Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 19 - 2023

12-05-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 8 t/m 12 mei 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 01-05-2023: Nancy van ’t Hof – Spandoekvergunning voor het plaatsen van een spandoek voor open dag Spaansen (Openstelling Spaansen Industriezand en -grind en Spaansen Bouwsystemen. Fabrieken worden open gesteld voor medewerkers, familieleden en andere belangstellenden), van 8 juni t/m 17 juni 2023.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 04-05-2023: VOF L. Keyzer en W. Rosier Leeuwarden – uitbreiding terrasvergunning voor de inrichting aan de Nieuwe Willemskade 9, 8862 RZ te Harlingen.
 • 08-05-2023: Stichting Ondernemend Harlingen – evenementenvergunning met geluidsontheffing voor Veilig Harlingen & KNRM op verschillende locaties in het centrum van Harlingen, op 13 mei 2023. 
 • 08-05-2023: Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Bolsward – geluidsontheffing voor kleinschalige muziek en/of culturele activiteit bij de controlepost in Harlingen, op 29 mei 2023.
 • 08-05-2023: Centercom Buitenreclame BV - Ontheffing voor het plaatsen van driehoeksborden in Harlingen voor een promotie van een campagne van de Friese Milieufederatie, van 9 mei t/m 18 mei 2023.
 • 10-05-2023: S. Kooistra V.O.F. – Standplaatsvergunning voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van oliebollen en aanverwante artikelen op parkeerterrein Jumbo Spoorstraat 1 in Harlingen, van 11 oktober 2023 t/m 7 januari 2024.
 • 11-05-2023: Stichting HT-Roeirace – evenementenvergunning voor de HT-Roeirace in de Haven van Harlingen, op 19 mei 2023. 
 • 11-05-2023: Stichting Avondvierdaagse Harlingen - evenementenvergunning voor de Avondvierdaagse met als startlocatie MFC Het Vierkant in Harlingen met verschillende routes, van 22 tot en met 25 mei 2023.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Meer informatie?

Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 10-05-2023

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 05-05-2023, Harlingen, het aanleggen van glasvezelnetwerk in de bebouwde kom;
 • 05-05-2023, Kimswerderweg 21 F, Harlingen, het splitsen van de woning;
 • 09-05-2023, Voorstraat 20B, Harlingen, het wijzigen van gebruiksfunctie naar woonbestemming;
 • 10-05-2023, Zuiderhaven 160, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 10-05-2023, Franekereind 3, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verlengd:

 • 09-05-2023, Jonkheer A.F. de Savornin Lohmanstraat 9, Harlingen, het plaatsen van een schuur met open werkruimte;
 • 09-05-2023, Zuidoostersingel 3, Harlingen, het realiseren van een carport met daktuin;
 • 09-05-2023, Kerkpoortstraat 21, Harlingen, het vervangen van een dakraam en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 04-05-2023, Hermesweg 13, Harlingen, het plaatsen van een grondkering;
 • 04-05-2023, Oude Trekweg 26, Harlingen, het aanleggen van vijf in/- uitritten;
 • 04-05-2023, Rinnertspijp 4, Harlingen, het verbouwen van een pakhuis tot woning.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn geweigerd:

 • 04-05-2023, Hondenstraat 12, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 09-05-2023, De Valk 15, Harlingen, het kappen van een esdoorn.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en intrekken van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Samen gaan we voor de Schoonste Stad aan het Wad!

Steeds meer inwoners van gemeente Harlingen zetten zich in voor een zwerfafvalvrij Harlingen. We willen inwoners die regelmatig hun eigen straat, speeltuin of ander gebied in de gemeente opruimen graag bedanken. Daarom organiseren wij op dinsdagavond 16 mei een bijeenkomst om met 'Rommelrinners' in gesprek te gaan. Aanmelden kan via a.attema@harlingen.nl tot en met maandag 15 mei 2023.

 

‘Bouwbalie’ open

 • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur, locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Inschrijven kan door het algemene nummer te bellen: 140517.

 

Wijkschouw Bynia State

De geplande wijkschouw Bynia State op dinsdag 16 mei 2023 gaat helaas niet door.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 8 mei tot en met vrijdag 26 mei 2023 is het fietspad Rijksweg bij de Mc Donalds afgesloten in verband met het verbreden van het fietspad in het kader van doorfietsroutes. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vanaf maandag 15 mei tot en met vrijdag 9 juni 2023 is de Winamerdyk gestremd in verband met reconstructie werkzaamheden. Fietsers worden omgeleid.
 • Vanaf maandag 3 april 2023 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Trebolbuurt fase 3. Dit project omvat de herinrichting van de Admiraal Stellingwerffstraat, deel Ambachtsschoolstraat en de Bosboom Toussainstraat (over het deel van de Ambachtsschoolstraat tot Franekereind). Er wordt gestart in de Admiraal Stellingwerffstraat en van daaruit in noordelijke richting gewerkt.

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Vrijdag 19 mei: Harlingen-Terschelling Roeirace!

12-05-2023

HARLINGEN/TERSCHELLING - De Koninginnerace van het sloeproeien vindt traditiegetrouw, ook dit jaar weer, de dag na Hemelvaart plaats.

Vrouwen 1 ontvangt Dronrijp en Pupil van de Week Maylinn Hamstra trapt af!

12-05-2023

HARLINGEN - Aankomende zaterdag vervolgen de Vrouwen 1 van fc Harlingen de jacht om de eerste plaats in de competitie.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen