Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 48 - 2018

04-12-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 26 t/m 30-11-2018

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 21-11-2018, Wijkvereniging Het Oosterpark, Aanvraag evenementenvergunning voor het houden van een darttoernooi op 6 april 2019;
 • 26-11-2018, Jeannette’s Vishandel, standplaatsvergunning voor de verkoop van vis;
 • 26-11-2018; Stichting Centraal Comité 1945, aanvraag evenementenvergunning voor het houden van een aubade op 27 april 2019.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 27-11-2018, Rotary Club Harlingen, evenementenvergunning voor het organiseren van de “Santa Run Harlingen op zaterdag 8 december 2018 in het centrum van Harlingen;
 • 28-11-2018, Stichting Evenementen Grote Bredeplaats, evenementenvergunning voor het organiseren van een “Apres Ski Feest 2018” op zaterdag 8 december 2018 in het Entrepotgebouw te Harlingen;
 • 28-11-2018, Stichting Evenementen Grote Bredeplaats, artikel 35 ontheffing Drank en Horecawet voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken tijdens het “Apres Ski Feest 2018” op zaterdag 8 december 2018 in het Entrepotgebouw te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 22-11-2018 tot en met 28-11-2018. De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen: 

 • 22-11-2018, Paul Krugerstraat, Harlingen, het verlengen van de termijn voor het plaatsen van een tijdelijke huisvesting;
 • 25-11-2018, Simon Stijlstraat 5 A, Harlingen, het aanbrengen van een plafond;
 • 27-11-2018, Oosterstraat 27, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak;
 • 28-11-2018, Marnehiem 7, Harlingen, het plaatsen van een tuinhuis met overkapping en erfafscheiding in de vorm van een schutting.

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is verleend: 

 • 28-11-2018, Nieuwstraat 50, Harlingen, het plaatsen van openslaande tuindeuren.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Verleng uw parkeervergunning tijdig!

De kentekenhouders van parkeervergunningen hebben bericht gehad om hun vergunning(en) voor 2019 te verlengen. Dit kan in het digitaal loket parkeren. Via onze website www.harlingen.nl kunt u bij dit loket komen. Lukt dit niet, dan kan men voor de verlenging terecht in de Groenlandsvaarder (Voorstraat). Voor 2019 is wederom een geldige parkeervergunning nodig. Verleng tijdig uw vergunning om een naheffingsaanslag te voorkomen.

 

Automatische incasso

Veel vergunninghouders hebben een automatische incasso afgegeven, zodat jaarlijks automatisch hun parkeervergunning verlengd wordt. Het bedrag voor de parkeervergunning 2019 wordt omstreeks 30 november 2018 van de bankrekening afgeschreven. De parkeervergunningen van deze vergunninghouders worden dus automatisch verlengd. Weet u niet zeker of er een automatische machtiging is afgegeven? Check dan na 30 november 2018 uw bankmutaties!

 

Openbare verkoop van fietsen

De Burgemeester van Harlingen biedt de volgende partij voorwerpen ter verkoop aan:

 • 30 fietsen (dames-, heren-, kinder-, en sportfietsen)
 • Het geheel dient in één koop te worden aanvaard.
 • Gunning geschiedt aan de hoogste inschrijver.
 • Afname en afrekening van het gekochte dient na gunning contant binnen één week plaats te vinden.

Bezichtiging kan op woensdag 5 december 2018 tussen 13.00 en 15.00 uur op het terrein van gemeentewerken aan de Westerzeedijk 9. Een bod moet uiterlijk 19 december 2018 schriftelijk worden ingediend bij de Burgemeester van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. In de linker bovenhoek van de enveloppe vermelden: “Bod fietsen ”.

 

Wie verdient volgens u de Hotze Schuil-trofee van 2018?

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 7 januari 2019 reikt stichting Sportpromotie Harlingen voor de vierde keer de Hotze Schuil-trofee uit. Deze trofee is voor een persoon of groep personen die in 2018 een bijzondere sportprestatie heeft neergezet. Wie heeft volgens u het afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie neergezet? Wie volgt de winnaar van vorig jaar, Joël de Jong, op? Geef uw kandidaten door aan de stichting sportpromotie Harlingen via: Gb14555@gmail.com. Vergeet daarbij niet aan te geven waarom deze kandidaat volgens u de Hotze Schuil-trofee verdient. U kunt uw kandidaten doorgeven tot en met 10 december 2018.

 

Wie verdient de Boei van Harlingen?

De Boei van Harlingen is voor die persoon of groep personen die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht. Wie verdient volgens u de Boei van Harlingen? Geeft u uw keuze door op www.harlingen. nl/persprijs of kom langs op het gemeentekantoor aan de Voorstraat om uw keuze door te geven. Het nomineren van kandidaten kan tot en met vrijdag 7 december 2018. De Boei van Harlingen wordt door burgemeester Sluiter uitgereikt op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen. Dit jaar vindt de receptie plaats op maandag 7 januari 2018 vanaf 16.30 uur.

 

Inbraakpreventie

De wintermaanden breken weer aan. Bent u niet thuis? Laat de lichten branden alsof u thuis bent en doe de deur op slot. Maak het inbrekers niet gemakkelijk!

 

Gast van de Raad

Wat doet de gemeenteraad nu precies? En… heb ik ook invloed? Lijkt het u interessant om als gast bij de gemeenteraad aanwezig te zijn op woensdag 12 december 2018 van 18.00 tot 20.45 uur? Geeft u dan op als Gast van de Raad via griffie@harlingen.nl. Onder het genot van een broodje met soep praten de raadsleden u graag bij.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Maandag 3 december 2018 is de Lanen ter hoogte van nr. 18 afgesloten tussen 13.30 uur en 16.00 uur in verband met werkzaamheden aan de schoorsteen.
 • Zaterdag 8 december 2018 is in verband met de Zoutsloter kerstmarkt van 7.00 uur tot en met 24.00 uur het Noorderkwartier afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Het betreft de volgende straten: Bildtseweg, Bildtstraat, Rozemarijnstraat, Zeepziedersstraat, Zoutsloot, Herenwaltje, Karremanstraat, Noorderhaven Noordzijde, Hoogstraat, Zeilmakersstraat, Liemendijk, Grachtswalplein, Roptaweg, Vissersstraat, Dijkswal, Noorderstraat, Droogstraat, Anjelierstraat, Achterstraat en Wortelstraat.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 03-12-18

04-12-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Harlingen

04-12-2018

HARLINGEN - De gemeente Harlingen nodigt u van harte uit voor de Nieuwjaarsreceptie.

Harlingen opnieuw in de prijzen door groot aantal trainees tijdens Tall Ships Races

04-12-2018

HARLINGEN - Afgelopen weekend nam Harlingen tijdens de Tall Ships conferentie in Sevilla opnieuw de Host Port Trophy in ontvangst van Sail Training International, de organisatie achter de The Tall Ships Races.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis