Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 49 - 2018

11-12-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 3 t/m 7 december 2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 04-12-2018, Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Bolsward, verklaring van geen bezwaar voor het organiseren van de fiets Elfstedentocht op 10 juni 2019;
 • 05-12-2018, Granton Marketing, aanvraag ventvergunning voor de NUON;
 • 05-12-2018, Stichting Nederlandse Publieke Omroep, aanvraag evenementenvergunning voor het evenement “Serious Request 2018” op 19 december 2018.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 03-12-2018, Stadscafé Rekneck, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten;
 • 04-12-2018, Anna Casparii, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van één kansspelautomaat;
 • 04-12-2018, Café ‘t Pypke, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten;
 • 04-12-2018, Bar de Bock, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten;
 • 05-12-2018, Centercom Buitenreclame, reclamevergunning voor het plaatsen van tijdelijke reclameborden ten behoeve van de open dag van de RSG te Harlingen;
 • 06-12-2018, Stichting BENG, evenementenvergunning voor het evenement “Zoutsloter Kerstmarkt” op 8 december 2018;
 • 06-12-2018, Stichting BENG, artikel 25 ontheffing Drank en Horeca voor het schenken van zwak alcoholische dranken tijdens het evenement “Zoutsloter Kerstmarkt” op 8 december 2018.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 29-11-2018 tot en met 05-12-2018. De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunningen is binnengekomen:

 • 29-11-2018, Grote Bredeplaats 3, Harlingen, groot onderhoud aan het pand. Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend. De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is verleend:
 • 03-12-2018, Schokkerhof 29, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel. De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is geweigerd:
 • 30-11-2018, St. Odolphisteeg 14, Harlingen, het verven van de gevel in een andere kleur.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Oosterhof

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van maandag 10 december 2018 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen het voorontwerp bestemmingsplan Harlingen - Oosterhof ter inzage ligt. Het plan kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Oosterhof voorziet in de mogelijkheid om aan de Groen van Prinstererstraat 2, in de wijk ‘Het Oosterpark’, een appartementencomplex ten behoeve van 25 woningen te realiseren met daarbij behorende toegangsweg en parkeerplaatsen. Op het terrein staat nu een tuincentrum. De huidige bedrijfswoning blijft bestaan. Op het zuidelijke deel van het plangebied wordt een groenbestemming gelegd met een wijzigingsbevoegdheid voor het realiseren van 2 woningen. Om de ontwikkeling juridischplanologisch mogelijk te maken, is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan nodig. Meer informatie over dit voorontwerp bestemmingsplan kunt u ook krijgen tijdens een inloopmiddag op woensdag 19 december van 16.00 – 19.00 uur in MFC Het Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 in Harlingen. Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 20 januari 2018) over het voorontwerp bestemmingsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per email) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Verleng uw parkeervergunning tijdig!

De kentekenhouders van parkeervergunningen hebben bericht gehad om hun vergunning(en) voor 2019 te verlengen. Dit kan in het digitaal loket parkeren. Via onze website www.harlingen.nl kunt u bij dit loket komen. Lukt dit niet, dan kan men voor de verlenging terecht in de Groenlandsvaarder (Voorstraat). Voor 2019 is wederom een geldige parkeervergunning nodig. Verleng tijdig uw vergunning om een naheffingsaanslag te voorkomen. Automatische incasso

 

Veel vergunninghouders hebben een automatische incasso afgegeven, zodat jaarlijks automatisch hun parkeervergunning verlengd wordt. Het bedrag voor de parkeervergunning 2019 is omstreeks 30 november 2018 van de bankrekening afgeschreven. De parkeervergunningen van deze vergunninghouders worden dus automatisch verlengd. Weet u niet zeker of er een automatische machtiging is afgegeven? Check dan uw bankmutaties!

 

Wie verdient volgens u de Hotze Schuil-trofee van 2018?

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 7 januari 2019 reikt stichting Sportpromotie Harlingen voor de vierde keer de Hotze Schuil-trofee uit. Deze trofee is voor een persoon of groep personen die in 2018 een bijzondere sportprestatie heeft neergezet. Wie heeft volgens u het afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie neergezet? Wie volgt de winnaar van vorig jaar, Joël de Jong, op? Geef uw kandidaten door aan de stichting sportpromotie Harlingen via: Gb14555@gmail. com. Vergeet daarbij niet aan te geven waarom deze kandidaat volgens u de Hotze Schuil-trofee verdient. U kunt uw kandidaten doorgeven tot en met 10 december 2018.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Zaterdag 8 december 2018 is in verband met de Zoutsloter kerstmarkt van 7.00 uur tot en met 24.00 uur het Noorderkwartier afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Het betreft de volgende straten: Bildtseweg, Bildtstraat, Rozemarijnstraat, Zeepziedersstraat, Zoutsloot, Herenwaltje, Karremanstraat, Noorderhaven Noordzijde, Hoogstraat, Zeilmakersstraat, Liemendijk, Grachtswalplein, Roptaweg, Vissersstraat, Dijkswal, Noorderstraat, Droogstraat, Anjelierstraat, Achterstraat en Wortelstraat.

Gemeente

Meer nieuws

Opgeruimd staat netjes!

11-12-2018

HARLINGEN - De Koningsbuurt ligt er weer netjes bij.

Met Nuvershirt loop er op je kerst-best bij dit jaar

11-12-2018

HARLINGEN - Een witte kerst kunnen we jou niet beloven, wél een fantastische kerstoutfit.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

11-12-2018

HARLINGEN - De winterstop breekt bijna aan bij fc Harlingen.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen