Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 10 - 2022

11-03-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 7 t/m 11 maart 2022.

Coronavirus

Zie voor de actuele informatie over het coronavirus en de dienstverlening van de gemeente op www.harlingen.nl/corona.

 

APV en Bijzondere Wetten

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode tot en met

09-03-2022.

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 03-03-2022, Tobbedanscommissie, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het Open Tobbedans Punt NL Groep Tennistoernooi van 2 juli tot en met 10 juli 2022 op het Park Tennisvereniging Ready, Achlumerdijk 9 te Harlingen.
 • 07-03-2022, Het Urker Vishuis, Grote Bredeplaats 8, 8861 BB  Harlingen, aanvraag terrasvergunning.

 

De volgende aanvraag is verleend:

 • 07-03-2022, Gemeente Harlingen, het plaatsen van een tent op het plein tegenover het stadhuis aan de Noorderhaven 86 te Harlingen van 11 maart tot en met 18 maart 2022 in verband met de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode tot en met 09-03-2022.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 03-03-2022, Franekereind 19, Harlingen, het vergroten van het dakterras;
 • 09-03-2022, Hofstraat 33, Harlingen, het plaatsen van een schuur;
 • 09-03-2022, Nieuwe Vissershaven 5 A, Harlingen, het aanleggen van een nieuwe aansluitleiding.

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:

 • 04-03-2022, Barkhof 29, Harlingen, het wijzigen van de voorgevel;
 • 04-03-2022, Grote Ossenmarkt 25, Harlingen, het verbouwen van een kapsalon tot woning;
 • 09-03-2022, S van der Molenstrjitte 2, Wijnaldum, het bouwen van een garage.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

De volgende aanvraag uitgebreide procedure omgevingsvergunning is verleend:

 • 07-03-2022, Industrieweg 14, Harlingen, het actualiseren van de voorschriften.

Degene wiens belang rechtstreeks bij het vaststellen is betrokken kan tegen deze beschikking beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling Bestuursrecht p/a: Guyotplein 1 te Groningen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de dag waarop de beschikking bij de gemeente Harlingen ter inzage is gelegd aan de rechtbank worden gestuurd. De beschikking ligt vanaf 14-03-2022 ter inzage. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Vervroegde sluiting gemeentelijke loketten

Donderdagmiddag 24 maart 2022 zijn de gemeentelijke loketten vanaf 14.30 uur gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst, dit geldt ook voor het gebiedsteam.

 

Toegankelijker stemmen tijdens de verkiezingen in stembureau Het Vierkant

De gemeenteraadsverkiezing komt er weer aan. Iedereen die kiesgerechtigd is moet de mogelijkheid hebben om zelf te kunnen stemmen, want iedere stem telt. Het verkiezingsproces staat steeds meer onder druk en het is belangrijk om dit proces te beschermen en te vernieuwen. Veel mensen met een vorm van een beperking kunnen dit kunnen merken bij verkiezingen. Denk bijvoorbeeld aan fysieke toegankelijkheid, maar ook aan visuele. In geval van slechtziendheid/blindheid kun je iemand machtigen. Hiermee geeft deze persoon wel zijn/haar stemgeheim op.

 

Stemgeheim is belangrijk voor de democratie die wij in Nederland hebben. Mensen met een visuele beperking willen zoveel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk zijn.  Een stemmal in combinatie met een soundbox biedt een uitkomst bij het uitbrengen van je stem. Dit zijn hulpmiddelen waar niet alleen slechtzienden/blinden gebruik van kunnen maken, maar ook voor mensen die niet tot nauwelijks kunnen lezen, mensen met dyslexie of mensen die geen vaste hand hebben etc. is dit een uitkomst. Door het aanbieden van deze mogelijkheid ontstaat keuzevrijheid.

 

De gemeente Harlingen biedt het gebruik van de stemmal met de soundbox dit jaar voor het eerst aan. Kiezers kunnen hiervoor alleen terecht in het stembureau MFC Het Vierkant. Dit stembureau is tijdens de gemeenteraadsverkiezing geopend op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart van 7.30 tot 21.00 uur. De gemeente Harlingen hoopt hiermee in een behoefte te voorzien zodat elke inwoner kan stemmen. Kijk voor meer informatie op https://www.harlingen.nl/verkiezingen.

 

Wegwerkzaamheden in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 14 maart tot en met vrijdag 8 april 2022 is de Prins Bernardstraat afgesloten in verband met herbestratingswerkzaamheden.
 • Maandag 21 maart 2022 is de Voorstraat ter hoogte van de HEMA van 7.00 tot ongeveer 16.00 uur gestremd voor vrachtauto's. In verband met het herstellen van stormschade.
 • Vanaf maandag 28 februari 2022 tot en met vrijdag 15 april 2022 is het Werfpad en de Zuiderhaven gestremd in verband met herbestratingswerkzaamheden. Er zal gestart worden aan de zijde van het Werfpad en gewerkt worden richting Zuiderhaven.

 

Gemeente

Meer nieuws

De democratie en hoe fragiel die kan zijn

11-03-2022

HARLINGEN - Lokale verkiezingen... vergeleken met de tragedie die zich niet ver van ons vandaan afspeelt lijken ze ineens niet meer zo belangrijk.

Fc Harlingen in actie voor Oekraïne! (video)

11-03-2022

HARLINGEN - In Harlingen zijn inmiddels de eerste vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen waaronder ook vele kinderen.

GGD Fryslân weekbericht 10 2022

11-03-2022

HARLINGEN - Besmettingen nog hoog, nemen de komende weken vermoedelijk af.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires