TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 28-2017

13-07-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 4-7-2017, Stichting Evenementen Grote Bredeplaats, aanvraag voor het organiseren van live muziek van 3 augustus t/m 6 augustus 2018 tijdens de Tall Ships Races op de Grote Bredeplaats te Harlingen.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:
 • 7-7-2017, Stichting BENG, vergunning verleend voor het organiseren van Live4Life op 14 juli van 20.00 tot 01.00 uur op het Havenplein te Harlingen. Evenement is verplaatst klik hier.
 • 6-7-2017, HOV Activiteitencommissie, vergunning verleend voor het organiseren van de zomermarkten op 27 juli, 3, 10, 17, 24 en 31 augustus 2017 van 14.00 tot 21.00 uur op de Voorstraat, Grote Bredeplaats en Kleine Bredeplaats te Harlingen.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 30-06-2017 tot en met 07-07-2017.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:
 • 06-07-2017, Grote Bredeplaats 31, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame en het plaatsen van een uitvalscherm;
 • 06-07-2017, Noorderhaven 95, Harlingen, het isoleren van het dak;
De volgende aanvraag uitgebreide procedure omgevingsvergunning is binnengekomen:
 • 07-07-2017, Lange Lijnbaan 11, Harlingen, het bouwen van een drijvende overkapping;
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf donderdag 8 juni 2017 tot en met maandag 7 augustus 2017 is de Karremansbrug afgesloten in verband met renovatiewerkzaamheden.
 • Vanaf maandag 10 juli tot en met 21 juli 2017 is de Oosterparkweg, deel Kimswerderweg/Johan van Oldebarneveldstraat afgesloten in verband met het aanbrengen van riolering. Er is een omleidingsroute aanwezig. Voetbalvelden en de winkels zijn hierdoor bereikbaar.
 • Vanaf maandag 3 juli tot en met 21 juli 2017 is de Ludingaweg (Atjetille-spoor) afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden.
 • Op zaterdag 15 juli 2017 is in verband met City Swim de volgende straten afgesloten: Rozengracht van 11.00 uur tot 17.00 uur en de St.Jacobstraat 14.30 uur tot 15.30 uur.
 • Op vrijdag 14 juli 2017 vanaf 19.00 uur tot zaterdag 15 juli 01.00 uur is de Havenweg en het Havenplein afgesloten voor het verkeer in verband met het evenement Live4life. Stremming gaat niet door klik hier.
 • Op maandag 17 juli 2017 is de Voorstraat - Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat van 19.00 uur tot 21.00 uur afgesloten in verband met een brandweeroefening met een hoogwerker.

 

Zakelijke beschrijving exploitatie- overeenkomst Plan Zuid, fase 2

Burgemeester en wethouders van Harlingen hebben op 28 juni 2017 een exploitatieovereenkomst gesloten met de Stichting v/h De Bouwvereniging.
Deze overeenkomst heeft betrekking op de realisatie van het bestemmingsplan ”Plan Zuid, fase 2”.
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 60 woningen en 50 appartementen te bouwen. De Bouwvereniging heeft in de overeenkomst zich verbonden deze woningen aan te bieden in de sociale huur.
 
In de exploitatieovereenkomst is in hoofdlijnen het volgende ten aanzien van fase 2 van Plan Zuid overeengekomen:
 • De gemeente heeft een inspanningsverplichting om de noodzakelijke procedures te doorlopen;
 • De gemeente levert enkele strookjes grond in het bestemmingsplan aan de bouwvereniging die zij nodig heeft om het bestemmingsplan uit te voeren;
 • De bouwvereniging realiseert het bestemmingsplan voor eigen rekening en risico;
 • De bouwvereniging sloopt de oude bebouwing, maakt het gebied bouw- en woonrijp en bouwt alle huizen en appartementen;
 • Er zijn afspraken gemaakt over de inrichting en kwaliteit van het gebied, de wegen, parkeerplaatsen, riolering, hemelwaterafvoer, waterberging, kabels & leidingen, brandkranen en wijze van huisvuilinzameling;
 • De toe te passen (bestratings-) materialen in het gebied is vastgelegd in een ontwerp en een bestek. Deze komt overeen met de kwaliteit van fase 1 in Plan Zuid;
 • De bouwvereniging zorgt voor de uitvoering van het werk en is aansprakelijk voor planschade en overige schade zoals genoemd in de wet als gevolg van de uitvoering van het bestemmingsplan.
 • Na oplevering van de woningen zal de bouwvereniging het hele bestemmingsplan afwerken (wegen, groen, parkeren) en de openbare
  ruimte terug leveren aan de gemeente.
   
Ter uitvoering van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt deze zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst en het ontwerp van de openbare ruimte vanaf 13 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het KCC in het gebouw ”De Groenlandsvaarder”, aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Stremming in verband met City Swim 2017

13-07-2017

HARLINGEN - Zaterdag 15 juli aanstaande gaat de 3e cityswim van Harlingen van start.

Harlingen verwijdert 10% van haar verkeersborden uit het straatbeeld

13-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft een inventarisatie uitgevoerd naar overbodige verkeersborden.

Harlingers weer baas over eigen beurs

13-07-2017

HARLINGEN - Tien Harlingers hebben de afgelopen weken een workshop ‘Baas over eigen beurs’ gevolgd.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe