Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 22 - 2018

05-06-2018

HARLINGEN - Publicatiedatum: 2018-06-04

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 24-05-2018, Kunstenaarssociëteit Zilt in samenwerking met kunstenaars vakvereniging Fria, aanvraag voor het organiseren van een Kunst expositie in het Entrepotgebouw aan de Dokkade te Harlingen van 26 tot en met 30 september 2018.
 • 29-05-2018, Eetcafé de Lachende Koe, aanvraag voor het organiseren van het evenement “Horecakaatsen” op zondag 22 juli 2018 in de Voorstraat te Harlingen.
 • 29-05-2018, Eetcafé de Lachende Koe, voor het ten gehore laten brengen van muziek op het terras op donderdag 14 en 28 juni, donderdag 12 en 26 juli, 4 t/m 6 augustus, donderdag 9 en 23 augustus 2018.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 29-05-2018, Stichting Comité Lanenkaatsen, voor het organiseren van het evenement “Lanenkaatsen” van 4 tot en met 8 juni 2018 op de Lanen en de Kleine Ossenmarkt te Harlingen.
 • 29-05-2018, A.J. Koornstra, Loterijvergunning ten behoeve van de Stichting Visserijdagen Harlingen.
 • 29-05-2018, Stichting Comité Lanenkaatsen, Loterijvergunning ten behoeve van de Stichting Comité Lanenkaatsen.
 • 30-05-2018, BENG evenementen, voor het organiseren van het evenement “Zomerkermis” van 4 tot en met 10 juni 2018 op de Schritsen en Grote Ossenmarkt te Harlingen.
 • 31-05-2018, R.C. Raaijmakers, terrasvergunning “Tilly’s Eethuis” aan de Kleine Bredeplaats 6 te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 25-05-2018 tot en met 30-05-2018.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 24-05-2018, Rommelhaven 24, Harlingen, het verbouwen van een woonhuis.
 • 22-05-2018, Nieuwe Willemskade 4 A, Harlingen, het realiseren van een hotelkamer in een zandtrechter.

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 28-05-2018, Verlengde Edisonstraat 1, Harlingen, het plaatsen van een Led bord ten behoeve van reclame.
 • 23-05-2018, Voorstraat 54, Harlingen, het herstellen en veranderen van de dak- en zoldervloerconstructie.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder. 

 

Verkeersmaatregelen Tall Ships Races 2018 van 3 t/m 6 augustus 2018

De havenmeester van Port of Harlingen, hiertoe gemandateerd door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, maakt bekend dat hij tijdens het nautisch evenement The Tall Ships Races 2018 op 3 tot en met 6 augustus 2018 tijdelijke verkeersmaatregelen af kondigt voor de havens en vaarwegen in beheer bij Port of Harlingen. Meer informatie op https://zoek.officielebekendmakingen.nl

 

Herhaalde oproep: Registreer uw boot!

In maart heeft de Havendienst booteigenaren opgeroepen om hun boot te laten registreren. Hier is een grote respons op gekomen! Veel boten zijn inmiddels voorzien van een unieke registratiesticker van Port of Harlingen. Toch zijn er nog een flink aantal boten in gemeentelijk water, waarvan de eigenaar zich nog niet heeft gemeld bij de Havendienst. Voordat deze worden verwijderd bieden wij de eigenaren van deze boten nog een laatste kans. Is uw boot nog niet geregistreerd? Meldt deze dan zo spoedig mogelijk aan bij de Havendienst. Dit geldt voor alle boten, dus ook wanneer deze zijn vrijgesteld van havengeld!

Wat willen wij graag weten? 

 • Naam en type vaartuig
 • Afmetingen vaartuig
 • Huidige ligplaats vaartuig
 • Bij voorkeur een (digitale) foto van het vaartuig
 • Naam en contactgegevens eigenaar

Na 15 juni 2018 worden vaartuigen waarvan geen eigenaar bekend is, aangemerkt als “weesvaartuig” en als gevonden voorwerp in bewaring genomen. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze registratie vindt plaats op grond van artikel 2.2 van de Havenverordening en is bedoeld om de ligplaatsen binnen de gemeente Harlingen optimaal te benutten. De Havendienst heeft jaarlijks veel werk en kosten aan het opsporen van booteigenaren en het verhalen of verwijderen van boten. Heeft u hier over nog vragen? Neem dan contact op met de Havendienst. Port of Harlingen, Havendienst E-mail: haven@portofharlingen.nl Telefoon: 0517 – 723 333 Post: Postbus 225 8860AE Harlingen Bezoek: Waddenpromenade 9-3 8861 NT Harlingen

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2018 is de Lanen en Kleine Ossenmarkt dagelijks van 18.00 uur tot 22.30 uur afgesloten in verband met het Lanenkaatsen. Met uitzondering van donderdag 7 juni 2018, 14.00 uur tot 21.30 uur.
 • Vanaf maandag 4 juni, 8.00 uur tot en met maandag 11 juni 2018, 10.00 uur zijn de volgende straten afgesloten in verband met de kermis: Grote Ossenmarkt, Schritsen, Raamstraat.
 • In verband met het 60-jarig bestaan van de Oosterparkwijk zijn de volgende 2 straten afgesloten voor het verkeer op zaterdag 2 juni 2018 van 9.00 uur tot en met 17.00 uur: Pieter Sjoerds Gerbrandystraat, Oosterparkweg.
 • In verband met het straatfestival zijn de volgende straten afgesloten op zaterdag 9 juni 2018 van 12.00 uur tot en met 20.00 uur: Grote Bredeplaats, Kleine Bredeplaats, Spekmarkt, Simon Stijlstraat, Voorstraat, Sint Jacobstraat, Rommelhaven, Noordijs, Heiligeweg, Franekereind, Lanen.

 

Gemeente

Meer nieuws

Vanavond uitreiking eerste International Awards for Young People

05-06-2018

HARLINGEN - Vanavond uitreiking eerste International Awards for Young People op Maritieme Academie Harlingen

Jeugdoverzicht fc Harlingen

05-06-2018

HARLINGEN - De laatste wedstrijden zijn gespeeld en de zomerstop breekt aan.

Peter Wijbenga winnaar Harlingen Open Golf 2018!

05-06-2018

HARLINGEN - Op vrijdag 1 juni stond alweer de 13e editie van 'Harlingen Open Golf' op het programma met 76 wedstrijd golfers en 30 deelnemers aan de golfclinic.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear