Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 18 - 2023

04-05-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 1 t/m 4 mei 2023.

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 02-05-2023

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

  • 21-04-2023, Dokstraat 4, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
  • 23-04-2023, Hoogstraat 49, Harlingen, het isoleren van het dak en het plaatsen van een dakkapel;
  • 20-04-2023, Hoogstraat 51a, Harlingen, het wijzigen van de gevel.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verlengd:

  • 24-04-2023, Ungabuurtseweg 4, Harlingen, het kappen van zes populieren;
  • 25-04-2023, Babingaweg 1, Harlingen, het realiseren van 2 bouwwerken en een insteekhaven;
  • 25-04-2023, Grensweg 3, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel;
  • 01-05-2023, Noordoostersingel 15, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

  • 21-04-2023, Noordergrachtswal, Perceel A 9856, Harlingen, het vervangen van een damwand;
  • 25-04-2023, Rozengracht 8, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
  • 1-05-2023, Heiligeweg 44, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en intrekken van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

De volgende aanvraag uitgebreide procedure omgevingsvergunning is verleend:

  • 02-05-2023, Noorderhaven 114, Harlingen, brandveilig gebruik.

De aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8-05-2023 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij: Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Tegelijk met het instellen van beroep kunnen belanghebbenden vragen het besluit tijdelijk ongedaan te maken. Zo’n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van genoemde rechtbank. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Voor de volgende aanvraag uitgebreide procedure omgevingsvergunning een ontwerpbesluit is genomen:

  • 02-05-2023, Jetting 1a, Harlingen, brandveilig gebruik van de Batting.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 08-05-2023 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen.

 

Een ieder kan binnen zes weken na de datum van de ter inzagelegging zienswijzen tegen het ontwerp besluit indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

‘Bouwbalie’ open

Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur, locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen. Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Inschrijven kan door het algemene nummer te bellen: 140517.

 

Wijkschouw Bynia State

De geplande wijkschouw Bynia State op dinsdag 16 mei 2023 gaat helaas niet door.

 

Informatieve Raadscommissie 9 mei 2023

Op dinsdag 9 mei 2023 vinden twee openbare Informatieve Raadscommissies plaats.

Om 19.30 uur gaat de raad in gesprek met het regieteam van Programma Harlingen en wordt ze bijgepraat over de Gebiedsverkenning Kustzone. Deze bijeenkomst stond al eerder gepland maar is toen geannuleerd.

 

In de Informatieve Raadscommissie aanvang 20.45 uur gaat de raad in gesprek met mensen van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid en de politie over welke veiligheids-vraagstukken de komende jaren extra aandacht verdienen in het Veiligheidsplan.

 

Publiek kan de vergaderingen bijwonen of volgen via de livestream op de website: www.harlingen.nl. Hier kunt u ook de agenda van de vergaderingen vinden.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf maandag 8 mei tot en met vrijdag 26 mei 2023 is het fietspad Rijksweg bij de Mc Donalds afgesloten in verband met het verbreden van het fietspad in het kader van door fietsroutes. Er is een omleidingsroute aanwezig.
  • Vanaf maandag 15 mei tot en met vrijdag 9 juni 2023 is de Winamerdyk gestremd in verband met reconstructie werkzaamheden. Fietsers worden omgeleid.
  • Vanaf maandag 3 april tot en met vrijdag 12 mei 2023 is de Koningin Wilhelminastraat gestremd in verband met herstratingswerkzaamheden. Er is een omleidingsroute aanwezig. De start van de werkzaamheden vindt plaats aan de zijde van de Koningin Julianastraat.
  • Vanaf maandag 3 april 2023 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Trebolbuurt fase 3. Dit project omvat de herinrichting van de Admiraal Stellingwerffstraat, deel Ambachtsschoolstraat en de Bosboom Toussainstraat (over het deel van de Ambachtsschoolstraat tot Franekereind). Er wordt gestart in de Admiraal Stellingwerffstraat en van daaruit in noordelijke richting gewerkt.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Exstador zaalvoetbalcompetitie 28-04-2023

04-05-2023

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen vrijdag gespeelde wedstrijd.

SoulShades laat Harlingen swingen met dampende soul

04-05-2023

HARLINGEN - Naast een keur aan nationale- en international artiesten is er op het Waddensea Jazz Festival ook ruimte voor muzikanten met een meer Friese achtergrond.

De Copini 60+ kaatscompetitie gaat voor de 10e keer van start

04-05-2023

HARLINGEN - Vanaf 2012 wordt er nu in 2023 voor de 11e keer 60+ kaatsen georganiseerd.

Reacties

CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats
Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen