Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 38 - 2022

23-09-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 19 t/m 23 september 2022.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 19-09-2022, BENG Evenementen, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van de Zoutsloter Kerstmarkt 2022 op zaterdag 10 december 2022.
 • 21-09-2022, C.J. de Boer, aanvraag standplaatsvergunning op de Oostpoort bij Jongema Logistiek in oktober, november en december.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 22-09-2022

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 14-09-2022, Franekereind 34, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 15-09-2022, Grote Ossenmarkt 16, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 15-09-2022, Zuiderbolwerk 20, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 16-06-2022, Grachtswalplein 8, Harlingen, het aanleggen van een in-/uitrit;
 • 20-09-2022, Havenplein/Zuiderhaven, Harlingen, het oprichten van een bronzen stadsmaquette.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunning is verleend:

 • 22-09-2022, Zoutsloot 10, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij

burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Infoquête afvalscheiding

Wij willen net als u van onze gemeente een duurzame gemeente maken. Daarom horen wij graag wat we van u kunnen leren. De infoquête informeert u over afvalscheiding en de resultaten geven inzicht in welke mate inwoners van Harlingen hun afval scheiden.

 

Vul de infoquête in en maak kans op een duurzaam Harlinger strandlaken. Het strandlaken is gemaakt van 60% gerecycled katoen en 40% plastic afval uit zee. U kunt het strandlaken gebruiken voor een mooie (na)zomer in Harlingen, maar natuurlijk ook voor tijdens het sporten, mee naar de sauna of op vakantie.

 

Het invullen van de infoquête kost u nog geen 10 minuten! Doe mee, scan de QR-code en win!

 

 

 

 

Vervroegde sluiting klantcontactcentrum

Woensdagmiddag 28 september is ons klantcontactcentrum (KCC) vanaf 12.00 uur gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst. De receptie en balie burgerzaken zijn dan gesloten. U kunt uw vraag of verzoek die middag mailen naar info@harlingen.nl. We nemen dan z.s.m. contact met u op. Vanaf donderdag 29 september is het KCC ook weer telefonisch bereikbaar.

 

ANWB Auto Maatje in Harlingen

ANWB AutoMaatje is een vervoersinitiatief waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming rijden. Mobiliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De afstand tot de bushalte of het treinstation kan te ver zijn. Er kan niemand in de omgeving zijn die kan rijden of misschien voel je je bezwaard hulp te vragen. En mogelijk is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen om de boodschappen te tillen of de arm te bieden tijdens het lopen. Als gevolg daarvan is meedoen aan de maatschappij lastig en ligt eenzaamheid op de loer. Er zijn gelukkig veel mensen die belangeloos willen helpen.

 

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje staan voor je klaar, je hoeft slechts te bellen om je rit door te geven. Als je dat minimaal 2 werkdagen van tevoren doet, dan kan er een vrijwilliger uit de buurt worden gezocht om je naar je bestemming te brengen. Je betaalt hiervoor een kleine onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten. Laat je door vervoer niet weerhouden om weer naar de verjaardag van je kleinkind te gaan, mee te doen bij je kaartclub, of er even op uit te zijn met een ritje door de omgeving.

 

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van gemeente Harlingen die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Harlingen kunnen contact opnemen met ANWB AutoMaatje Waadhoeke en Harlingen via telefoonnummer 06-18422894 (werkdagen van 9:00 uur tot 12:00 uur) of via e-mail: automaatje@deskule.nl

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • In verband met de bomenkap is in Wijnaldum de Winamerdyk vanaf maandag 26 september tot en met vrijdag 30 september 2022 afgesloten voor het verkeer. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vanaf maandag 12 september 2022 tot en met 12 juni 2023 is de Kerkpoortsbrug (Rozengracht - Harmenspark) gestremd in verband met onderhoudswerkzaamheden.
 • Vanaf maandag 22 augustus tot en met vrijdag 2 december 2022 is de P.J. Troelstrastraat afgesloten in verband met riool en herbestratingswerkzaamheden. Er wordt gefaseerd gewerkt. Eerst het deel tussen Oosterparkweg-Domela Nieuwenhuisstraat en later het deel tussen Oosterparkweg en Vierkantsdijk.

Gemeente

Meer nieuws

Bekervoetbal senioren Zeerobben

23-09-2022

HARLINGEN - Voor sommigen is de bekercompetitie meer een voorbereiding op de reguliere competitie dan een streven om de volgende ronde te bereiken.

Programma komend weekend HMHC

23-09-2022

HARLINGEN - Na het drukke maar ook wat verregende weekend met de Super Sunday van afgelopen week is er ook komende weekend weer veel te beleven aan de Westerzeedijk bij HMHC.

Het Alternatief 115 zonder Bert en Tiede maar met Balki

23-09-2022

HARLINGEN - Vanavond een alternatieve het Alternatief.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas