Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvraag zijn binnengekomen:

 • 16-06-2022, Stichting Instandhouding Grote- of Nieuwe Kerk Harlingen, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van Fancy Fair op 10 september 2022 in en rondom de Grote Kerk aan Kerkpad 3 Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 20-06-2022,  Gemeente Harlingen, reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke borden in de periodes 13 juni tot en met 19 juni 2022, 14 juli tot en met 17 juli 2022 & 31 augustus tot en met 3 september 2022 ten behoeve van een postercampagne in het kader van preventie alcohol en drugs.
 • 20-06-2022, Centercom Buitenreclame, reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke borden in de periode 1 tot en met 10 juli 2022 ten behoeve van de promotie van “de campagne over de start van kaartverkoop bij de Friese theaters: beleef het in de Friese Theaters”.
 • 20-06-2022, S. Kooistra V.O.F., standplaatsvergunning voor de verkoop van oliebollen en aanverwante artikelen van 12 oktober 2022 tot en met 8 januari 2023 op het parkeerterrein Jumbo aan Spoorstraat 1 te Harlingen.
 • 20-06-2022, D. van der Ploeg, standplaatsvergunning voor de verkoop van vis en aanverwante artikelen op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen in 2023 op de locatie kanaalweg 104 te Harlingen.
 • 20-06-2022, Kiosk Nice Flavour, aanvraag terrasvergunning, Voorstraat 35A te Harlingen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 22-06-2022

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 16-06-2022, Schokkerhof 38, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel op de voorzijde van de woning;
 • 16-06-2022, Barkstraat 19, Harlingen, het kappen van een boom;
 • 17-06-2022, Zoutsloot 58, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 22-06-2022, P Jelles Troelstrastr 15, Harlingen, het realiseren van een in-/uitrit;
 • 22-06-2022, Kanaalweg 116 A, Haringen, het omzetten van een tijdelijke opslagloods naar een definitieve status.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verlengd:

 • 16-06-2022, Zuiderhaven 71 A, Harlingen, het intern verbouwen van het pand;
 • 17-06-2022, Voorstraat 14, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame.

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 16-06-2022, De Utergerzen 7, Wijnaldum, het bouwen van een tuinhuis;
 • 16-06-2022, Westmeep 87, Harlingen, het bouwen van een vrijstaande woning;
 • 20-06-2022, Heiligeweg 27 B, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame.

 

De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunning is geweigerd:

 • 22-06-2022, Oude Trekweg 102 2, Harlingen, het legaliseren van reeds geplaatste stacaravan.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij

burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.


Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Inloopbijeenkomst omgevingsvergunning 24 woningen Stationsgebied

Aanleiding

Aan de achterzijde van het station in Harlingen is een braakliggend terrein aanwezig. De initiatiefnemer,  Harns Invest, wil dit terrein ontwikkelen met woningbouw en bijbehorende (parkeer)voorzieningen. De ontwikkeling bestaat uit 24 woningen die worden gebouwd in drie blokken met ieder 8 rug-aan-rug woningen. Deze ontwikkeling is op basis van de geldende bestemming niet mogelijk. Met de ‘omgevingsvergunning buitenplanse afwijking’ kan medewerking worden verleend aan deze aanvraag. De planstukken liggen voor iedereen nu zes weken ter inzage vanaf 13 juni jl.  en we willen aan belangstellenden de gelegenheid bieden om hier kennis van te nemen.

 

Wanneer en waar

Op dinsdag 28 juni a.s. wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd waarbij de planstukken en tekeningen kunnen worden ingezien. U kunt daarbij vragen stellen aan de initiatiefnemer en aan medewerkers van de gemeente.

 • Tijdstip28 juni tussen 19.00 – 20.00 uur
 • LocatieEntrepotgebouw, haventerrein Dokkade (Willemshaven)

 

 

Wegwerkzaamheden in de gemeente Harlingen

 • Van 27 juni tot 1 juli zal de Van Hulstbrug en het aansluitende fietspad naar de Waddenhal afgesloten zijn in verband met het aanbrengen van betonpaden in het Balklandpark.
 • Van 20 juni tot 19 juli zal de Vliestroom is afgesloten voor auto’s in verband met het woonrijp maken van de straat.
 • Vanaf 27 juni tot 1 juli zal het kruispunt Leeuwerik – Grutto afgesloten zijn vanwege het realiseren van een veilig kruispunt.

 

Wijkschouw Ludinga

De wijkschouw Ludinga vindt plaats op woensdag 6 juli 2022 om 16:30 uur. Wij fietsen een rondje door de wijk. Wij verzamelen ons met de fiets op het pleintje Molenrak-Hanerak. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

Nieuwe koel-vriescombinatie voor vluchtelingen

Afgelopen woensdag werd in de Nieuwstraat een nieuwe koelkast gebracht, op zich niets bijzonders maar in dit geval wel.

 

Deze koelkast is aangeboden door de mensen van “Te Plak”. Zij wilden graag iets doen en betekenen voor de opvanglocatie in de Nieuwstraat. In de Nieuwstraat zitten 25 vluchtelingen uit Oekraïne. Met zoveel mensen heb je ook genoeg koelruimte nodig en dat was er nog niet.

 

 

De mensen van “te Plak” hebben verschillende mooie dingen gemaakt en verkocht in hun winkel. Deze opbrengst is gebruikt om een koel-vriescombinatie aan te schaffen. Het geld wat zij te weinig hadden is bijgelegd door de diaconie van de kerk “de Haven”.

 

Woensdag is door Mensonides de koelkast gebracht en geïnstalleerd onder toezicht van de mensen “te Plak”. De bewoners van de Nieuwstraat zijn erg blij met de koelkast.

 

Gemeente

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

24-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag 25 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje