Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 47-2017

23-11-2017

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 47-2017.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 13-11-2017, Van Heel Beheer, aanvraag voor het organiseren van Hollands met Smaak op 19 en 20 januari 2018 in het Entrepotgebouw te Harlingen.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:
 • 16-11-2017, Hollands Glorie, vergunning verleend voor het organiseren van de pakjesbootdagen Harlingen op 21 november van 15.30 tot 18.30 uur en 22 november van 13.00 tot 18.30 uur ter hoogte van de poffertjeskraam Harlingen, Havenplein te Harlingen.
 • 16-11-2017, Anna Casparii, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van één kansspelautomaat in Anna Casparii, Noorderhaven 69 te Harlingen.
 • 16-11-2017, Café ’t Skutsje, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café ’t Skutsje, Heiligeweg 70 te Harlingen.
 • 16-11-2017, Stadscafé Rekneck, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in stadscafé Rekneck, Voorstraat 64 te Harlingen.
 • 16-11-2017, Café Gewoan Sven, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café Gewoan Sven, Lanen 39 te Harlingen.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift
tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 10-11-2017 tot en met 17-11-2017.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:
 • 16-11-2017, Zuiderhaven 4, Harlingen, het verbouwen van het pand tot tandartspraktijk;
 • 17-11-2017, Wasbleekstraat, Harlingen, het bouwen van 2 woningen;
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
 

Automatische incasso parkeervergunning

Over enkele weken kunt u de parkeervergunningen weer verlengen. Dit jaar kunt u hierbij een automatische incasso afgeven. Op die manier hoeft u niet meer ieder jaar uw vergunning te verlengen, maar weet u zeker dat uw parkeervergunning het jaar erop geldig is.
 
Hoe werkt het?
Via www.harlingen.nl/incasso kunt u regelen dat uw parkeervergunning jaarlijks automatisch wordt verlengd. U machtigt de gemeente jaarlijks het bedrag voor uw vergunning af te schrijven. Vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. U heeft DigiD nodig om de automatische incasso te regelen.
 
Geen automatische incasso?
Wilt u geen automatische incasso instellen? Vergeet dan niet jaarlijks uw vergunning voor het einde van het jaar te verlengen. Dit kunt u doen via het Digitaal loket parkeren of via de balie van het Klantcontactcentrum. Voor het Digitaal loket heeft u uw eigen aangemaakte wachtwoord nodig. Bent u deze
kwijt? Vraag dan op tijd een nieuw wachtwoord aan zodat u voor het einde van het jaar uw vergunning heeft verlengd.
 

Raadscommissie 29 november en Raadsvergadering 13 december 2017

In de raadscommissie van woensdag 29 november worden o.a. de volgende punten voorbereid:
 • Benoeming voorzitter Rekenkamercommissie
 • Protocol (mogelijke) integriteitsschendingen door raadsleden, duo- commissieleden en wethouders
 • Toekomstbestendig Harlingen
 • Centraal tellen van de stemmen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018
 • Fusie Stichting openbaar basisonderwijs Harlingen met de Stichting Odyssee openbaar onderwijs Sneek
 • Nota Harlingen gezond 2018-2022
 • Pilot ‘Harlingen werkt’
 • Vangnetuitkering 2017 Participatiewet
 • Havengeldverordeningen 2018
 • Begrotingswijzigingen
In de Raadsvergadering van 13 december 2017 wordt over de raadsvoorstellen een besluit genomen. U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te
wonen in het Stadhuis om 19.30 uur. Wilt u inspreken? Dat kan in de Raadscommissie, dat mag ook over punten gaan die niet op de agenda staan. Meldt u uiterlijk 27 november 2017 aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl of telefonisch 14 0517.
 

Uitnodiging presentatie renovatie Harmenspark

Op maandag 4 december 2017 is in het MFC Het Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 een presentatie van het ontwerp “renovatie
Harmenspark” De presentatie begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Zie op www.harlingen.nl voor meer informatie. Mocht u verhinderd zijn, maar toch een reactie willen geven? U kunt een mail sturen naar m.postma@harlingen.nl Telefonisch kunt u de groenvoorziening bereiken via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer 14-0517.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 30 oktober tot 15 december 2017 is de Steenhouwersstraat gestremd voor doorgaand verkeer. Dit in verband met de herinrichting van de straat en het vervangen van kabels & leidingen. Het verkeer richting het centrum wordt omgeleid via de Havenweg.
 • Vanaf donderdag 9 november tot en met 8 december 2017 is de Almenumerweg, gedeelte rotonde Spaansen/Maritieme Academie afgesloten. Dit in verband met het afgraven van de oude N31 en het realiseren van de nieuwe Almenumerweg. Er is een omleidingsroute via het Spaansenterrein. De N31 is open (alleen de oostbaan). De toerit richting Leeuwarden en afrit vanuit Afsluitdijk op de centrale aansluiting kunnen worden gebruikt.
 • Vanaf maandag 20 november 2017 tot en met zondag 10 december 2017 is de Kimswerderweg, gedeelte Kon. Julianastraat en Grettingalaan afgesloten. In verband met het afbouwen van de Kimswerderweg.
 • De Kluerd en Ropens zijn in de periode van 20 november tot en met 31 mei 2018 afgesloten in verband met de sloop van de oude woningenen de bouw van nieuwe woningen.
 • De spoorwegovergang Ludingaweg is afgesloten in de nacht van 5 op 6 december 2017 vanaf 23.30 tot 06.00 uur in verband met spoorwerkzaamheden.

Gemeente

Meer nieuws

Pietentraining bij fc Harlingen

23-11-2017

HARLINGEN - Een speciale training bij fc Harlingen deze week.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 'Samen succesvol verder'

23-11-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 28 november a.s. organiseren de besturen van de Harlinger Ondernemers Vereniging (HOV), Koninklijke Horeca Nederland afd. Harlingen en het Ondernemersfonds Harlingen Promotion een speciale Algemene Leden Vergadering met als titel: 'Samen succesvol verder'.

Hier zijn ze dan de foto's van de Plaatjespiet

23-11-2017

HARLINGEN - Bij de aankomst van Sinterklaas in Harlingen was natuurlijk ook de Plaatjespiet weer aanwezig.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad