Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 1-2018

08-01-2018

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 2-01-2018, HMHC hockeyclub Harlingen, ontheffing van de schenktijden verleend voor diverse data in 2018 in de kantine van HMHC hockeyclub Harlingen.
 • 3-01-2018, Café De Smeerpaal, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café de Smeerpaal, Voorstraat 86 te Harlingen.
 • 3-01-2018, Bar de Bock, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café De Bock, Lanen 70 te Harlingen.
 • 3-01-2018, Café ’t Noorderke, vergunning verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in café ’t Noorderke, Noorderhaven 17 te Harlingen.
 • 3-01-2018, Café Gewoan Sven, toevoegen leidinggevenden op de Drank- en Horecavergunning van café Gewoan Sven, Lanen 39 te Harlingen.
 • 3-01-2018, Hoek’s Vis & Snacks, toevoegen leidinggevenden op de Drank- en Horecavergunning van Hoek’s Vis & Snacks, Waddenpromenade 3-2 te Harlingen.
 • 3-01-2018, Pizzeria Pompeï, toevoegen leidinggevenden op de Drank- en Horecavergunning van pizzeria Pompeï, Grote Bredeplaats 13 te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 28-12-2017 tot en met 04-01-2018.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 29-12-2017, Fahrenheitstraat, Harlingen, het aanleggen van een in-/uitrit;
 • 31-12-2017, Noorderhaven 47, Harlingen, het verbouwen van het pand tot een kantoor met woning;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Kandelaberen bomen Zoutsloot en Herenwaltje

De bomen langs de Zoutsloot worden eenmaal in de 5 jaar rigoureus gesnoeid. Dit zogenoemde “kandelaberen” staat op de planning in week 2 van 2018.


Planning snoeien bomen
Aannemer Kieftenburg zal de bomen snoeien volgens onderstaand schema. De werkzaamheden kunnen naar gelang de omstandigheden langer of korter duren.


Dinsdag 9 januari 2018

 • Start Scheerstraat tot Herenwaltje 1
 • Zoutsloot 107 tot Zoutsloot 51
 •  

Woensdag 10 januari 2018

 • Zoutsloot 49 tot Zoutsloot 1
 • Zoutsloot 12 tot Zoutsloot 48
 •  

Donderdag 11 januari 2018

 • Zoutsloot 50 tot Zoutsloot 76
 • Herenwaltje 4 tot Rommelhaven

 

Parkeren en vaartuigen
Graag willen we u vragen om medewerking te verlenen om de werkzaamheden veilig en vlot te laten verlopen. Tijdens de werkzaamheden sluiten we tijdelijk één zijde van de weg af. Om schade aan geparkeerde voertuigen en afgemeerde vaartuigen etc. te voorkomen, vragen wij u om deze tijdelijk elders te parkeren c.q. aan te meren. Eventueel kunt u ter plaatse onze medewerkers even aanschieten omtrent de exacte planning en werkrichting.


Vragen?
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de groenvoorziening van de gemeente Harlingen. Ik ben te bereiken via de mail op m.postma@harlingen.nl, of via het algemene nummer 14-0517.

 

Raadscommissie 10 januari en Raadsvergadering 24 januari 2018

In de raadscommissie van 10 januari 2018 worden o.a. de volgende punten voorbereid:

 • Nieuwe Geluidsinstallatie Raadszaal
 • Reglement van Orde
 • Verordening op de Raadscommissie
 • Aanpassen percentages OZB 2018
 • Kostenoverzicht hondenbelasting
 • Benoeming leden Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit 2018
 • Ontwerp verklaring van geen bedenkingen bouwplan 12 woningen
 • Wijziging verordening precariobelasting 2018 (1ste wijziging)
 • Raadsinformatiebrief Camperplaatsen
 • Raadsinformatiebrief Bodemdalingsproblematiek

 

In de Raadsvergadering van 24 januari wordt over de raadsvoorstellen een besluit genomen. U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in het Stadhuis om 19.30 uur. Wilt u inspreken? Dat kan in de Raadscommissie, dat mag ook over punten gaan die niet op de agenda staan. Meldt u uiterlijk 8 januari aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl of telefonisch 14 0517.

 

Gemeente Harlingen viert Nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari 2018

De gemeente Harlingen viert het nieuwe jaar graag met u. Alle inwoners en ondernemers zijn van harte welkom elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen op maandag 8 januari 2018, vanaf 16.30 uur. De Nieuwjaarsreceptie vindt plaats in zalencentrum Trebol.


Programma
Het programma van de Nieuwjaarsreceptie is als volgt:

 • 16.30 uur: Inloop Nieuwjaarsreceptie.

Iedereen is welkom om het College, de gemeenteraad en elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen.

 • Vanaf 17.00 uur: Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Sluiter.

Uitreiking Boei van Harlingen, wie heeft Harlingen in 2017 positief in het nieuws gebracht?
Uitreiking van de Hotze Schuil trofee aan de sporter/sportgroep van het jaar.

 • 18.30 uur: Einde van de Nieuwjaarsreceptie.

De muzikale omlijsting wordt ditmaal verzorgd door KAATJEZINGT!
We hopen u op 8 januari 2018 te zien!

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 8 januari 2018 tot en met vrijdag 19 januari 2018 is de hoek Johan van Oldebarneveldstraat/Oosterparkweg bij de sportvelden afgesloten voor motorvoertuigen in verband met bestratingswerkzaamheden. Er is een omleidingsroute aanwezig.

 • Vanaf maandag 8 januari 2018 tot en met 2 maart 2018 is de Oosterparkweg, deel Kimswerderweg/johan van Oldenbarneveldstraat afgesloten voor motorvoertuigen in verband met de reconstructie van de Oosterparkweg. Er is een omleidingsroute aanwezig.

 • Dinsdag 9 januari 2018 tussen 8.00 uur en 16.30 uur is het Herenwaltsje(oostzijde), Zoutsloot (noordzijde) gedeelte Bildtstraat, Herenwaltsje afgesloten in verband met snoeiwerkzaamheden.

 • Woensdag 10 januari 2018 tussen 8.00 uur en 16.30 uur de Zoutsloot (noordzijde en zuidzijde), gedeelte Karremansstraat en Zeepziederstraat afgesloten in verband met snoeiwerkzaamheden.

 • Donderdag 11 januari 2018 tussen 8.00 uur en 16.30 uur is de Zoutsloot (zuidzijde), gedeelte Bildtstraat, Herenwaltsje en Herenwaltsje (westzijde) afgesloten in verband met snoeiwerkzaamheden.

 • Vanaf donderdag 9 november tot en met 4 februari 2018 is de Almenumerweg, gedeelte rotonde Spaansen/Maritieme Academie afgesloten. Dit in verband met het afgraven van de oude N31 en het realiseren van de nieuwe Almenumerweg. Er is een omleidingsroute via het Spaansenterrein. De N31 is open (alleen de oostbaan). De toerit richting Leeuwarden en afrit vanuit Afsluitdijk op de centrale aansluiting kunnen worden gebruikt.

 • De Kluerd en Ropens zijn in de periode van 20 november tot en met 31 mei 2018 afgesloten in verband met de sloop van de oude woningen de bouw van nieuwe woningen.

Gemeente

Meer nieuws

ForHim Menswear ruimt op!

08-01-2018

HARLINGEN - Bij ForHim Menswear is de grote winteropruiming begonnen.

Nieuwjaarsborrel Ouderenwerk Harlingen

08-01-2018

HARLINGEN - Bent u erbij?

Rederijgroep JR Shipping realiseert een unieke herfinanciering voor JR Fleet Fund CV

08-01-2018

HARLINGEN - Rederijgroep JR Shipping is erin geslaagd een Credit Investment Fund in Londen te verbinden aan de herfinanciering van JR Fleet Fund CV, een scheepsfonds waarin elf containerfeeder schepen uit de vloot van de rederij zijn gefinancierd.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam