Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvraag zijn binnengekomen:

 • 16-06-2022, Stichting Instandhouding Grote- of Nieuwe Kerk Harlingen, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van Fancy Fair op 10 september 2022 in en rondom de Grote Kerk aan Kerkpad 3 Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 20-06-2022,  Gemeente Harlingen, reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke borden in de periodes 13 juni tot en met 19 juni 2022, 14 juli tot en met 17 juli 2022 & 31 augustus tot en met 3 september 2022 ten behoeve van een postercampagne in het kader van preventie alcohol en drugs.
 • 20-06-2022, Centercom Buitenreclame, reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke borden in de periode 1 tot en met 10 juli 2022 ten behoeve van de promotie van “de campagne over de start van kaartverkoop bij de Friese theaters: beleef het in de Friese Theaters”.
 • 20-06-2022, S. Kooistra V.O.F., standplaatsvergunning voor de verkoop van oliebollen en aanverwante artikelen van 12 oktober 2022 tot en met 8 januari 2023 op het parkeerterrein Jumbo aan Spoorstraat 1 te Harlingen.
 • 20-06-2022, D. van der Ploeg, standplaatsvergunning voor de verkoop van vis en aanverwante artikelen op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen in 2023 op de locatie kanaalweg 104 te Harlingen.
 • 20-06-2022, Kiosk Nice Flavour, aanvraag terrasvergunning, Voorstraat 35A te Harlingen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 22-06-2022

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 16-06-2022, Schokkerhof 38, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel op de voorzijde van de woning;
 • 16-06-2022, Barkstraat 19, Harlingen, het kappen van een boom;
 • 17-06-2022, Zoutsloot 58, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 22-06-2022, P Jelles Troelstrastr 15, Harlingen, het realiseren van een in-/uitrit;
 • 22-06-2022, Kanaalweg 116 A, Haringen, het omzetten van een tijdelijke opslagloods naar een definitieve status.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verlengd:

 • 16-06-2022, Zuiderhaven 71 A, Harlingen, het intern verbouwen van het pand;
 • 17-06-2022, Voorstraat 14, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame.

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 16-06-2022, De Utergerzen 7, Wijnaldum, het bouwen van een tuinhuis;
 • 16-06-2022, Westmeep 87, Harlingen, het bouwen van een vrijstaande woning;
 • 20-06-2022, Heiligeweg 27 B, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame.

 

De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunning is geweigerd:

 • 22-06-2022, Oude Trekweg 102 2, Harlingen, het legaliseren van reeds geplaatste stacaravan.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij

burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.


Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Inloopbijeenkomst omgevingsvergunning 24 woningen Stationsgebied

Aanleiding

Aan de achterzijde van het station in Harlingen is een braakliggend terrein aanwezig. De initiatiefnemer,  Harns Invest, wil dit terrein ontwikkelen met woningbouw en bijbehorende (parkeer)voorzieningen. De ontwikkeling bestaat uit 24 woningen die worden gebouwd in drie blokken met ieder 8 rug-aan-rug woningen. Deze ontwikkeling is op basis van de geldende bestemming niet mogelijk. Met de ‘omgevingsvergunning buitenplanse afwijking’ kan medewerking worden verleend aan deze aanvraag. De planstukken liggen voor iedereen nu zes weken ter inzage vanaf 13 juni jl.  en we willen aan belangstellenden de gelegenheid bieden om hier kennis van te nemen.

 

Wanneer en waar

Op dinsdag 28 juni a.s. wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd waarbij de planstukken en tekeningen kunnen worden ingezien. U kunt daarbij vragen stellen aan de initiatiefnemer en aan medewerkers van de gemeente.

 • Tijdstip28 juni tussen 19.00 – 20.00 uur
 • LocatieEntrepotgebouw, haventerrein Dokkade (Willemshaven)

 

 

Wegwerkzaamheden in de gemeente Harlingen

 • Van 27 juni tot 1 juli zal de Van Hulstbrug en het aansluitende fietspad naar de Waddenhal afgesloten zijn in verband met het aanbrengen van betonpaden in het Balklandpark.
 • Van 20 juni tot 19 juli zal de Vliestroom is afgesloten voor auto’s in verband met het woonrijp maken van de straat.
 • Vanaf 27 juni tot 1 juli zal het kruispunt Leeuwerik – Grutto afgesloten zijn vanwege het realiseren van een veilig kruispunt.

 

Wijkschouw Ludinga

De wijkschouw Ludinga vindt plaats op woensdag 6 juli 2022 om 16:30 uur. Wij fietsen een rondje door de wijk. Wij verzamelen ons met de fiets op het pleintje Molenrak-Hanerak. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

Nieuwe koel-vriescombinatie voor vluchtelingen

Afgelopen woensdag werd in de Nieuwstraat een nieuwe koelkast gebracht, op zich niets bijzonders maar in dit geval wel.

 

Deze koelkast is aangeboden door de mensen van “Te Plak”. Zij wilden graag iets doen en betekenen voor de opvanglocatie in de Nieuwstraat. In de Nieuwstraat zitten 25 vluchtelingen uit Oekraïne. Met zoveel mensen heb je ook genoeg koelruimte nodig en dat was er nog niet.

 

 

De mensen van “te Plak” hebben verschillende mooie dingen gemaakt en verkocht in hun winkel. Deze opbrengst is gebruikt om een koel-vriescombinatie aan te schaffen. Het geld wat zij te weinig hadden is bijgelegd door de diaconie van de kerk “de Haven”.

 

Woensdag is door Mensonides de koelkast gebracht en geïnstalleerd onder toezicht van de mensen “te Plak”. De bewoners van de Nieuwstraat zijn erg blij met de koelkast.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

24-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag 25 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CZVideoful CZVideoful De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen