Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 9, 10 & 11 augustus verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 49 - 2018

11-12-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 3 t/m 7 december 2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 04-12-2018, Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Bolsward, verklaring van geen bezwaar voor het organiseren van de fiets Elfstedentocht op 10 juni 2019;
 • 05-12-2018, Granton Marketing, aanvraag ventvergunning voor de NUON;
 • 05-12-2018, Stichting Nederlandse Publieke Omroep, aanvraag evenementenvergunning voor het evenement “Serious Request 2018” op 19 december 2018.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 03-12-2018, Stadscafé Rekneck, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten;
 • 04-12-2018, Anna Casparii, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van één kansspelautomaat;
 • 04-12-2018, Café ‘t Pypke, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten;
 • 04-12-2018, Bar de Bock, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten;
 • 05-12-2018, Centercom Buitenreclame, reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke reclameborden ten behoeve van de open dag van de RSG te Harlingen;
 • 06-12-2018, Stichting BENG, evenementenvergunning voor het evenement “Zoutsloter Kerstmarkt” op 8 december 2018;
 • 06-12-2018, Stichting BENG, artikel 25 ontheffing Drank en Horeca voor het schenken van zwak alcoholische dranken tijdens het evenement “Zoutsloter Kerstmarkt” op 8 december 2018.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 29-11-2018 tot en met 05-12-2018. De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunningen is binnengekomen:

 • 29-11-2018, Grote Bredeplaats 3, Harlingen, groot onderhoud aan het pand. Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend. De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is verleend:
 • 03-12-2018, Schokkerhof 29, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel. De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is geweigerd:
 • 30-11-2018, St. Odolphisteeg 14, Harlingen, het verven van de gevel in een andere kleur.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Oosterhof

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van maandag 10 december 2018 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen het voorontwerp bestemmingsplan Harlingen - Oosterhof ter inzage ligt. Het plan kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Oosterhof voorziet in de mogelijkheid om aan de Groen van Prinstererstraat 2, in de wijk ‘Het Oosterpark’, een appartementencomplex ten behoeve van 25 woningen te realiseren met daarbij behorende toegangsweg en parkeerplaatsen. Op het terrein staat nu een tuincentrum. De huidige bedrijfswoning blijft bestaan. Op het zuidelijke deel van het plangebied wordt een groenbestemming gelegd met een wijzigingsbevoegdheid voor het realiseren van 2 woningen. Om de ontwikkeling juridischplanologisch mogelijk te maken, is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan nodig. Meer informatie over dit voorontwerp bestemmingsplan kunt u ook krijgen tijdens een inloopmiddag op woensdag 19 december van 16.00 – 19.00 uur in MFC Het Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 in Harlingen. Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 20 januari 2018) over het voorontwerp bestemmingsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per email) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Verleng uw parkeervergunning tijdig!

De kentekenhouders van parkeervergunningen hebben bericht gehad om hun vergunning(en) voor 2019 te verlengen. Dit kan in het digitaal loket parkeren. Via onze website www.harlingen.nl kunt u bij dit loket komen. Lukt dit niet, dan kan men voor de verlenging terecht in de Groenlandsvaarder (Voorstraat). Voor 2019 is wederom een geldige parkeervergunning nodig. Verleng tijdig uw vergunning om een naheffingsaanslag te voorkomen. Automatische incasso

 

Veel vergunninghouders hebben een automatische incasso afgegeven, zodat jaarlijks automatisch hun parkeervergunning verlengd wordt. Het bedrag voor de parkeervergunning 2019 is omstreeks 30 november 2018 van de bankrekening afgeschreven. De parkeervergunningen van deze vergunninghouders worden dus automatisch verlengd. Weet u niet zeker of er een automatische machtiging is afgegeven? Check dan uw bankmutaties!

 

Wie verdient volgens u de Hotze Schuil-trofee van 2018?

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 7 januari 2019 reikt stichting Sportpromotie Harlingen voor de vierde keer de Hotze Schuil-trofee uit. Deze trofee is voor een persoon of groep personen die in 2018 een bijzondere sportprestatie heeft neergezet. Wie heeft volgens u het afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie neergezet? Wie volgt de winnaar van vorig jaar, Joël de Jong, op? Geef uw kandidaten door aan de stichting sportpromotie Harlingen via: Gb14555@gmail. com. Vergeet daarbij niet aan te geven waarom deze kandidaat volgens u de Hotze Schuil-trofee verdient. U kunt uw kandidaten doorgeven tot en met 10 december 2018.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Zaterdag 8 december 2018 is in verband met de Zoutsloter kerstmarkt van 7.00 uur tot en met 24.00 uur het Noorderkwartier afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Het betreft de volgende straten: Bildtseweg, Bildtstraat, Rozemarijnstraat, Zeepziedersstraat, Zoutsloot, Herenwaltje, Karremanstraat, Noorderhaven Noordzijde, Hoogstraat, Zeilmakersstraat, Liemendijk, Grachtswalplein, Roptaweg, Vissersstraat, Dijkswal, Noorderstraat, Droogstraat, Anjelierstraat, Achterstraat en Wortelstraat.

Gemeente

Meer nieuws

Opgeruimd staat netjes!

11-12-2018

HARLINGEN - De Koningsbuurt ligt er weer netjes bij.

Met Nuvershirt loop er op je kerst-best bij dit jaar

11-12-2018

HARLINGEN - Een witte kerst kunnen we jou niet beloven, wél een fantastische kerstoutfit.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

11-12-2018

HARLINGEN - De winterstop breekt bijna aan bij fc Harlingen.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen