Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 7-2018

20-02-2018

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 7.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 14-2-2018, stichting HT-roeirace, aanvraag voor het organiseren van de Harlingen-Terschelling sloepen roeirace op 11 mei 2018 in de haven van Harlingen.
 • 13-2-2018, Noord-Nederlands orkest, aanvraag voor het organiseren van de Fryske Matthäus Passion op 24 maart 2018 in de Grote Kerk te Harlingen.
 • 9-2-2018, Herbergier Harlingen, aanvraag voor het organiseren van een fun run op 27 mei 2018 met start en finish bij de Rozengracht 34 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 15-2-2018, Café The Pub, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café The Pub, Heiligeweg 26 te Harlingen.
 • 15-2-2018, Bar-Restaurant Andreas, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van één kansspelautomaat in café restaurant Andreas, Lanen 89 te Harlingen.
 • 15-2-2018, Partij van de Arbeid Harlingen, vergunning verleend voor het plaatsen van 15 reclameborden van 11 maart tot en met 21 maart 2018 ten behoeve van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 • 15-2-2018, Harlinger Belang, vergunning verleend voor het plaatsen van 15 reclameborden van 11 maart tot en met 21 maart 2018 ten behoeve van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 • 14-2-2018, Jumbo supermarkt, vergunning verleend voor het organiseren van de Jumbo Harlingen Racedag op 18 februari 2018 op het parkeerterrein van de Jumbo, Spoorstraat 1 te Harlingen.
 • 14-2-2018, Jumbo supermarkt, ontheffing verleend voor het schenken van zwakalcoholhoudende dranken tijdens de Jumbo Harlingen Racedag op 18 februari 2018.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 08-02-2018 tot en met 14-02-2018.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 13-02-2018, De Grutto 15, Harlingen, het plaatsen van een vlaggenmast;
 • 14-02-2018, Nieuwe Vissershaven 1A, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
 • 13-02-2018, Voorstraat 28, Harlingen, het realiseren van 3 bovenwoningen;
 • 11-02-2018, Zuidoostersingel 37/12, Harlingen, het uitbreiden van de garage;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 12-02-2018, Zuiderhaven 4, Harlingen, het verbouwen van het pand tot tandartspraktijk;
 • 08-02-2018, Zuiderpier, Harlingen, het realiseren van een afmeervoorziening t.b.v. het Zonnepontje;
 • 12-02-2018, De Spiker 42, Harlingen, het kappen van 2 bomen;
 • 12-02-2018, Voorstraat 26, Harlingen, het wijzigen van de trapopgang;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning
indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Vastgesteld uitwerkingsplan Harlingen – Dukdalfterrein, verzoek hogere waarde en exploitatieovereenkomst

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat ter inzage ligt:

 • het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan Harlingen – Dukdalfterrein;
 • het vastgestelde besluit hogere waarde Wet geluidhinder voor geluid op de gevels van een appartementencomplex op het voormalige Dukdalfterrein;
 • het ontwerp van de openbare ruimte en de zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst welke gesloten is ten behoeve van de ontwikkeling van het zogenaamde Dukdalfterrein en Steenhouwersstraat.

 

Locatie en termijn ter inzage
Deze documenten liggen met ingang van 19 februari 2018 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het vastgestelde uitwerkingsplan kan verder bekeken worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen beroep
Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het uitwerkingsplan en het vastgestelde besluit hogere waarde binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 1 april 2018) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Gedurende bovengenoemde
termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de
Raad van State worden ingediend.

 

Crisis- en herstelwet van toepassing
Op het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven
welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In
het beroepschrift moet vermeld worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Informatieavond bodemdalingsproblematiek

Op dinsdagavond 20 februari 2018 wordt er, in vervolg op de eerste informatieavond van 12 december 2017, een tweede informatieavond georganiseerd waarbij door
experts meer zal worden verteld over de problematiek rond bodemdaling. Op deze avond zal meer specifiek worden ingegaan op zoutwinning. Een aantal experts van de
Waddenacademie en TNO zullen hier meer over vertellen.

 

De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 20 februari 2018 in stadsschouwburg Trebol, Zuidoostersingel 1 te Harlingen. De avond start om 19.30 uur.

 

Stremmingen in Harlingen

Dinsdagavond 20 februari 2018 tussen 19.00 uur en 23.00 uur is de Franekerpoortsbrug (Hoogstraat) afgesloten in verband met het testen van het nieuwe bewegingsmechanisme.

 

Gemeente

Meer nieuws

Baden-Powell wandeltocht door Scoutinggroep De Ontdekkers

20-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 17 februari was het vroeg dag.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

20-02-2018

HARLINGEN - Hoe deden de teams het afgelopen week?

Elvis on air bij Radio Stad Harlingen

20-02-2018

HARLINGEN - Rob en Doede van der Hoek hebben het afgelopen seizoen verschillende keren Anthony Long live in Elvis on Air laten horen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12
Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda