Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 17 - 2019

30-04-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 22 t/m 26 - 4 - 2019.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 18-04-2019, BENG evenementen, aanvraag evenementenvergunning voor de Zoutsloter Kerstmarkt op 14 december 2019.
 • 18-04-2019, Bar de Bock, ontheffing artikel 35 Dranken Horecawet tijdens het Lanenkaatsen van 17 juni tot en met 21 juni 2019.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend: 

 • 23-04-2019, IJsclub de Polder, verklaring van geen bezwaar voor het houden van een Skeeler Elfstedentocht op 31 augustus 2019.
 • 24-04-2019, Rotary Club Harlingen, vergunning voor het plaatsen van banners op de rotonde bij de Fahrenheitstraat ten behoeve van de actie “End Polio Now”.
 • 23-04-2019, Stichting Centraal Comité 1945, evenementenvergunning voor het evenement Aubade op 27 april 2019.
 • 23-04-2019, Rotary Club Harlingen, evenementenvergunning voor het evenement Engelse Tuinfeest op 27 april 2019.
 • 23-04-2019, Rotary Club Harlingen, ontheffing artikel 35 Drank en Horecawet voor het verstrekken van zwak alcoholische dranken tijdens het evenement Engelse Tuinfeest op 27 april 2019.
 • 24-04-2019, Beng Evenementen, evenementenvergunning voor het evenement Oranjemarkt op 27 april 2019.
 • 24-04-2019, Stichting Beng, evenementenvergunning voor het evenement Zwarte markt Lanen op 27 april 2019.
 • 24-04-2019, Het Brouwdok, evenementenvergunning voor het evenement Koningsbierfest op 26, 27 en 28 april 2019.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 17-04-2019 tot en met 24-04-2019. De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 17-04-2019, Fabrieksplein 2, Harlingen, het plaatsen van een plafondairco met buitenunit;
 • 23-04-2019, Horscamp 3, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning;
 • 17-04-2019, Vijver 6, Harlingen, het bouwen van een aanbouw;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend: 

 • 24-04-2019, Kimswerderweg 13, Harlingen, het bouwen van een tuinhuis;
 • 24-04-2019, Lange Lijnbaan 28, Harlingen, het aanleggen van een tijdelijke insteekhaven met loswal;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

4 mei herdenking 2019

Op zaterdag 4 mei 2019 vinden er in de gemeente Harlingen op twee plaatsen herdenkingen plaats, herdenkingen welke het Centraal Comité 1945 in samenwerking met de Gemeente Harlingen organiseert. Om 16.00 uur is er bij het monument voor de Omgekomen Zeevarenden aan de Waddenpromenade een herdenking en is er gelegenheid om bloemen te leggen. De volgende groeperingen zullen aanwezig zijn: Het Zeekadetkorps Harlingen, de Politie Unit Waddenzee, de Port of Harlingen, Burgemeester Sluiter namens de gemeente Harlingen, de Salvation Brass en de Zanggroep “The Sound”.

 

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei om 20.00 uur herdenken we alle slachtoffers samen, op de Algemene Begraafplaats. Belangstellenden verzamelen zich om 19.30 uur op hoek Midlumerlaan / Begraafplaatslaan, waarna we in een stoet langs de volgende monumenten lopen en bloemen leggen: Het Neuengamme Monument, het Indië Monument, het Monument aan de Joodsbegraafplaats (u wordt verzocht dit jaar de Joodse begraafplaats niet te betreden i.v.m. de sabbat) en bij het Cross of Sacrifice.

 

Er is gelegenheid voor het leggen van bloemen. De organisatie verzoekt u vriendelijk om de stoet in zijn geheel te blijven volgen. Aan deze herdenking werken mee: De Stedelijke Muziekvereniging en de Scouting Harlingen.

 

Enquête mobiliteitsvisie gemeente Harlingen

De gemeente Harlingen actualiseert haar visie op mobiliteit en daar hebben wij ook u voor nodig! Met de aanleg van de N31 en de projecten die daar mee samenhingen is de gemeente Harlingen toe aan vernieuwing van het mobiliteitsbeleid. Dit doen wij door het opstellen van een visie op mobiliteit. Samen willen wij met u aan de slag met het opstellen van deze toekomstbestendige visie. Hoe ervaart u de huidige verkeerssituatie? Wat gaat er goed, wat kan er beter? Op basis van uw inbreng gaan we aan de slag met de verdere uitwerking. Vul de enquête in en denk mee. Kijk voor de enquête en meer informatie op www.harlingen.nl/mobiliteitsvisie

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • In verband met Koningsdag op 27 april 2019 zijn de volgende wegen afgesloten van 05.00 uur tot 0.00 uur; Kleine Bredeplaats, Grote Bredeplaats, Hondenstraat, St. Jacobstraat, Simon Stijlstraat, Voorstraat, Lanen. De Noorderhaven, zuidzijde, is van 9.00 uur tot 10.30 uur gestremd.
 • Vanaf maandag 29 april 2019 tot en met vrijdag 3 mei 2019 is het fietspad naast de Waddenhal elke dag van 20.00 uur tot 08.00 uur gestremd in verband met het aanbrengen van een gasleiding. Overdag kan over het terrein van de Waddenhal worden gefietst.  Stremming op 29 april 2019 van de Noorderhaven, noordzijde, van 07.00 uur tot 11.00 uur in verband met takelwerkzaamheden bij nummer 73.
 • Stremming Zuiderhaven op 20, 22 en 24 mei 2019 van 7.00 tot 12.00 uur in verband met de verbouwing van de Albert Heijn. Tijdens de werkzaamheden is de Albert Heijn gesloten.

Gemeente

Meer nieuws

Nieuwsbrief Nieuw-Zuid mei 2019

30-04-2019

HARLINGEN - De nieuwsbrief van mei is uit, hierin leest u onder andere over de laatste ontwikkelingen, de plannen die Nieuw Zuid heeft en welke activiteiten er worden aangeboden.

Jan Hoogland zijn 095 winnaar op Weert

30-04-2019

HARLINGEN - De tweede Vitesse vlucht werd zaterdag 27 april vanuit Weert gevlogen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

30-04-2019

HARLINGEN - Vanwege Koningsdag had de KNVB geen wedstrijden ingepland afgelopen weekend en konden alle teams van een vrije speelronde genieten.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï