Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 49-2017

07-12-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 30-11-2017, Stichting Rijdend Motorsportmuseum, aanvraag voor het organiseren van de historische demo-races op 5 augustus 2018 van 11.00 tot 19.00 uur op bedrijventerrein Oostpoort te Harlingen.
 • 30-11-2017, Stichting Rijdend Motorsportmuseum, aanvraag ontheffing artikel 35 voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken tijdens de historische demo-races op 5 augustus 2018.
 • 30-11-2017, V.O.F. Brandsma & Brandsma, aanvraag voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café restaurant ’t Noorderke, Noorderhaven 17 te Harlingen.
 • 28-11-2017, Ramos Doner, aanvraag voor het plaatsen van een terras bij Ramos Doner, Kleine Bredeplaats 6 te Harlingen.
 • 27-11-2017, Bar Restaurant Andreas, aanvraag voor het plaatsen van een terras bij Bar Restaurant Andreas, Lanen 89 te Harlingen.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 24-11-2017 tot en met 01-12-2017.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:
 • 29-11-2017, Willemskade, Harlingen, bouwen van een sanitaire voorziening (Badhuus);
 • 29-11-2017, Barkstraat 27, Harlingen, het kappen van een boom;
 • 29-11-2017, Nieuwe Willemskade 9, Harlingen, het verbouwen van een trafogebouw tot viskiosk;
 • 01-12-2017, Voorstraat 26, Harlingen, het vlak maken van de begane grondvloer;
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:
 • 29-11-2017, Barkstraat 27, Harlingen, het kappen van een boom;
 • 28-11-2017, Gerben Oswaldstraat, Harlingen, het kappen van 12 esdoorns;
 • 28-11-2017, Diverse adressen, Harlingen, het kappen van 24 bomen;
 
De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure is geweigerd:
 • 29-11-2017, Lange Lijnbaan 60, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame;
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.
 

Kennisgeving gebruik mobiele puinbreker

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat op 9 november 2017 een melding is binnengekomen van het bedrijf Theo Pouw BV uit Utrecht voor het breken van puin middels een mobiele puinbreker. De puinbreker zal worden opgesteld op het perceel Kanaalweg 14, 8861 KE Harlingen. De werkzaamheden duren 10 dagen en vindt plaats in de periode tussen week 48 van 2017 en week 6 van 2018. Het puin is vrijgekomen bij de sloop/reconstructie ter plaatse. De werkzaamheden vallen onder het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval.
 
Inlichtingen
Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met mevrouw J.H. Olivier van de FUMO via 0566-750300.
 

Informatieavond bodemdalingsproblematiek.

Op dinsdagavond 12 december 2017 wordt er een informatieavond georganiseerd waarbij door experts meer zal worden verteld over de problematiek rond bodemdaling. Op deze avond zal ingegaan worden op de vraag welke menselijke ingrepen op de fysieke leefomgeving allemaal invloed hebben op schade aan bebouwing door bodemverzakking. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten als gaswinning, zoutwinning maar ook peilbesluiten. Al deze activiteiten kunnen invloed hebben op de bodem. Een aantal experts van Deltares, TNO en het Wetterskip zullen hier meer over vertellen.
 
Tevens zal er deze avond uitleg plaats vinden over tiltmeters. Dit zijn meters waarmee de scheefstand van gebouwen kan worden geregistreerd. Het is de bedoeling om begin 2018 een meer specifieke informatieavond over de gevolgen van zoutwinning te organiseren.
 
De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 12 december 2017 in stadsschouwburg Trebol, Zuidoostersingel 1 te Harlingen. Vanaf 19.00 uur start de inloop waarna om 19.30 uur het informatieprogramma begint.
 

Automatische incasso parkeervergunning

Deze week kunt u de parkeervergunningen weer verlengen. Dit jaar kunt u hierbij een automatische incasso afgeven. Op die manier hoeft u niet meer ieder jaar uw vergunning te verlengen, maar weet u zeker dat uw parkeervergunning het jaar erop geldig is.
 
Hoe werkt het?
Via www.harlingen.nl/incasso kunt u regelen dat uw parkeervergunning jaarlijks automatisch wordt verlengd. U machtigt de gemeente jaarlijks het bedrag voor uw vergunning af te schrijven. Vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. U heeft DigiD nodig om de automatische incasso te regelen.
 
Geen automatische incasso?
Wilt u geen automatische incasso instellen? Vergeet dan niet jaarlijks uw vergunning voor het einde van het jaar te verlengen. Dit kunt u doen via het
Digitaal loket parkeren of via de balie van het Klantcontactcentrum. Voor het Digitaal loket heeft u uw eigen aangemaakte wachtwoord nodig. Bent u deze kwijt? Vraag dan op tijd een nieuw wachtwoord aan zodat u voor het einde van het jaar uw vergunning heeft verlengd.
 

Sluiting gemeentelijke kantoren

In de maand december is de gemeente Harlingen en het Gebiedsteam op de volgende dagen gesloten:
 • Donderdag 21 december 2017 vanaf 12.30 uur
 • Maandag 25 december (1e Kerstdag)
 • Dinsdag 26 december (2e Kerstdag)
 • Maandag 1 januari 2018 (Nieuwjaarsdag)
 • De avondopenstelling KCC is op donderdag 28 december 2017 tot 18.00 uur in plaats van 19.00 uur.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 30 oktober tot 22 december 2017 is de Steenhouwersstraat gestremd voor doorgaand verkeer. Dit in verband met de herinrichting van de straat en het vervangen van kabels & leidingen. Het verkeer richting het centrum wordt omgeleid via de Havenweg.
 • Vanaf donderdag 9 november tot en met 8 december 2017 is de Almenumerweg, gedeelte rotonde Spaansen/Maritieme Academie afgesloten. Dit in verband met het afgraven van de oude N31 en het realiseren van de nieuwe Almenumerweg. Er is een omleidingsroute via het Spaansenterrein. De N31 is open (alleen de oostbaan). De toerit richting Leeuwarden en afrit vanuit Afsluitdijk op de centrale aansluiting kunnen worden gebruikt.
 • Vanaf maandag 20 november 2017 tot en met zondag 10 december 2017 is de Kimswerderweg, gedeelte Kon. Julianastraat en Grettingalaan afgesloten. In verband met het afbouwen van de Kimswerderweg.
 • De Kluerd en Ropens zijn in de periode van 20 november tot en met 31 mei 2018 afgesloten in verband met de sloop van de oude woningenen de bouw van nieuwe woningen.
 • De spoorwegovergang Ludingaweg is afgesloten in de nacht van 5 op 6 december 2017 vanaf 23.30 tot 06.00 uur in verband met spoorwerkzaamheden.
 • Zaterdag 9 december 2017 zijn de volgende straten afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer: Bildtseweg, Bildtstraat, Zeepziedersstraat, Zoutsloot, Herenwaltje, Karremanstraat, Noorderhaven (Noordzijde), Hoogstraat, Zeilmakersstraat, Liemendijk, Grachtswalplein, Roptaweg, Vissersstraat, Dijkswal, Noorderstraat, Droogstraat, Anjelierstraat, Achterstraat en Wortelstraat. In verband met de Zoutsloter Kerstmarkt vanaf 11.00 uur tot 24.00 uur.
 

Wie verdient volgens u de Hotze Schuiltrofee van 2017?

De stichting Sportpromotie Harlingen reikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen voor de derde maal de Hotze Schuil-trofee uit. Deze
trofee is voor een persoon of een team die in 2017 een bijzondere sportprestatie heeft neergezet.
 
Wie volgt Noa Teuben op?
Wie heeft volgens u het afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie neergezet? Wie volgt de winnaar van vorig jaar, Noa Teuben, op? Geef uw kandidaten door aan de stichting sportpromotie Harlingen via gerben.boskma@hetnet.nl. Vergeet daarbij niet aan te geven waarom deze kandidaat volgens u de Hotze Schuil-trofee verdient.

 

Nieuwjaarsreceptie

Een jury bestaande uit leden van de stichting sportpromotie Harlingen en de gemeente selecteren vervolgens drie kandidaten en de uiteindelijke winnaar. In december maken we de drie kandidaten die nog in de race zijn bekend. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018 in Trebol wordt vervolgens de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. U kunt uw kandidaten doorgeven tot en met 10 december 2017.

Gemeente

Meer nieuws

KadoBonActie bij Restaurant-Wijnbar Ons

07-12-2017

HARLINGEN - Koop bij Restaurant-Wijnbar Ons een kadobon t.w.v. €75 en betaal maar €50!

Hema Harlingen extra open!

07-12-2017

HARLINGEN - Komend weekend is de Hema in Harlingen extra geopend.

D66 Harlingen uit de startblokken richting de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018

07-12-2017

HARLINGEN - De kandidatenlijst van D66 Harlingen voor de verkiezingen in maart 2018 is vastgesteld.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot