Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beste inwoners van Harlingen

15-04-2020

HARLINGEN - Tot 1 juni zijn alle evenementen verboden, daarom ook geen vergaderingen van HOOP waar u heen zou kunnen.

Ik denk dat de 1e openbare vergadering pas na het zomerreces in september zal zijn... Onze leden en achterban behoren ook tot de risicogroep. Daar zijn we ons ook terdege van bewust, daarom verloopt al het contact ook via de telefoon of mail. Enkele van onze leden zijn ook werkzaam in de zorg en lopen extra risico. Alle respect voor alle zorgmedewerkers die het nu dubbel zwaar hebben. Zowel op het werk, als in de privésituatie zorgen dat iedereen gezond blijft.

 

Gelukkig valt het in Friesland en ook in Harlingen mee met de besmettingen. Wij wonen hier ruim genoeg om afstand te kunnen houden en dat wordt ook door de meeste mensen goed toegepast. Als je naar buiten gaat voor een wandeling of op de fiets, zoals ik doe, zie je overal de mensen, op gepaste afstand een praatje met elkaar maken. In de wijken met tuinen een praatje over de heg. Maar er zijn natuurlijk mensen die niet naar buiten mogen omdat ze zich niet lekker voelen en in quarantaine zijn om geen mensen te besmetten. Die triest zijn omdat ze de kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien. Of familie hebben in een verpleeghuis of ziekenhuis en niet op bezoek mogen. Niet even een hand vasthouden of een knuffel geven.

 

We HOPEN dat alles weer goed komt, dat de maatregelen iets versoepeld worden en dat langzaam het “normale leven” weer op gang komt. Stapje voor stapje. Maar ook dat we reëel moeten zijn, dat er nog lang geen vaccin is, het virus elke keer weer terug zal komen en dat die heel besmettelijk is. Dat bij een nieuwe uitbraak er weer strengere maatregelen nodig zullen zijn. Om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen beschermd worden en dat de ziekenhuizen en ic-afdelingen niet weer volstromen. We zullen helaas voorlopig moeten wennen aan een "nieuw" normaal.

 

Mocht u vragen of hulp nodig hebben, of gewoon met iemand even een praatje wilt maken om het hart te luchten u kunt altijd met mij bellen of mailen. Ik ben heel blij dat ik hier woon en naar buiten kan en mag om te wandelen.

 

Blijf gezond en denk om elkaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Ankie Hoendervoogt

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij (HOOP)

T. 0517-418330

E. a.hoendervoogt.hoop@harlingen.nl

 

Corona Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Creatief met corona 🍀: Zeezicht serveert elke dag een afhaaldagschotel

15-04-2020

HARLINGEN - Jezelf eens culinair verwennen in tijden van de coronacrisis?

Laat je stem horen voor Chorus #500kinderen

15-04-2020

HARLINGEN - Chorus is een geluidsverschijnsel –zweving- dat optreedt als meerdere bronnen tegelijk geluid van een vrijwel (maar niet helemaal) gelijke toonhoogte uitzenden.

Razende Roeland raast door het Noorden

15-04-2020

HARLINGEN - Zo donderdagavond 21.00 uur is het alweer tijd voor je wekelijkse portie Hardrock en grunge.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg