Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 34 - 2019

27-08-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 19 t/m 23 augustus 2019.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen: 

 • 15-08-2019, K. Brugman, aanvraag artikel 35 Dranken Horecawet ontheffing voor het verstrekken van zwak- alcoholhoudende dranken op het Horecapleintje bij de markt en het Veld Bildstraat tijdens “Visserijdagen” op 31 augustus 2019.
 • 15-08-2019, Edwards Vishandel , aanvraag voor standplaatsvergunning voor de verkoop van vis op de donderdagen en vrijdagen in 2019 op de Voorstraat nabij de ABN AMRO in Harlingen.
 • 19-08-2019, De Lachende Koe, aanvraag tijdelijke uitbreiding terras tijdens de “Visserijdagen” op 28 augustus tot en met 31 augustus 2019.
 • 20-08-2019, Rotary Club Harlingen, aanvraag evenementenvergunning voor “Engelse Tuin Feest” op 27 april 2020 van 10:00 uur tot 18:00 uur in de Engelse Tuin in Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend: 

 • 15-08-2019, K. Brugman, aanvraag artikel 35 ontheffing Drank- en Horecawet voor het verstrekken van zwak- alcoholhoudende dranken op het Horecapleintje bij de markt en het Veld Bildstraat tijdens “Visserijdagen” op 31 augustus 2019.
 • 15-08-2019, B. Zeilmaker, aanvraag artikel 35 ontheffing Drank- en Horecawet voor het verstrekken van zwak- alcoholhoudende dranken op de Nieuwe Willemshaven in Harlingen tijdens de “Visserijdagen” op 28 augustus tot en met 31 augustus 2019.
 • 16-08-2019, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van “Officiële opening Nieuwe Willemshaven” op 27 september 2019 op de Nieuwe Willemshaven in Harlingen.
 • 27-08-2019, Stichting Evenementen Harlingen aanvraag artikel 35 ontheffing Drank- en Horecawet voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken bij de clusters tijdens de “Visserijdagen” op 28 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 15-08-2019 tot en met 21-08-2019 de volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen: 

 • 17-08-2019, Zuiderhaven 19-6, Harlingen, het toevoegen van het dakterras aan het woonoppervlakte;
 • 20-08-2019, Oude Turfkade, Harlingen, het deels vernieuwen van de damwandconstructie.

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Aangepaste openingstijden Klant Contact Centrum in zomerperiode 2019

Het Klant Contact Centrum (KCC), aan de Voorstraat 35, is vanwege de vakantieperiode van donderdag 1 t/m donderdag 29 augustus 2019 op donderdag geopend tot 18.00 uur in plaats van 19.00 uur.

 

Belangrijke informatie voor een bezoek aan de Visserijdagen

Afsluitingen centrum tijdens de Visserijdagen

In verband met de Visserijdagen van woensdag 28 augustus tot en met zaterdag 31 augustus, is er verkeershinder in het centrum van Harlingen. Ondernemers en bezoekers van Harlingen moeten rekening houden met afsluitingen van het centrum vanaf 12.00 uur ’s middags.

 • Woensdag 28 augustus 2019 12.00 uur afsluiting centrum voor alle verkeer
 • Donderdag 29 augustus 2019 0.00 uur afsluiting centrum voor particuliere auto’s; bevoorrading ondernemers blijft mogelijk. 12.00 uur afsluiting centrum voor alle verkeer
 • Vrijdag 30 augustus 2019 12.00 uur afsluiting centrum voor alle verkeer
 • Zaterdag 31 augustus 2019 8.00 uur afsluiting centrum voor al het verkeer

 

Gratis parkeren

Op zaterdag 31 augustus kunt u gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.

 

Speciale inzameling van biocups tijdens de Visserijdagen

Tijdens de Visserijdagen schenkt de horeca, het drinken in speciale biocups. Deze biocups zijn afbreekbaar, mits ze goed ingezameld worden. Om de bekers goed in te zamelen heeft de gemeente Harlingen op diverse locaties op het evenemententerrein biocup-inzamelpunten. Deze inzamelpunten zijn te herkennen aan blauwe beachflags met daarop ‘Inzamelpunt Biocups’. De gemeente Harlingen bedankt haar inwoners en bezoekers voor de medewerking.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • In verband het maken van een rioolaansluiting is de Grote Bredeplaats (t.p.v. huisnummer 8) op woensdag 4 september 2019 gestremd voor doorgaand verkeer.
 • Vanaf dinsdag 11 juni t/m vrijdag 13 september 2019 is de Kanaalweg over het deel tussen het Oud Jaagpad en de Industriebrug gestremd voor doorgaand verkeer. Dit in verband met de herinrichting van de straat. Het verkeer wordt omgeleid via de Grensweg-Almenumerweg-Stationsweg.
 • Wegwerkzaamheden A31. Donderdag 22 augustus 2019 beginnen de asfalteringswerkzaamheden aan de A31. Er worden twee rijstroken afgesloten en het verkeer wordt via de vluchtstrook geleid. Ook worden de afrit en de toerit Amsterdam (afslagnummer 19) bij Midlum afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Deze werkzaamheden duren tot en met zaterdag 24 augustus 2019 tot 06.00 uur. De toerit richting Leeuwarden en de afrit vanaf richting Leeuwarden komen in week 35 aan de beurt, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Vrijdagochtend 30 augustus zijn deze werkzaamheden afgerond en zijn af- en toerit weer te gebruiken. Het centrum van Harlingen blijft bereikbaar voor al het verkeer. Wel worden verkeersmaatregelen getroffen voor de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers. Dit kan voor wat hinder en vertraging zorgen.

Gemeente

Meer nieuws

Harlingen ontvangt 2e grote cruiseschip van 2019

27-08-2019

HARLINGEN - Het 131 meter lange Le Dumont d’Urville meerde vanmiddag af in Willemshaven.

Fc Harlingen 1

27-08-2019

HARLINGEN - Nu iedereen van de vakantie heeft kunnen genieten en voor een aantal teams de trainingen weer zijn begonnen, start komend weekend de eerste ronde van de bekercompetitie.

Gratis parkeerkaarten bezoekers

27-08-2019

HARLINGEN - De gemeente Harlingen stelt gratis bezoekerskaarten beschikbaar!

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd The Shamrock The Shamrock Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis