de start.

Tot volgend jaar Liwwadster Rondsje.

 

Haal op gelijk!

 

Okke Hel bedankt al zijn supporters die ook in groten getale aanwezig waren maar ook onze sponsors, Hoekstra & Partners, Hiemstra financiële diensten, Bijrinus partijhandel, Visser ATR en Haisma scheepsmotoren. Voor hun steun.

 

En natuurlijk Boris v.d. Weide die geweldige drone filmpjes heeft gemaakt deze dag.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

26-10-2021

HARLINGEN - Er waren weinig wedstrijden afgelopen weekend bij fc Harlingen.

Recreatie & Toerisme leeft in Noardwest Fryslân

26-10-2021

FRANEKER - Na een periode van twee jaar kon er eindelijk weer een informatieve netwerkbijeenkomst gehouden worden voor de recreatieve ondernemers, georganiseerd door de toeristische koepelorganisatie Stichting Bestemming Noardwest.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas