Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 40 - 2018

09-10-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 1 t/m 5 oktober 2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 26-09-2018, Wijkvereniging Plan Zuid, aanvraag klein kansspelvergunning voor het houden van bingoavonden in 2018 en 2019.
 • 28-09-2018, Lions Franeker Harlingen, aanvraag evenementenvergunning voor de Nieuwjaarsduik op 01-01-2019 op het strand ter hoogte van ’t Zilt te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 27-09-2018, Stichting op de terp Almenum, evenementenvergunning voor “Locatietheater Op de Terp Almenum” van 4 tot en met 6 oktober 2018 in de Grote Kerk te Harlingen.
 • 27-09-2018, Stichting op de terp Almenum, artikel 35 ontheffing Drank en horecawet voor de verkoop van zwak alcoholhoudende dranken tijdens het evenement “Locatietheater Op de Terp Almenum” van 4 tot en met 6 oktober 2018 in de Grote Kerk te Harlingen.
 • 28-09-2018, Wijkvereniging Oosterpark, evenementvergunning voor het houden van het OPW Darttoernooi op 13 oktober 2018 in de Koegelbult te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 27-09-2018 tot en met 03-10-2018. De volgende aanvragen omgevingsvergunning reguliere procedure zijn binnengekomen:

 • 30-09-2018, Sibadaweg 34, Harlingen, het verbouwen van de werkloodsen van scheepswerf Atlantic;
 • 03-10-2018, Voorstraat 29/Noorderhaven 72, Harlingen, onderhoud van kozijnen en het gedeeltelijk vernieuwen van ramen.

De volgende aanvraag omgevingsvergunning uitgebreide procedure is binnengekomen:

 • 28-09-2018, kadastraal perceelnummer B3118, Harlingen, het bouwen van 18 levensloopbestendige woningen. Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend. De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:
 • 28-09-2018, Brouwerstraat 13A, Harlingen, het vervangen van de dakpannen;
 • 03-10-2018, Horscamp 12, Harlingen, het aanleggen van een in- of uitrit;
 • 03-10-2018, Noorderhaven 53, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
 • 03-10-2018, Noorderhaven 54, Harlingen, het plaatsen/aanbrengen van drie ruiten in garagedeuren.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Ter inzagelegging en verkrijgbaar stelling van de programmabegroting 2019 inclusief de meerjarenraming 2020 t/m 2022

Het college deelt mee, op grond van artikel 190 lid 2 van de Gemeentewet, dat de programmabegroting 2019 inclusief de meerjarenraming 2020 t/m 2022, zodra zij aan de raad is aangeboden, voor een ieder ter inzage ligt en algemeen verkrijgbaar is. De programmabegroting 2019 inclusief de meerjarenraming 202 t/m 2022 ligt ter inzage in het klantcontactcentrum in de Groenlandsvaarder aan de Voorstraat 35.

 

Inloopavond herinrichting Kanaalweg-west

De gemeente Harlingen richt de Kanaalweg-west over het deel tussen het Oud Jaagpad en de Industrieweg in als 30km-zone. De belangrijkste aanpassing is het versmallen van de weg. Maar ook zijn er aanpassingen voorzien zoals het aanplanten van bomen, het toevoegen van een groenzone aan de kade (daar waar nu parkeervakken liggen), het vervangen van het asfalt en het aanleggen van bestrating. Tijdens een inloopavond op dinsdagavond 9 oktober 2018 van 19.00-20.30 uur kunnen bewoners, ondernemers en andere belangstellenden de plannen bekijken en in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente Harlingen. Locatie: Kanaalweg 14, Harlingen (voormalig Spaansen kantoor).

 

Wijkschouw Byniastate

De wijkschouw in de wijk Byniastate vindt plaats op maandag 8 oktober 2018 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf de kruising de Phoenix/de Fortuin. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 16 september 2018 tot zondag 14 oktober 2018 is de Stationsweg afgesloten voor het verkeer in verband met het realiseren van vrij liggende fietspaden en de reconstructie van de Stationsweg. Het tankstation en de parkeerplaats bij het station zijn vrijwel altijd bereikbaar.
 • Vanaf 1 oktober tot eind december 2018 is de brug Atjetille gestremd. Er wordt een noodbrug aangelegd voor fietsers en voetgangers voor deze periode. De adviesroute voor voertuigen richting Ludingaweg is via de Hoogaarshof (woningen Ludingaweg 12-18, 30 en 31).
 • Stremming Kanaalweg 24 september - 16 november 2018. Om de drinkwaterlevering te kunnen blijven garanderen is het noodzakelijk dat een gedeelte de waterleiding in de Kanaalweg in Harlingen wordt vervangen. In week 39 t/m 46 kunt u dat als overlast ervaren.

 

Gemeente

Meer nieuws

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis