Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 09-2018

06-03-2018

HARLINGEN - Iedere week publiceert de gemeente Harlingen de officiële bekendmakingen.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 28-02-2018, TLM Projectmanagement bv, aanvraag voor het organiseren van het horecagedeelte van de Visserijdagen van 29 augustus tot en met 2 september 2018 in de binnenstad van Harlingen.
 • 28-02-2018, Wad’n partij, aanvraag voor het plaatsen van 15 driehoeksborden van 12 maart tot en met 21 maart 2018 op diverse locaties in Harlingen.
 • 26-02-2018, Jongerenwerk Harlingen, aanvraag voor het organiseren van het evenement “Hang Around” op 2 mei 2018 van 12:00 uur tot 18:00 uur aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen.
 • 23-02-2018, Stichting Comité Lanenkaatsen, aanvraag voor het organiseren van het Lanenkaatsen van 4 juni tot en met 8 juni 2018 op de Lanen en Kleine Ossenmarkt te Harlingen.
 • 23-02-2018, Drukwerk Harlingen, aanvraag voor het plaatsen van 15 driehoeksborden ter promotie van het 12,5 jaar bestaan van slagerij van der Zee op diverse locaties in Harlingen.
 • 23-02-2018, Event Support Holland, aanvraag voor het plaatsen van 15 driehoeksborden van 26 maart tot en met 9 april 2018 ten behoeve van de campagne van de plantjesmarkt van de Lidl op diverse locaties in Harlingen.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 21-02-2018 tot en met 28-02-2018.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:
 • 28-02-2018, Bomstraat 18, Harlingen, het plaatsen van een carport;
 • 27-02-2018, Harlingerstraatweg 74, Midlum, het kappen van 3 bomen;
 • 22-02-2018, Horscamp 9, Harlingen, het plaatsen van 2 dakkapellen;
 • 26-02-2018, Industrieweg 18, Harlingen, het uitbreiden van een bedrijfspand;
 • 23-02-2018, Oude Trekweg, Harlingen, het bouwen van een loods;
 • 23-02-2018, Zuiderpier, Harlingen, het plaatsen van een fontein;
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:
 • 22-02-2018, Nieuwe Willemskade 9, Harlingen, het verbouwen van een trafogebouw naar viskiosk;
 • 27-02-2018, Lange Lijnbaan 11, Harlingen, het plaatsen van een drijvende overkapping;
 • 28-12-2017, Voorstraat 54 en 56, Harlingen, het kappen van vier bomen in de achtertuin;
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.
 

Ontwerp beeldkwaliteitsplan Brandweerkazerne

Burgemeester en Wethouders van Harlingen maken bekend dat zij voornemens zijn om de gemeenteraad voor te stellen een beeldkwaliteitsplan voor de nieuwe brandweerkazerne vast te stellen. Dit beeldkwaliteitsplan bevat informatie over de nagestreefde kwaliteit van het ruimtelijk beeld voor
de te realiseren nieuwe brandweerkazerne aan de Almenumerweg nabij de N31 (voormalige Hofmalocatie). Dit document doet uitspraken over ontwerpkeuzes op zowel het architectonische als stedenbouwkundige vlak.
 
Meer informatie over dit beeldkwaliteitsplan en de locatie van de nieuwe brandweerkazerne zal worden gegeven op een inloopmiddag welke zal worden gehouden op woensdag 14 maart 2018 van 16.30 – 18.30 uur in de huidige brandweerkazerne aan de Westerzeedijk 11 te Harlingen.
 
Het ontwerp beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van 5 maart 2018 voor een ieder gedurende zes weken kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage. Het plan kan verder bekeken worden op www.harlingen.nl. Een ieder kan tot en met 15 april 2018 zijn of haar schriftelijk reactie kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Harlingen, postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.
 

Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ontwerp-omgevingsvergunning milieu en bouw
Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen aan:
 • Het Wetterskip Fryslân voor de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Oude Trekweg 110 in Harlingen.
Hierop is de uitgebreide voorbereidingsprocedure als omschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo van toepassing. De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen.
 
Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Voor inlichtingen of het indienen van mondelinge zienswijzen over de ontwerpbeschikking omgevingsrecht neemt u contact op met de FUMO, e-mail waboloket@fumo.nl of tel. 0566-75 03 00. Bezoekadres: J.W. de Visserwei 10, 9001 ZE Grou.
 

Landelijke compostdag

Op vrijdag 16 maart 2018 kunnen inwoners van de gemeente Harlingen van 13.00 tot 16.00 uur gratis compost ophalen op het parkeerterrein van de Waddenhal. Per voertuig mag maximaal halve kuub worden meegenomen. Hoewel er een flinke berg compost zal liggen, geldt het motto: “OP=OP”.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Maandag 5 maart 2018 van 7.00 uur tot 17.00 uur is de Zuidoostersingel afgesloten in verband met het rooien van bomen in het Harmenspark.
 • Maandagavond 5 maart 2018 is de Prins Hendrikbrug (Noorderhaven) gestremd in verband met het testen van een nieuw bewegingsmechanisme voor de brug. Het testen vindt plaats tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De werkzaamheden zouden donderdag 1 maart 2018 plaatsvinden, vanwege de vorst is dit verschoven naar maandag 5 maart 2018.
 • Vanaf maandag 8 januari 2018 is de Oosterparkweg, deel Kimswerderweg / Johan van Oldebarneveldstraat tot en met 30 maart 2018 afgesloten voor alle motorvoertuigen. In verband met de reconstructie van de Oosterparkweg.

 

Gemeente

Meer nieuws

Radio Stad Harlingen Verkiezingsdebat Wijnaldum

06-03-2018

WIJNALDUM - Maandag 5 maart was het eerste RSH Politiek debat in de Bijekoer in Wijnaldum.

Registratie pleziervaart binnenwater

06-03-2018

HARLINGEN - Namens de gemeente Harlingen beheert de Havendienst van Port of Harlingen de gemeentelijke havens en vaarwegen.

Kandidaten PvdA Harlingen: Ylse Sijbesma wil haar steentje bijdragen aan een sociale en leefbare maatschappij

06-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Ylse Sijbesma.

Reacties

Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien