Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 5 - 2023

03-02-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen van 30-1 t/m 3-2-2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 30-01-2023, Stichting Evangelisatie Sjofar, standplaatsvergunning voor het innemen van een standplaats met de Bijbelbus op 6 april 2023 van 10:00 uur tot 22:00 uur op het Havenplein.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 27-01-2023, Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum BV, vergunning ingebruikname openbare grond voor het plaatsen van een mobiele schafwagen op het parkeerterrein aan de Klaverbladstraat te Harlingen van 9 maart 2023 tot en met 14 april 2023.
 • 27-01-2023, Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum BV, vergunning ingebruikname openbare grond voor het plaatsen van een bouwcontainer en steiger aan de Fabrieksstraat 6 en 8 te Harlingen van 9 maart 2023 tot en met 14 april 2023.
 • 27-01-23, Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum BV, vergunning ingebruikname openbare grond voor het plaatsen van een steiger aan de Vijverstraat 5, 7, en 9 van 27 maart 2023 tot en met 14 april 2023.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 01-02-2023

de volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 27-01-2023, Bernhardlaan 22, Harlingen, het ver-/ herbouwen van een woning;
 • 28-01-2023, Rapenburg 4, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 01-02-2023, Noordoostersingel 5, Harlingen, het vervangen van een bijgebouw en het plaatsen zonnepanelen;
 • 01-02-2023, Dokkade 1, Harlingen, melding brandveilig gebruik.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verlengd:

 • 31-01-2023, Abraham Kuyperstraat 80, Harlingen, het realiseren van een carport;
 • 31-01-2023, Heiligeweg 44, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 26-01-2023, Zuiderhaven 71 A, Harlingen, het wijzigen van de kleur van de gevels;
 • 27-01-2023, Curiestraat 5, Harlingen, het bouwen van 72 opslagunits;
 • 30-01-2023, Noorderhaven 114, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
 • 31-01-2023, Willemshaven, Perceel A 9027, Harlingen, het renoveren en aanpassen van de Rijkssteiger.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij

burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Loop mee tijdens de processie tijdens The Passion 2023

Wil jij dit jaar de live-uitzending van The Passion op 6 april 2023 op een heel bijzondere manier meemaken? Meld je dan aan voor de processie en wie weet loop jij dan mee achter het bekende verlichte The Passion kruis in Harlingen!

Opgeven kan via www.kro-ncrv.nl/programmas/the-passion.

 

Uitnodiging bijeenkomst cyberveiligheid voor havenondernemers

In het kader van het project ‘Veilige Havens’ nodigt de burgemeester u uit voor een themabijeenkomst over cyberveiligheid. Het Platform Veilig Ondernemen en de MKB Cyber Campus geven u informatie en tips om de cyberveiligheid van uw onderneming te verbeteren.

 • Maandag 6 februari 2023
 • 19.15 – 21.30
 • Entrepotgebouw, Dokkade te Harlingen
 • Aanmelden via info@harlingen.nl


Na de voorlichting is er gelegenheid om kennis te maken en na te praten met de burgemeester en kunt u meteen de gratis IT-scan (t.w.v. € 250,00) aanvragen. Meer informatie op www.harlingen.nl

 

Tijdelijke pop-up vaccinatielocatie

GGD Fryslân opent op dinsdag 7 februari 2023 weer een tijdelijke pop-up vaccinatielocatie in Harlingen. De data hiervoor zijn als volgt:

 

 • Dinsdag 7 februari, van 10:00-13:00 uur
 • Dinsdag 14 februari, van 10:00-13:00 uur

 

De vaccinatielocatie is in het Multifunctioneel Centrum het Vierkant. Het adres is Johan van Oldenbarneveltstraat 2, 8862 BB Harlingen. U kunt uw vaccinatie tussen 10.00 en 13.00 uur halen. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon komen op het tijdstip dat u past. Houd er wel rekening mee dat u misschien moet wachten. Neem een geldig identiteitsbewijs en een mondkapje mee.     

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Dinsdag 7 februari 2023 is de St. Jacobstraat afgesloten van 7.00 tot 18.00 uur in verband met het isoleren van een pand.
 • Donderdag 16 februari 2023 vanaf 16:00 uur tot en met vrijdag 17 februari 2023 tot ca. 01:00 uur is het Franekereind op en rond de drie bruggen afgesloten. In verband met werkzaamheden op en direct rond de drie bruggen.
 • Vanaf maandag 12 september 2022 tot en met 12 juni 2023 is de Kerkpoortsbrug (Rozengracht - Harmenspark) gestremd in verband met onderhouds-werkzaamheden.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

03-02-2023

HARLINGEN - Zaterdag 4 februari 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Bibliotheek Harlingen helpt mensen die moeite hebben met lezen

03-02-2023

HARLINGEN - Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet.

Voorbeschouwing: Joure – Zeerobben

03-02-2023

HARLINGEN - Zeerobben kijkt omhoog.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen