Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 40 - 2019

09-10-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 30 september - 4 oktober 2019.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen: 

 • 01-10-2019, Wijkvereniging Plan Zuid, aanvraag voor het houden van bingoavonden in 2019 en 2020.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 26-09-2019 tot en met 02-10-2019 de volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen: 

 • 26-09-2019, diverse locaties Koning Wilhelminastraat en Prinses Margrietstraat, Harlingen, het rooien van 13 bomen;
 • 26-09-2019, Lange Lijnbaan 28, Harlingen, het bouwen van een tijdelijke mock-up;
 • 27-09-2019, Frittemastraat, Midlum, het kappen van 9 bomen;
 • 27-09-2019, Christiaan Huygenstraat en Industrieweg, Harlingen, het kappen van 18 populieren;
 • 29-09-2019, F. Domela Nieuwenhuisstraat 1, Harlingen, het uitbreiden van de woning;
 • 30-09-2019, Nieuwstraat 2, 4 en 6 en Ooievaarssteeg 7, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 02-10-2019, Dukdalf 1 tot en met 51, Dukdalf 2 tot en met 82 en Steenhouwersstraat 2, 4 en 6, Harlingen, het wijzigen van de constructie voor de toe te passen zonnepanelen.

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is geweigerd:

 • 02-10-2019, Bildtstraat 13, Harlingen, het plaatsen van markiezen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Ontwerpbestemmingsplan Fietspad Wijnaldum - Midlum

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 7 oktober 2019 gedurende zes weken voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan Fietspad Wijnaldum – Midlum ter inzage ligt.

 

Wat regelt bestemmingsplan?

Dit bestemmingsplan regelt het planologisch borgen van het fietspad van Wijnaldum naar Midlum. Op basis van dit bestemmingsplan kunnen de benodigde vergunningen worden verleend voor het aanleggen van het fietspad en de daarbij behorende tunnel onder de Zuidwalweg door.

 

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Meer informatie over dit ontwerp bestemmingsplan en de plannen voor de realisatie van het fietspad zal worden gegeven op twee inloopmomenten welke worden gehouden op woensdag 9 oktober 2019 van 16.30 – 18.00 uur in het dorpshuis te Midlum en op dezelfde dag van 19.00 – 20.30 uur in het dorpshuis van Wijnaldum.

 

Waar ter inzage?

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens ligt het ontwerpbesluit ter inzage. Het plan kan verder bekeken worden op de website www. ruimtelijkeplannen.nl.

 

Hoe reageren?

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 17 november 2019) over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar het team Ontwikkeling van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

 

Informatieve raad 9 oktober 2019

In de informatieve raadsvergadering van woensdag 9 oktober 2019, aanvang 19.30 uur, wordt het volgende besproken: De Omgevingswet, met o.a.:

 • Doelen en instrumenten van de wet
 • Keuzemogelijkheden
 • Invoering van de wet bij de gemeente Harlingen

De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl

 

U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in het Stadhuis.

 

Beeldkwaliteitplan Nieuw Trebol Harlingen

Op 25 september 2019 heeft de raad van de gemeente Harlingen het ‘beeldkwaliteit plan Nieuw Trebol Harlingen’ vastgesteld. Op basis van dit beeldkwaliteit plan vindt de welstandsbeoordeling van toekomstige bouwplannen op de Trebollocatie aan de Zuidoostersingel in Harlingen plaats. Het beeldkwaliteit plan Nieuw Trebol Harlingen is te vinden via www.overheid.nl.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 30 september 2019 tot en met vrijdag 25 oktober 2019 is de Oude Turfkade afgesloten voor het verkeer. In verband met onderhoud aan de kade. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs.
 • Vanaf maandag 9 september 2019 van 07:00 uur tot ongeveer medio december 2020 is de Prinses Margrietstraat afgesloten voor al het verkeer. In verband met het slopen en bouwen van huurhuizen. Nieuw Zuid en beide koophuizen (noordzijde) zijn bereikbaar voor verkeer.

Gemeente

Meer nieuws

Kling, Klong... Vroege vogels opgelet! ❄️

09-10-2019

HARLINGEN - Plannen om samen met zakenpartners, collega’s, medewerkers, team of vriendengroep het jaar af te sluiten en de feestdagen in te luiden?

VVH Dames 1 wint van Swette Switters

09-10-2019

HARLINGEN - Vorige week is de competitie voor de dames uit Harlingen al begonnen.

Nieuwsbrief Hannemahuis, oktober 2019

09-10-2019

HARLINGEN - Iedere maand verzendt Museum het Hannemahuis een nieuwsbrief met verrassende aankondigingen, nieuwe tentoonstellingen, activiteiten en nog veel meer.

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Ons Food&Wine Ons Food&Wine HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation