Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beste inwoners van Harlingen

15-04-2020

HARLINGEN - Tot 1 juni zijn alle evenementen verboden, daarom ook geen vergaderingen van HOOP waar u heen zou kunnen.

Ik denk dat de 1e openbare vergadering pas na het zomerreces in september zal zijn... Onze leden en achterban behoren ook tot de risicogroep. Daar zijn we ons ook terdege van bewust, daarom verloopt al het contact ook via de telefoon of mail. Enkele van onze leden zijn ook werkzaam in de zorg en lopen extra risico. Alle respect voor alle zorgmedewerkers die het nu dubbel zwaar hebben. Zowel op het werk, als in de privésituatie zorgen dat iedereen gezond blijft.

 

Gelukkig valt het in Friesland en ook in Harlingen mee met de besmettingen. Wij wonen hier ruim genoeg om afstand te kunnen houden en dat wordt ook door de meeste mensen goed toegepast. Als je naar buiten gaat voor een wandeling of op de fiets, zoals ik doe, zie je overal de mensen, op gepaste afstand een praatje met elkaar maken. In de wijken met tuinen een praatje over de heg. Maar er zijn natuurlijk mensen die niet naar buiten mogen omdat ze zich niet lekker voelen en in quarantaine zijn om geen mensen te besmetten. Die triest zijn omdat ze de kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien. Of familie hebben in een verpleeghuis of ziekenhuis en niet op bezoek mogen. Niet even een hand vasthouden of een knuffel geven.

 

We HOPEN dat alles weer goed komt, dat de maatregelen iets versoepeld worden en dat langzaam het “normale leven” weer op gang komt. Stapje voor stapje. Maar ook dat we reëel moeten zijn, dat er nog lang geen vaccin is, het virus elke keer weer terug zal komen en dat die heel besmettelijk is. Dat bij een nieuwe uitbraak er weer strengere maatregelen nodig zullen zijn. Om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen beschermd worden en dat de ziekenhuizen en ic-afdelingen niet weer volstromen. We zullen helaas voorlopig moeten wennen aan een "nieuw" normaal.

 

Mocht u vragen of hulp nodig hebben, of gewoon met iemand even een praatje wilt maken om het hart te luchten u kunt altijd met mij bellen of mailen. Ik ben heel blij dat ik hier woon en naar buiten kan en mag om te wandelen.

 

Blijf gezond en denk om elkaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Ankie Hoendervoogt

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij (HOOP)

T. 0517-418330

E. a.hoendervoogt.hoop@harlingen.nl

 

Corona Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Creatief met corona 🍀: Zeezicht serveert elke dag een afhaaldagschotel

15-04-2020

HARLINGEN - Jezelf eens culinair verwennen in tijden van de coronacrisis?

Laat je stem horen voor Chorus #500kinderen

15-04-2020

HARLINGEN - Chorus is een geluidsverschijnsel –zweving- dat optreedt als meerdere bronnen tegelijk geluid van een vrijwel (maar niet helemaal) gelijke toonhoogte uitzenden.

Razende Roeland raast door het Noorden

15-04-2020

HARLINGEN - Zo donderdagavond 21.00 uur is het alweer tijd voor je wekelijkse portie Hardrock en grunge.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen