Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 12-2018

27-03-2018

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 12-2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 20-3-2018, zmvv Zeerobben Harlingen, aanvraag voor het organiseren van de familiedagen op 15 juni en 16 juni 2018 op de Achlumerdijk 6 te Harlingen.
 • 19-3-2018, Vishandel Smit vof, aanvraag voor het innemen van een standplaats van 4 april tot en met 3 oktober 2018 op de Dokkade te Harlingen.
 • 16-3-2018, Jeannette’s Vishandel, aanvraag voor het innemen van een standplaats op de vrijdagen in de Voorstraat, op de zondagen tegenover Trebol en op Koningsdag 27 april 2018 in de Voorstraat te Harlingen.
 • 15-3-2018, KV Eendracht, aanvraag voor het organiseren van de Hotze Schuil Partij op 1 juli 2018 van 12:00 tot 20:00 uur op het kaatsveld, Riedstraat 54 te Harlingen.
 • 13-3-2018, Jongerenwerk Harlingen, aanvraag voor het organiseren van Spijkerstad van 23 juli tot en met 26 juli 2018 op het weiland bij de Pollendam en D. Nieuwenhuisstraat te Harlingen.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 14-03-2018 tot en met 21-03-2018.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:
 • 16-03-2018, De leeuwerik 24, Harlingen, het maken van een dakopbouw;
 • 15-03-2018, De Valk 15, Harlingen, het kappen van een boom;
 • 16-03-2018, Grundelhof 8, Harlingen, het wijzigen van een kozijn in de voorgevel;
 • 16-03-2018, Jan Rudolf Thorbeckestraat 62, Harlingen, het bouwen van een carport;
 • 20-03-2018, Kotterstraat 37, Harlingen, het bouwen van een blokhut;
 • 21-03-2018, Marconistraat 22, Harlingen, het uitbreiden van de productiehal;
 • 20-03-2018, Noorderhaven 91, Harlingen, het wijzigen van het buitenschilderwerk;
 • 16-03-2018, Waddenpromenade 5, Harlingen, het uitvoeren van asfalteerwerkzaamheden;
 
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is geweigerd:
 • 20-03-2018, Grote Bredeplaats 15, Harlingen, het aanbrengen van een luifel;
 
De volgende maatwerkvoorschriften zijn opgelegd:
 • 21-03-2018, Industrieweg 16-22, Harlingen, maatwerkvoorschriften voor geluid.
 
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.
 

Vastgesteld paraplubestemmingsplan /partiële herziening beheersverordeningen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 21 februari 2018 hebben vastgesteld:

 • het paraplubestemmingsplan gemeente Harlingen;
 • de partiële herziening beheersverordeningen gemeente Harlingen.
 
Wat regelen het paraplubestemmingsplan en de partiële herziening beheersverordeningen
Deze documenten herzien een groot deel van de bestemmingsplannen en beheersverordeningen in de gemeente Harlingen met betrekking tot het opnemen
van een parkeerbepaling. In een bestemmingsplan/beheersverordening mag niet meer verwezen worden naar de stedenbouwkundige bepalingen en dan met name de parkeernormen. Voortaan moet er verwezen naar het geldende beleid ten aanzien van parkeernormen. Ook worden de bestemmingsplannen/
beheersverordeningen aangepast op het gebied van het uitsluiten van het bedrijfsmatig stallen/parkeren van auto’s. Met dit bestemmingsplan en de partiële herziening beheers-verordeningen wordt de regeling gemeentebreed qua planologisch regime en omschrijving van autostallingen gelijk getrokken.
 
Vastgestelde documenten ter inzage
Het vastgestelde paraplubestemmingsplan en de partiele herziening beheersverordeningen liggen met ingang van 26 maart 2018 gedurende 6 weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens kunnen ze geraadpleegd worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.
 
Indienen beroep tegen paraplubestemmingsplan
Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het paraplubestemmingsplan binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 6 mei 2018 schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.
 
Geen beroep tegen partiële herziening beheersverordeningen
De partiële herziening beheersverordeningen treedt in werking op de dag volgende op de dag van publicatie van de vastgestelde partiële herziening. Tegen dit besluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf 3 april tot en met 6 april 2018 is van 7.00 uur tot 17.00 uur is Kimswerderweg, gedeelte Koningin Julianastraat en Grettingalaan afgesloten in verband met het afbouwen van de Kimswerderweg. Er is een omleidingsroute aanwezig

Gemeente

Meer nieuws

We hebben een nieuwe blogger: Tiede Dijkstra

27-03-2018

HARLINGEN - Tiede schrijft met een knipoog over gebeurtenissen in zijn leven en zo nu en dan Harlingen, dit keer blikt hij terug op een oude gewoonte.

Kansloze nederlaag fc Harlingen

27-03-2018

HARLINGEN - De voor de fc Harlingen belangrijke thuiswedstrijd tegen het Leeuwarder Friesland is voor de thuisclub op een grote deceptie uitgelopen.

Gezonken boten Bolswardervaart/ Zuidergracht

27-03-2018

HARLINGEN - De havenmeester van Harlingen, hiertoe gemandateerd door burgemeester en wethouders, heeft de hieronder vermelde vaartuigen aangewezen als “gezonken vaartuig” in de zin van de Wrakkenwet en de Havenverordening Harlingen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen