HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 2 - 2022

14-01-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 10 t/m 14 januari 2022

Coronavirus

Zie voor de actuele informatie over het coronavirus en de dienstverlening van de gemeente op www.harlingen.nl/corona
 

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 04-01-2022, Wijkvereniging Het Oosterpark, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het OPW Darttoernooi op 09-04-2022.
 • 04-01-2022, Vereniging Bruine Zeilvaart Harlingen, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van de Vlootdag op 09-04-2022 op de Zuiderhaven te Harlingen.
 • 12-01-2022, Stichting Sint Nicolaas Sprookje Harlingen, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het Sinterklaassprookje van 10 t/m 12-03-2022 in het Entrepotgebouw aan de Dokkade te Harlingen.
 • 12-01-2022, PvdA Harlingen, aanvraag reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke reclameborden in de periode 7 t/m 17-03-2022 ten behoeve van de verkiezingscampagne.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode tot en met 12-01-2022 de volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:
 • 11-01-2022, Kimswerderweg 4, Harlingen, het vervangen van bestaande berging/garage.
 
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verlengd:
 • 06-01-2022, Hermesweg 5, Harlingen, het realiseren van een nieuwe bedrijfsloods;
 • 06-01-2022, Havenplein 8 B, Harlingen, het plaatsen van drie dakramen en het vergroten van de dakkajuit;
 • 07-01-2022, Grote Bredeplaats 29, Harlingen, het vervangen van drie kozijnen in de voorgevel;
 • 12-01-2022, St. Odolphisteeg 6, Harlingen, het plaatsen van een hekwerk rondom het dakterras;
 • 12-01-2022, Voorstraat 36, Harlingen, het verbouwen van het pand voor de realisatie van zes woningen.
Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:
 • 12-01-2022, F Domela Nieuwenhuisstraat 79, Harlingen, het uitbreiden van de woning;
 • 12-01-2022, Kanaalweg 100 A, Harlingen, het realiseren van een carport.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
 

Ontwerpbeschikking brandveilig gebruik Midlumerlaan 13 (OBS’ t Wad)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend dat zij voornemens is op grond van artikel 2.1, lid 1, onder d, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de gevraagde omgevingsvergunning brandveilig gebruik te verlenen.
 
De ontwerpbeschikking zal met ingang van 17-01-2022, gedurende zes weken (voor iedereen kosteloos) bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage worden gelegd. Gelet op de huidige beperkende maatregelen kunnen de stukken alleen worden ingezien na het maken van een telefonische afspraak. Hiervoor kunt u via de website van de gemeente een afspraak maken of bellen met 14 0517.
 

Reageren

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 27-02-2022) over de ontwerpbeschikking schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.
 

Tijdelijke Subsidieregeling Coronafonds

De gemeente Harlingen helpt dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd om in en na coronatijd te blijven bestaan. Via de ‘Tijdelijke Subsidieregeling Coronafonds’ kan er een aanvraag voor een bijdrage worden ingediend. Door te voorkomen dat de instellingen in hun voortbestaan worden bedreigd, zorgt de gemeente ervoor dat deze belangrijke culturele infrastructuur in de gemeente overeind blijft.
 
Tot 01-03-2022 kunnen dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd subsidie aanvragen als compensatie van coronanadeel als gevolg van overheidsmaatregelen.
 
 

Ontvang de WOZ aanslag via MijnOverheid

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. De gemeente Harlingen verstuurt dit jaar de WOZ aanslag digitaal via MijnOverheid.
 
Activeer in vier stappen uw account op mijn. overheid.nl
Al veel Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en activeer uw account met uw DigiD op mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van Berichtenbox.
 
Heeft u geen DigiD?
Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen.
 1. Ga naar mijn.overheid.nl en meld u aan via DigiD. Vervolgens gaat u akkoord dat u post van de overheid voortaan digitaal in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.
 2. Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan, ja.
 3. Geef uw e-mailadres op. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.
 4. Om te controleren of het e-mailadres correct is, sturen we u een e-mail met een verificatiecode. Vul de code in.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Op vrijdag 21-01-2022 vanaf ca. 07:00 uur tot ca. 13:00 uur is de Noordersingel, gedeelte Midlumerlaan - Patrimoniumstraat, afgesloten in verband met verkeerseducatie ANWB Streetwise.
 • Op maandag 24-01-2022 vanaf ca. 07:00 uur tot ca. 13:00 uur is de F. Domela Nieuwenhuisstraat, tussen de Achlumerdijk en Pollendam, afgesloten in verband met verkeerseducatie ANWB Streetwise.
 • Tot vrijdag 18-03-2022 ca. 16:00 uur is de Winamerdyk, bij de brug Reatille, afgesloten in verband met vervangen Reatillebrug.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Tall Ships Races Harlingen 2022: verZORGde rondvaarten

14-01-2022

HARLINGEN - Donderdag 14 juli 2022 verschijnen aan de horizon van de Waddenzee voor de derde keer Tall Ships onderweg naar Harlingen.

Zaterdag 15 januari: Winkels, sportclubs en kappers weer open!

14-01-2022

HARLINGEN - Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk.

Smakelijke online gezinsbingo

14-01-2022

HARLINGEN - Zaterdag 5 februari vanaf 19.00 uur is er een gezellige online gezinsbingo met leuke prijzen.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Belang Harlinger Belang Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CDA Harlingen CDA Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen NIVO Groep NIVO Groep Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVD Harlingen VVD Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns