De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 33 - 2020

14-08-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 10 t/m 14 augustus 2020.

Coronavirus

Zie voor de actuele informatie over het coronavirus en de dienstverlening van de gemeente op www.harlingen.nl/corona
 

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.
 

Bel voor een afspraak met 0800-1202

Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heeft u andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800- 1351.
 
Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.
 

Dashboard coronavirus

We moeten voorkomen dat het virus weer om zich heen grijpt. We reizen weer en het coronavirus reist mee. Blijf alstublieft alert en volg de ontwikkelingen via https://coronadashboard.rijksoverheid.nl of via www.Harlingen.nl/corona.
 
Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en per regio. Het dashboard laat met actuele cijfers zien hoe het coronavirus zich in Nederland verspreidt. Die informatie komt van onder andere het RIVM, de GGD’en en de ziekenhuizen. Op het dashboard is bijvoorbeeld te zien hoeveel mensen positief getest zijn op het virus en of het aantal besmettingen oploopt. Houd 1,5 meter afstand en bij klachten laat u gratis testen. Maak meteen een afspraak via 0800-1202.
 

De CoronaMelder app is in ontwikkeling

We krijgen het coronavirus steeds meer onder controle, maar het is er nog altijd. Dus is het belangrijk om alert te blijven. Daarom is er een app in ontwikkeling. CoronaMelder stuurt u een bericht als u enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Ook geeft de app advies over wat u dan het beste kunt doen. Op 1 september is het voornemen om de app landelijk te lanceren. U installeert en gebruikt CoronaMelder vrijwillig. Voor meer informatie ga naar www.coronamelder.nl
 

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvraag is binnengekomen:
 • 06-08-2020, Plus Lunenborg, het wijzigen van de leidinggevenden op de Drank- en Horecavergunning voor het slijtersbedrijf, Kimswerderweg 48, 8862 TS te Harlingen.
 
De volgende vergunningen zijn geweigerd:
 • 10-08-2020, Wally’s B,V., aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten, Voorstraat 45, 8861 BE te Harlingen.
 • 10-08-2020, Bar-Restaurant Andreas, aanwezigheidsvergunning voor het hebben van twee kansspelautomaten, Lanen 89, 8861 CC te Harlingen.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 06-08-2020 tot en met 12-08-2020.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:
 • 08-08-2020, Zoutsloot 22, Harlingen, het legaliseren van reeds geplaatste zonnepanelen;
 • 10-08-2020, Hermesweg 19 B, Harlingen, het wijzigen van de gebruiksfunctie van het pand en het aanbrengen van handelsreclame;
 • 12-08-2020, Spoorstraat, Harlingen, het aanleggen van vrij liggende fietspaden.
 
De volgende aanvragen omgevingsvergunning reguliere procedure zijn verlengd:
 • 06-08-2020, Grote Bredeplaats 26 B, Harlingen, het realiseren van 3 woningen en 2 bedrijfsruimten;
 • 12-08-2020, Heiligeweg 34/36, Harlingen, het verbouwen van het pand.
Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:
 • 07-08-2020, Midlumerlaan 29, Harlingen, het legaliseren van reeds geplaatste zonnepanelen;
 • 11-08-2020, Havenplein 10 A, Harlingen, het legaliseren van reeds geplaatste zonnepanelen;
 • 11-08-2020, Lanen 44, Harlingen, het isoleren van het dak.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.
 

Extra Raadscommissie woensdag 19 augustus 2020 en Extra Raadsvergadering 2 september 2020 

In de raadscommissie van woensdag 19 augustus a.s., aanvang 19.30 uur, wordt het volgende punt voorbereid:
 • Huisvesting ambtelijke organisatie
In de Raadsvergadering van woensdag 2 september 2020, aanvang 19.30 uur, wordt over het raadsvoorstel een besluit genomen. In verband met Corona-maatregelen zijn deze vergaderingen niet voor publiek toegankelijk. De vergadering is wel live te volgen via onze website en
via Omroep RSH. De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl
 

Extra Raad 19 augustus 2020

In de raadsvergadering van woensdag 19 augustus a.s., aansluitend aan de commissie om ongeveer 21.00 uur, wordt voorgesteld de heer H.K.(Erik) de Groot te benoemen tot wethouder.
 
In verband met Corona-maatregelen is deze vergadering niet voor publiek toegankelijk. De vergadering is wel live te volgen via onze website en via Omroep RSH.
 
De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl
 

Samen in Beweging

Dat bewegen gezond is dat weet iedereen. Bewegen in groepsverband is bovendien gezellig. Je stimuleert elkaar en je leert nieuwe mensen kennen. De Skûle Welzijn, de Dienst Noardwest Fryslân en het Gebiedsteam Harlingen bieden mensen met een bijstandsuitkering een gratis
beweegprogramma van 12 lessen aan. Iedereen op zijn of haar eigen tempo…
 
Locatie en start lessen
De lessen worden gegeven in Het Vierkant, Johan van Oldebarneveltstraat 2, 8862 BB Harlingen. Op donderdagmorgen 24 september starten de lessen. Daarna elke week op donderdagmorgen vanaf 10:00-11:30 uur. Geef u op voor dinsdag 1 september 2020.
 
Opgeven? Informatie?
Bent u enthousiast of heeft u nog vragen? Neem contact op met Stijn Kooijman s.kooijman@harlingen.nl of 06 46824960 of Brigitte Hell bj.hell@sozawe-nw-fryslan.nl of 0517 380 200- en vraag naar Brigitte.
 

Onderhoudsronde damwanden

Onze mooie Harlinger stadsgrachten en singels zijn zeer uitnodigend om uw boot af te meren. En uiteraard moeten wij het met elkaar veilig en netjes houden. Vandaar deze oproep en meteen ook een waarschuwing om uw eigen aangebrachte spullen weg te halen. Er liggen regelmatig bootjes afgemeerd aan onze drenkelingentrappen, waardoor deze onbereikbaar zijn voor een drenkeling. Daarnaast worden er illegale
bouwsels op de damwanden gemonteerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld trappen, naambordjes en eigen fenders. Uiteraard kan dit handig zijn voor u of uw varende zoon of dochter, maar het is niet uw vaste ligplaats en het is niet uw kade. Graag uw begrip hiervoor.
 
Wij verzoeken u zo spoedig mogelijk, maar zeker vóór 1 september alles te verwijderen wat niet op of aan de kade hoort en bijvoorbeeld uw eigen fenders veilig te stellen. Begin september gaat de gemeente starten met een onderhoudsronde aan de damwanden.

Gemeente

Meer nieuws

Start lessen V&K-Stenen Man

14-08-2020

HARLINGEN - Tegelijk met de start van de basisscholen beginnen met ingang van maandag 17 augustus alle lessen van V&K-Stenen Man weer.

Uitnodiging voornemen, ondernemen?!

14-08-2020

HARLINGEN - Een oproep voor alle startende en zelfstandige ondernemers in de regio, én voor degene die de stap naar ondernemerschap wil zetten.

Het Alternatief 70

14-08-2020

HARLINGEN - Vanavond is het weer zover.

Reacties

De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires