Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 7-2018

20-02-2018

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 7.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 14-2-2018, stichting HT-roeirace, aanvraag voor het organiseren van de Harlingen-Terschelling sloepen roeirace op 11 mei 2018 in de haven van Harlingen.
 • 13-2-2018, Noord-Nederlands orkest, aanvraag voor het organiseren van de Fryske Matthäus Passion op 24 maart 2018 in de Grote Kerk te Harlingen.
 • 9-2-2018, Herbergier Harlingen, aanvraag voor het organiseren van een fun run op 27 mei 2018 met start en finish bij de Rozengracht 34 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 15-2-2018, Café The Pub, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café The Pub, Heiligeweg 26 te Harlingen.
 • 15-2-2018, Bar-Restaurant Andreas, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van één kansspelautomaat in café restaurant Andreas, Lanen 89 te Harlingen.
 • 15-2-2018, Partij van de Arbeid Harlingen, vergunning verleend voor het plaatsen van 15 reclameborden van 11 maart tot en met 21 maart 2018 ten behoeve van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 • 15-2-2018, Harlinger Belang, vergunning verleend voor het plaatsen van 15 reclameborden van 11 maart tot en met 21 maart 2018 ten behoeve van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 • 14-2-2018, Jumbo supermarkt, vergunning verleend voor het organiseren van de Jumbo Harlingen Racedag op 18 februari 2018 op het parkeerterrein van de Jumbo, Spoorstraat 1 te Harlingen.
 • 14-2-2018, Jumbo supermarkt, ontheffing verleend voor het schenken van zwakalcoholhoudende dranken tijdens de Jumbo Harlingen Racedag op 18 februari 2018.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 08-02-2018 tot en met 14-02-2018.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 13-02-2018, De Grutto 15, Harlingen, het plaatsen van een vlaggenmast;
 • 14-02-2018, Nieuwe Vissershaven 1A, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
 • 13-02-2018, Voorstraat 28, Harlingen, het realiseren van 3 bovenwoningen;
 • 11-02-2018, Zuidoostersingel 37/12, Harlingen, het uitbreiden van de garage;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 12-02-2018, Zuiderhaven 4, Harlingen, het verbouwen van het pand tot tandartspraktijk;
 • 08-02-2018, Zuiderpier, Harlingen, het realiseren van een afmeervoorziening t.b.v. het Zonnepontje;
 • 12-02-2018, De Spiker 42, Harlingen, het kappen van 2 bomen;
 • 12-02-2018, Voorstraat 26, Harlingen, het wijzigen van de trapopgang;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning
indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Vastgesteld uitwerkingsplan Harlingen – Dukdalfterrein, verzoek hogere waarde en exploitatieovereenkomst

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat ter inzage ligt:

 • het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan Harlingen – Dukdalfterrein;
 • het vastgestelde besluit hogere waarde Wet geluidhinder voor geluid op de gevels van een appartementencomplex op het voormalige Dukdalfterrein;
 • het ontwerp van de openbare ruimte en de zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst welke gesloten is ten behoeve van de ontwikkeling van het zogenaamde Dukdalfterrein en Steenhouwersstraat.

 

Locatie en termijn ter inzage
Deze documenten liggen met ingang van 19 februari 2018 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het vastgestelde uitwerkingsplan kan verder bekeken worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen beroep
Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het uitwerkingsplan en het vastgestelde besluit hogere waarde binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 1 april 2018) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Gedurende bovengenoemde
termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de
Raad van State worden ingediend.

 

Crisis- en herstelwet van toepassing
Op het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven
welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In
het beroepschrift moet vermeld worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Informatieavond bodemdalingsproblematiek

Op dinsdagavond 20 februari 2018 wordt er, in vervolg op de eerste informatieavond van 12 december 2017, een tweede informatieavond georganiseerd waarbij door
experts meer zal worden verteld over de problematiek rond bodemdaling. Op deze avond zal meer specifiek worden ingegaan op zoutwinning. Een aantal experts van de
Waddenacademie en TNO zullen hier meer over vertellen.

 

De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 20 februari 2018 in stadsschouwburg Trebol, Zuidoostersingel 1 te Harlingen. De avond start om 19.30 uur.

 

Stremmingen in Harlingen

Dinsdagavond 20 februari 2018 tussen 19.00 uur en 23.00 uur is de Franekerpoortsbrug (Hoogstraat) afgesloten in verband met het testen van het nieuwe bewegingsmechanisme.

 

Gemeente

Meer nieuws

Baden-Powell wandeltocht door Scoutinggroep De Ontdekkers

20-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 17 februari was het vroeg dag.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

20-02-2018

HARLINGEN - Hoe deden de teams het afgelopen week?

Elvis on air bij Radio Stad Harlingen

20-02-2018

HARLINGEN - Rob en Doede van der Hoek hebben het afgelopen seizoen verschillende keren Anthony Long live in Elvis on Air laten horen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt