De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Beleefmiddag Simon Vestdijk Franeker drukker dan vorig jaar

06-11-2020

FRANEKER - Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool breekt de tijd aan om zich te oriënteren op hun schoolkeuze.

Beleefmiddag Simon Vestdijk Franeker drukker dan vorig jaar Bij docent Gerrit Schukken maken de leerlingen een schilderij met een opstelling waarin techniek, natuurkunde en creativiteit samen komen. Foto: RSG Simon Vestdijk-Franeker.

Woensdagmiddag bezochten kinderen uit onder andere Franeker, Winsum, Easterlittens, Harlingen en Tzummarum de Beleefmiddag op RSG Simon Vestdijk locatie Franeker.

 

In een zestal groepen volgden de bijna 100 kinderen - 30 procent meer dan vorig jaar - een programma waarin ze kennismaakten met de school voor vmbo, vmbo-Iwoo en mavo aan de IJsbaanweg.

 

,,We willen de kinderen op zo’n middag in een prettige sfeer een reëel beeld van onze school geven’’, vertelt locatiedirecteur Sydo de Jong. ,,Ze hebben samen muziek gemaakt, volgden een korte les reanimeren op oefenpoppen en met behulp van een constructie waarin natuurkunde, techniek en creativiteit samenkomen hebben ze geschilderd.’’

 

,,Maar ook onderdelen van vakken die op het eerste gezicht wat minder uitdagend zijn, komen op zo’n middag aan bod. Zo kregen ze een brokje theorie bij Zorg & Welzijn, bij Nederlands hebben ze een gedicht geschreven en bij wiskunde losten ze samen met de docent een som op. Dat lijkt wat minder spectaculair misschien, maar als het dan lukt, geeft dat ook veel voldoening.’’

 

Dat de beleefmiddag deze keer aanzienlijk meer kinderen trok dan vorig jaar, was ook voor de directeur een verrassing. ,,De docenten, het gebouw, de kleinschaligheid van de school, dat is allemaal niet veranderd. Waar we wel vol op inzetten is begeleiding en coaching. We sturen aan op zelfstandigheid en zelf verantwoordelijkheid nemen, als voorbereiding op hun latere carrière.’’

 

Daarnaast proberen we optimaal de moderne digitale mogelijkheden te benutten. We zien namelijk dat lesstof beter blijft hangen als we het zowel in een boek als via digitale lesmethodes met actuele filmpjes en animaties aanbieden. Als team werken we daar hard aan omdat we constateren dat de resultaten beter worden. En dat is uiteindelijk wel de bedoeling, dat ze hier wat leren.’’

 

RSG Simon Vestdijk Franeker houdt 4 februari een doe-middag voor kinderen die de Beleefmiddag hebben gemist of nog een keer willen kijken. Gewoonlijk kunnen ook de ouders een kijkje nemen op de school, maar daar komt dit jaar een online-presentatie voor in de plaats. Ouders kunnen woensdag 2 december via www.ontmoetsimonvestdijk.nl een online voorlichtingsavond bijwonen.

Onderwijs

Meer nieuws

Friese zorg heeft hulp nodig!

06-11-2020

HARLINGEN - De Friese zorginstellingen zijn een gezamenlijke campagne begonnen voor het werven van medewerkers voor de zorg.

Vastgesteld logiesbeleid gemeente Harlingen

06-11-2020

HARLINGEN - Burgemeester en Wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 22 oktober 2020 het logiesbeleid heeft vastgesteld.

Het Alternatief 76, 6 november ’20

06-11-2020

HARLINGEN - In de tweede Lock down komen we met twee man uit de studio want door de versterkte maatregelen die gelden voor twee weken vanaf woensdag 3 november 22.00 uur mogen er niet meer mensen in.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation