Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 21 - 2018

29-05-2018

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen gepubliceerd op vrijdag 25 mei 2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen: 

 • 17-05-2018, R.C. Raaijmakers, aanvraag terrasvergunning Tilly’s eethuis aan de Kleine Bredeplaats te Harlingen
 • 17-05-2018, Stichting Event. Grote Bredeplaats, aanvraag voor het ten gehore te laten brengen van (achtergrond/live) muziek op de terrassen aan de Grote Bredeplaats te Harlingen in de maanden juni, juli en augustus.
 • 22-05-2018, Asief William/L.C.S., voor het organiseren van Heerlijk Harlingen in het Entrepotgebouw van 14 tot en met 16 september.
 • 22-05-2018, Stichting Harlingen Sail, aanvraag voor het plaatsen van 16 containers (escaperooms) nabij het Entrepotgebouw in de Willemshaven te Harlingen van 4 tot en met 16 juli 2018
 • 23-05-2018, Mevrouw Tessai voor het innemen van een standplaats met Thaise snacks op de zaterdagen in de Voorstraat en de zondagen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend: 

 • 22-05-2018, Sander Balk Showservice, voor het geven van circusvoorstellingen op 26 en 27 mei in de speeltuin Noorderkwartier te Harlingen.
 • 22-05-2018, Sander Balk Showservice, voor het plaatsen van reclameborden in de periode 18 tot en met 27 mei 2018.
 • 23-05-2018, Stichting Avondvierdaagse Harlingen voor het organiseren van de avondvierdaagse van 28 tot en met 31 mei 2018 door de gemeente Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 17-05-2018 tot en met 24-05-2018.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen: 

 • 17-05-2018, Midlumerlaan 54, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel;
 • 22-05-2018, N31, Harlingen, het plaatsen van twee borden langs de N31;
 • 23-05-2018, Lanen 79, Harlingen, het aanbrengen van reclame uitingen;
 • 23-05-2018, P.W.A. Cort van der Lindenstraat 99, Harlingen, het vervangen van een berging.

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend: 

 • 16-05-2018, Noorderhaven 25, Harlingen, het wijzigen van de achtergevel en het aanbrengen van een loopbrug;
 • 23-05-2018, Ludingaweg 37, Harlingen, Omgevingsvergunning verlegging Gratemasathen;
 • 24-05-2018, Alde Leane 14, Wijnaldum, het dempen van sloten.

De volgende ontwerp-omgevingsvergunning uitgebreide procedure is verleend: 

 • 23-05-2018, Voorstraat 25, Harlingen, het verbouwen en herbestemmen van een voormalig bankkantoor tot winkel en appartementen

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25-05-2018 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning,  team VVH in de Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Algemene verordening gegevensbescherming

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Wat verandert er?

De AVG zorgt onder meer voor: 

 • versterking en uitbreiding van privacyrechten;
 • meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
 • dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

De gemeente Harlingen gaat veilig en zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Op onze website www.harlingen.nl/privacy staat beschreven welke rechten u hebt.

 

Inloopbijeenkomst Open Plan Proces Westerzeedijk

Op 5 juni 2018 organiseert de gemeente Harlingen een tweede inloopbijeenkomst voor het Open Plan Proces Westerzeedijk. Tijdens deze avond wordt er teruggeblikt op de eerste bijeenkomst en wordt inzicht gegeven in de kansen en mogelijkheden voor het gebied. Wilt u deelnemen. Meldt u zich dan aan via: westerzeedijk@harlingen.nl.

Het volledige programma vindt u hier terug.

 • Datum: 5 juni 2018
 • Tijdstip: 19.00-20.30 uur (programma start om 19.30 uur)
 • Locatie: Camping Zeehoeve, Westerzeedijk 45, 8862 PK  Harlingen
 • Aanmelden: westerzeedijk@harlingen.nl

 

Bijstandsuitkering en uitbetaling vakantietoeslag

Van uw bijstandsuitkering reserveren we maandelijks 5% van uw uitkering, dit is uw vakantietoeslag. Uw vakantietoeslag sparen we voor u op en betalen we jaarlijks in een keer uit. Vanaf de tweede helft van juni betalen we uw vakantietoeslag uit. Uiterlijk 30 juni 2018 is uw vakantietoeslag op uw rekening gestort. Stopt uw uitkering? Dan ontvangt u de vakantietoeslag zo spoedig mogelijk nadat uw uitkering is stopgezet.

 

Beslag op uw uitkering?

Ligt er beslag op uw uitkering? Dan zijn wij wettelijk verplicht een deel of het gehele bedrag van uw vakantietoeslag over te maken aan de beslaglegger. We berekenen dit bedrag aan de hand van de door de beslaglegger vastgestelde beslagvrije voet. Voor vragen over de beslagvrije voet verwijzen wij u naar de beslaglegger.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Zaterdag 26 mei 2018 is de Rommelhaven (zuidkant) van 13.00 uur tot 17.00 uur afgesloten in verband met een tattoomeeting in de Lichtboei.

Gemeente

Meer nieuws

Singelbrug bijna klaar

29-05-2018

HARLINGEN - Dinsdagmorgen is er gestart met het terugplaatsen van de Singelbrug.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

29-05-2018

HARLINGEN - Afgelopen week stond in het teken van de kampioenschappen.

Avond4daagse afgelast

29-05-2018

HARLINGEN - Door de slechte weerberichten gaat de Avond4daagse van dinsdag niet door.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien