Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beste inwoners van Harlingen

15-04-2020

HARLINGEN - Tot 1 juni zijn alle evenementen verboden, daarom ook geen vergaderingen van HOOP waar u heen zou kunnen.

Ik denk dat de 1e openbare vergadering pas na het zomerreces in september zal zijn... Onze leden en achterban behoren ook tot de risicogroep. Daar zijn we ons ook terdege van bewust, daarom verloopt al het contact ook via de telefoon of mail. Enkele van onze leden zijn ook werkzaam in de zorg en lopen extra risico. Alle respect voor alle zorgmedewerkers die het nu dubbel zwaar hebben. Zowel op het werk, als in de privésituatie zorgen dat iedereen gezond blijft.

 

Gelukkig valt het in Friesland en ook in Harlingen mee met de besmettingen. Wij wonen hier ruim genoeg om afstand te kunnen houden en dat wordt ook door de meeste mensen goed toegepast. Als je naar buiten gaat voor een wandeling of op de fiets, zoals ik doe, zie je overal de mensen, op gepaste afstand een praatje met elkaar maken. In de wijken met tuinen een praatje over de heg. Maar er zijn natuurlijk mensen die niet naar buiten mogen omdat ze zich niet lekker voelen en in quarantaine zijn om geen mensen te besmetten. Die triest zijn omdat ze de kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien. Of familie hebben in een verpleeghuis of ziekenhuis en niet op bezoek mogen. Niet even een hand vasthouden of een knuffel geven.

 

We HOPEN dat alles weer goed komt, dat de maatregelen iets versoepeld worden en dat langzaam het “normale leven” weer op gang komt. Stapje voor stapje. Maar ook dat we reëel moeten zijn, dat er nog lang geen vaccin is, het virus elke keer weer terug zal komen en dat die heel besmettelijk is. Dat bij een nieuwe uitbraak er weer strengere maatregelen nodig zullen zijn. Om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen beschermd worden en dat de ziekenhuizen en ic-afdelingen niet weer volstromen. We zullen helaas voorlopig moeten wennen aan een "nieuw" normaal.

 

Mocht u vragen of hulp nodig hebben, of gewoon met iemand even een praatje wilt maken om het hart te luchten u kunt altijd met mij bellen of mailen. Ik ben heel blij dat ik hier woon en naar buiten kan en mag om te wandelen.

 

Blijf gezond en denk om elkaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Ankie Hoendervoogt

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij (HOOP)

T. 0517-418330

E. a.hoendervoogt.hoop@harlingen.nl

 

Corona Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Creatief met corona 🍀: Zeezicht serveert elke dag een afhaaldagschotel

15-04-2020

HARLINGEN - Jezelf eens culinair verwennen in tijden van de coronacrisis?

Laat je stem horen voor Chorus #500kinderen

15-04-2020

HARLINGEN - Chorus is een geluidsverschijnsel –zweving- dat optreedt als meerdere bronnen tegelijk geluid van een vrijwel (maar niet helemaal) gelijke toonhoogte uitzenden.

Razende Roeland raast door het Noorden

15-04-2020

HARLINGEN - Zo donderdagavond 21.00 uur is het alweer tijd voor je wekelijkse portie Hardrock en grunge.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events
Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï