Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 2-2018

16-01-2018

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 2.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 11-1-2018, Stichting 0517, aanvraag voor het organiseren van Heerlijk Binnen van 30 maart t/m 1 april 2018 in het Entrepotgebouw te Harlingen.
 • 11-1-2018, De Hofnar Harlingen bv, toevoegen leidinggevende op de gedoogbeschikking van coffeeshop De Hofnar, Franekereind 17 te Harlingen.
 • 8-1-2018, Stichting Centraal Comité 1945, aanvraag voor het organiseren van de Aubade op 27 april 2018 op het Ate Zijlstraplein te Harlingen.
 • 4-1-2018, Hoffman Outdoor Media, aanvraag voor het plaatsen van tijdelijke reclameborden van 9 februari t/m 18 februari 2018 ter promotie van de open dag van NHL Stenden.
 • 4-1-2018, Jeannette’s Vishandel, aanvraag voor het innemen van een standplaats op de donderdagen vanaf april 2018 op de Voorstraat te Harlingen.
 • 4-1-2018, Café Tuinzicht, aanvraag voor het plaatsen van twee kansspelautomaten in café Tuinzicht, Nieuwstraat 58 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 11-01-2018, Poffertjeskraam, vergunning verleend voor het plaatsen van een terras bij de Poffertjeskraam, Havenplein 5 te Harlingen.
 • 11-01-2018, V&H Evenementen, vergunning verleend voor het organiseren van het evenement “Darts at Sea” op 13 januari 2018 van 18.00 tot 01.00 uur in het Entrepotgebouw te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen,
Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 04-01-2018 tot en met 11-01-2018.
 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 04-01-2018, Babingaweg 17, Harlingen, het kappen van twee bomen;
 • 04-01-2018, nabij Skieppediekje 6, Midlum, het aanleggen van een trailerhelling;
 • 09-01-2018, plan Zuid 2e fase, Harlingen, het bouwen van 110 huurwoningen;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 09-01-2018, Babingaweg 17, Harlingen, het kappen van twee bomen;
 • 10-01-2018, Fahrenheitstraat, Harlingen, het aanleggen van een in-/uitrit;
 • 04-01-2018, Kanaalweg 27, Harlingen, het gebruiken van het pand als bedrijfswoning;
 • 04-01-2018, Raamstraat 8, Harlingen, het wijzigen van het LD en HD gasnet;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in
de Groenlandsvaarder.

 

Uitslag kerstboominzamelingsactie

Onderstaand zijn de winnende lotnummers weergegeven. De prijswinnaars kunnen hun prijs afhalen op woensdag 17 januari 2018 om 15:30 uur in het Stadhuis, Noorderhaven 86 te Harlingen. Door de inzet van kinderen, ouders en medewerkers van de gemeente zijn er in totaal 1440 kerstbomen ingezameld. De medewerkers van de gemeente Harlingen versnipperen de kerstbomen, waarna ze worden gecomposteerd. Graag willen we de kinderen, ouders en de medewerkers van de Gemeente Harlingen enorm bedanken voor hun inzet.

 • 1ste prijs no 2034
 • 2de prijs no 1523
 • 3de prijs no 0156

 

Automatische incasso parkeervergunning

Veel vergunninghouders hebben een automatische incasso afgegeven, zodat jaarlijks automatisch hun parkeervergunning(en) verlengd worden. Het bedrag voor de parkeervergunning 2018 wordt volgende week (week 3) afgeschreven. De parkeervergunningen van deze vergunninghouders zijn inmiddels al verlengd.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 8 januari 2018 tot en met vrijdag 19 januari 2018 is de hoek Johan van Oldebarneveldstraat/Oosterparkweg bij de sportvelden afgesloten voor motorvoertuigen in verband met bestratingswerkzaamheden. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vanaf maandag 8 januari 2018 tot en met 2 maart 2018 is de Oosterparkweg, deel Kimswerderweg/Johan van Oldenbarneveldstraat afgesloten voor motorvoertuigen in verband met de reconstructie van de Oosterparkweg. Er is een omleidingsroute aanwezig.

 

Meedenkbijeenkomst Westerzeedijk

UITNODIGING 23 JANUARI 2017
19.00 - 22.00 uur
ENTREPOTGEBOUW WILLEMSHAVEN

Uitnodiging Denk mee over de toekomst van de Westerzeedijk De gemeente Harlingen start een Open Planproces rondom de Westerzeedijk. Het Westerzeedijkgebied moet namelijk een aantrekkelijk gebied worden voor bewoners, ondernemers en toeristen/recreanten. De invulling van het gebied doen we graag met u.

 

We nodigen u dan ook uit voor de eerste meedenkbijeekomst over de invulling van dit gebied.

 

Over de meedenkbijeenkomst
Tijdens deze avond brengen we experts, belangrijke stakeholders en geïnteresseerden bij elkaar om een eerste aanzet te geven tot een ontwikkeling van het gehele gebied. U gaat gezamenlijk aan de slag met de opgaven die dit gebied kent, zoals de zeedijk en reserveringszone, het rommelige achterliggende gebied en het strand met slibvorming.

 

Vooraf graag aanmelden
We horen vooraf graag of u komt. Wilt u zich uiterlijk 21 januari aanmelden via westerzeedijk@harlingen.nl.

 

Meer informatie
Wilt u alvast meer informatie over het gebied en het Open Planproces?
Kijk op www.harlingen.nl/westerzeedijk en volg de facebookpagina.

Gemeente

Meer nieuws

College wil ondergrondse containers in de hele binnenstad van Harlingen

16-01-2018

HARLINGEN - Het College van B&W wil in de hele binnenstad van Harlingen ondergrondse containers aanleggen.

College wil innovatieve zaagtandsteiger in de Visserijhaven

16-01-2018

HARLINGEN - Het College van B&W vraagt de gemeenteraad een krediet van 2.989.000 euro voor het realiseren van een innovatieve zaagtandsteiger.

Winterguard begonnen voor Sky teams

16-01-2018

HARLINGEN - Het seizoen voor colorguardteams, CGN Winterguard, is inmiddels weer van start gegaan voor de teams van Sky uit Harlingen.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen
Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus