Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Belangrijke en verdiende overwinning fc Harlingen

06-11-2017

HARLINGEN - Voor het eerste elftal van de fc Harlingen stond er zondag middag een uitermate belangrijke uitwedstrijd op het programma, nl. in en tegen Warga.

Belangrijke en verdiende overwinning fc Harlingen Foto: Hielke Jager.

Van deze ploeg zou normaliter gewonnen kunnen en moeten worden gezien de stand op de ranglijst. In voetbal weet je het nooit. De spelers van fc Harlingen wisten ook wat er op het spel stond en waren bijna de gehele wedstrijd de baas op het veld, uitgezonderd een aantal minuten in de tweede helft toen Warga sterk aandrong. Keeper Vincent van der Werf zorgde met een paar geweldige reddingen dat de Harlingers schadevrij bleven. Uiteindelijk werd het een mooie 0-3 overwinning, volkomen terecht en verdiend ondanks het vele vlaggen door de assistent scheidsrechter van Warga voor buitenspel van de Harlinger voorwaartsen, heel vaak onterecht.

 

In de eerste helft was het van beide kanten aftasten, wel nam fc Harlingen meteen het initiatief en dat leidde tot een kansje voor Jeroen van Dellen in de derde minuut. Hij kon gewoon nog door lopen met de bal, maar schoot te gehaast naast. Een goede aanval opgezet door Arjan Outhuyse, verdween de bal door een slap schot van Niels Vlottes naast het Warga doel. Na een kwartier was Patrick van der Waard, weer prima spelend deze middag, betrokken bij een kopduel waarbij hij en een Warga spits met de hoofden botsten, gelukkig konden beiden verder.

 

Even later verdedigde Patrick prima uit en werd van achteren zwaar getackeld, slechts een vrije trap gaf de scheids. De Warga spelers gingen er wat steviger in dan het jonge Harlinger team. Een voorzet van Arjan werd koppend net gemist door Jorge Pirez. Even later deed Sjouke Bootsma hetzelfde na een goede voorzet van Ane Schaap. De hoge voorzetten waren steeds een prooi voor Warga doelman Edgar van Ijs. Warga probeerde wel het fc Harlingen lastig te maken met opportunisme, maar de Harlinger verdediging deed het deze middag uitstekend, beide backs, Robert van der Zee op rechts en Marco Zeilmaker op links stonden hun mannetje.

 

Na een goede pass van achteruit belandde de bal in de 35e minuut bij Arjan, Hij passeerde twee tegenstander en schoot met een prachtig schot de 0-1 binnen. Hierna kregen beide partijen nog wel wat corners maar het bleef bij een ruststand van 0-1.

 

Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan de tweede helft en na een paar minuten leek Jorge te gaan scoren, maar zijn schot ging een meter naast. Ook Niels kreeg een mogelijkheid. Hij wilde nog een verdediger passeren i.p.v. meteen uit te halen, weg kans. Jeroen van Dellen werd in de 50e minuut gewisseld en Nick van der Kooi nam zijn plaats in. Hierna werd Warga wat sterker en uit een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel van de fc Harlingen. Anton Hobert schoot laag in de rechter beneden hoek. Het was doelman van der Werf die met een katachtige reactie de bal uit het doel ranselde. Even later deed hij dat nogmaals en voorkwam zo de gelijkmaker. De spelers van de fc Harlingen gingen hierdoor onrustiger spelen met veel balverlies als gevolg. Trainer Duco Mulder moest toen heel wat bij coachen.

 

In de 65e minuut geeft Patrick van achteruit een splijtende pass op de oprukkende Marco, deze zet prima voor en in twee instanties weet Niels de toch wel bevrijdende 0-2 te scoren. Warga gaf zich echter niet gewonnen en weer moest Vincent handelend optreden. Tien minuten voor het einde had Jorge na een solo een penalty verdiend toen hij binnen de beruchte lijnen werd neergelegd, maar de soms teveel toelatende scheids wuifde de overtreding weg. Na een wat te felle charge van Robert kreeg hij terecht de gele kaart. De deze middag wat minder goed spelende Sander Zeilmaker, wel altijd hard werkend, werd gewisseld en Remko Zandberg was zijn vervanger. In de laatste minuten kreeg fc Harlingen vier corners op een rij, de eerste na goed doorzetten van Remko. Arjan nam de eerste drie zonder succes, bij de vierde was het wel raak. De bal belandde op het hoofd van de bij de tweede paal vrijstaande Jorge en hij kopte in blessure tijd de 0-3 binnen. Hierna floot de scheids voor het einde en was de verdiende overwinning en de drie punten binnen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Robert van der Zee, Sjouke Bootsma, Patrick van der Waard, Marco Zeilmaker, Jeroen van Dellen ( Nick van der Kooi ), Ane Schaap, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker ( Remko Zandberg ), Niels Vlottes, Jorge Pirez.

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dames 1 pakt weer punten

06-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 weer een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen.

Resultaten woonwensenonderzoek 55-plussers in Harlingen bekend

06-11-2017

HARLINGEN - Hoe willen 55 plussers in Harlingen nu en in de toekomst wonen?

Ons Food & Wine gaat er even tussenuit!

06-11-2017

HARLINGEN - Restaurant Ons Food & Wine gaat even genieten van een vakantie.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12