Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 43 - 2019

29-10-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 21 t/m 25 oktober 2019.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 23-10-2019, V.S. Wienbelt, aanvraag aanwezigheidsvergunning voor horeca inrichting Noorderhaven 69 te Harlingen.
 • 23-10-2019, A. de Boer, aanvraag aanwezigheidsvergunning voor horeca inrichting Voorstraat 101 te Harlingen.
 • S. Helvrich, aanvraag aanwezigheidsvergunning voor horeca-inrichting Voorstraat 64 te Harlingen.
 • 23-10-2019, D. van der Ploeg aanvraag standplaatsvergunning Kanaalweg 104 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend: 

 • 17-10-2019, Centercom BV, reclamevergunning voor het plaatsen van driehoeksborden in de periode 28 oktober tot en met 6 november 2019 ten behoeve van de campagne van meldpunt discriminatie.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 16-10-2019 tot en met 23-10-2019 de volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen: 

 • 16-10-2019, Schoolplein, Harlingen, kadastraal nummer A 9664, het slopen van een aanbouw;
 • 18-10-2019, Achlumerdijk 2, Harlingen, interne wijzigingen, het realiseren van balkons en het maken van een liftuitbouw;
 • 22-10-2019, Noorderhaven 99, Harlingen, het verbouwen van het pand.

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend: 

 • 17-10-2019, Celciusstraat 12, Harlingen, het bouwen van een loods;
 • 17-10-2019, Lange Lijnbaan 28, Harlingen, het bouwen van een tijdelijke mock-up;
 • 23-10-2019, Fahrenheitstraat, Harlingen, kadastraal nummer F 1482, het plaatsen van zonnepanelen in veldopstelling.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Raadsvergadering 30 oktober aanvang 15.00 uur

In de Raadsvergadering van woensdag 30 oktober wordt een besluit genomen over de Programmabegroting 2020 en de Algemene Beschouwingen van de fracties voor gelezen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen in het Stadhuis.

 

Raadscommissie 31 oktober en Raadsvergadering 13 november 2019

In de raadscommissie van donderdag 31 oktober a.s., aanvang 20.00 uur, worden o.a. de volgende punten voorbereid:

 • Benoeming duo-commissielid
 • Belastingverordeningen 2020
 • Nota reserves en voorzieningen
 • Verordening leerlingenvervoer
 • Parkeerverordening
 • Regionale Energie Strategie
 • Raadsinformatiebrief over huisvesting

De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl

 

In de Raadsvergadering van woensdag 13 november 2019, aanvang 19.30 uur, wordt over de raadsvoorstellen een besluit genomen.

 

U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in het Stadhuis. Wilt u inspreken? Dat kan in de Raadscommissie, dat mag ook over punten gaan die niet op de agenda staan. Meldt u uiterlijk 29 oktober 2019 aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl of telefonisch 14 0517.

 

Bootjes geplaatst op gemeentegrond?

Voorkom in beslagname Met het watersportseizoen dat ten einde loopt ziet de gemeente Harlingen weer diverse bootjes op gemeentegrond liggen. De algemene plaatselijke verordening staat dit echter niet toe, omdat dit ten koste gaat van het aangezicht, en het beheer van het groen bemoeilijkt. De gemeente Harlingen handhaaft daarom op bootjes die op gemeentegrond liggen.

 

Melden

Is uw boot gestickerd, verwijder dan uw boot binnen de gegunde termijn van 2 weken! Vermoedt u dat uw boot door ons is verwijderd neem dan contact op met de gemeente via e-mailadres: info@harlingen.nl of telefonisch via nummer 14 0517. Ligt uw boot nog in opslag bij de gemeente dan kunt u de boot terugkrijgen als u de kosten van verwijdering en opslag betaalt.

 

Tweede bijeenkomst mobiliteitsvisie dinsdag 29 oktober 2019

Op dinsdag 29 oktober 2019 organiseert de gemeente Harlingen een tweede informatiebijeenkomst over de nieuwe Mobiliteitsvisie. Tijdens deze bijeenkomt worden de resultaten gedeeld die eerder zijn opgehaald in bijeenkomsten met bewoners en ondernemers. Graag gaat de gemeente met u in gesprek over deze resultaten. Op basis hiervan wordt een concept mobiliteitsvisie opgesteld. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2019 om 19.30 uur in de RSG Simon Vestdijk, Koningin Julianastraat 3, 8862 TA Harlingen. Inloop vanaf 19:00.

 

Meldt u aan via mobiliteitsvisie@harlingen.nl.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 30 september 2019 tot en met donderdag 31 oktober 2019 is de Oude Turfkade afgesloten voor het verkeer. In verband met onderhoud aan de kade. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs.
 • Vanaf maandag 9 september 2019 van 07:00 uur tot ongeveer medio december 2020 is de Prinses Margrietstraat afgesloten voor al het verkeer. In verband met het slopen en bouwen van huurhuizen. Nieuw Zuid en beide koophuizen (noordzijde) zijn bereikbaar voor verkeer. 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Opening Week van de Mantelzorg bij de Lachende Koe

29-10-2019

HARLINGEN - Op maandag 11 november is de opening van de Week van de Mantelzorg.

Vuurzee roeit het Liwwadster Rondje

29-10-2019

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was het alweer zover.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

29-10-2019

HARLINGEN - Na het beker/inhaalweekend van vorige week was het dit weekend gewoon weer tijd voor de reguliere competitiewedstrijden.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen