Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 17 - 2018

02-05-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 17 - 2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 19-4-2018, z.v. de Vikings voor het organiseren van de Caspar de Robles zeezwemtocht op 15 juli 2018 te Harlingen.
  • 20-4-2018, Gemeente Harlingen voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank op 9 mei 2018 in het MFC Het Vierkant te Harlingen.
  • 23-4-2018, Hardloop Event voor het organiseren van de stempelpost voor de Elfsteden Estafette in Harlingen op 10 juni 2018 op de Grote Bredeplaats 12 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 18-04-2018 tot en met 24-04-2018.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

  • 21-04-2018, F Domela Nieuwenhuisstraat 34, Harlingen, het aanleggen van een in-/uitrit;
  • 20-04-2018, Zuiderhaven 90, Harlingen, het plaatsen van transparante en wegschuifbare balkonbeglazing;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

  • 25-04-2018, Noorderhaven 83, Harlingen, het intern verbouwen van het pand en het opwaarderen van de gevels;
  • 20-04-2018, Oude Trekweg 100A, Harlingen, het aanleggen van een dam en een in-/uitrit t.p.v. de Nieuwe Trekweg;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Voorontwerp bestemmingsplan ‘Freyhof’ (v.m. Harnehal locatie) en ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Freyhof’

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat vanaf 27 april 2018 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder”, aan de Voorstraat 35 te Harlingen, ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Freyhof’. Het voorontwerpbestemmingsplan kan verder bekeken worden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het her-ontwikkelen van het grondgebied waar voorheen sporthal de ‘Harnehal’ heeft gestaan. Een initiatiefnemer wil hier 18 woningen realiseren. Om dit voornemen juridisch-planologisch mogelijk te maken is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het plangebied ligt aan de zuidwest zijde van Harlingen in Plan Zuid. Plan Zuid wordt begrensd door de Bolswardervaart aan de westzijde en de N31 aan de oostzijde. Het plangebied is gelegen in het zuidelijke puntje waar de vaart en de weg bij elkaar komen. Dit is het verste uiteinde van de Koningin Wilhelminastraat. 

 

Naast het ter inzage leggen van het voorontwerp bestemmingsplan wordt tegelijkertijd ook het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Freyhof’ ter inzage gelegd. Doel van het beeldkwaliteitsplan is om te voorzien in een beeldkwaliteitskader voor de voorgenomen ontwikkeling in het plangebied. Het beeldkwaliteitsplan wordt vastgesteld door de Raad en geldt als welstandstoetsingskader voor de uiteindelijke bouwplannen. Het beeldkwaliteitsplan is als bijlage opgenomen in het voorontwerp bestemmingsplan ‘Freyhof’.

 

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 7 juni 2018) over het voorontwerp bestemmingsplan en/of het beeldkwaliteitsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan zal worden gegeven tijdens een inloopmiddag welke zal worden gehouden op donderdag 17 mei in multifunctioneel centrum ’t Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 te Harlingen. Tussen 16.30 uur en 18.30 kunt u binnen lopen om kennis te nemen van de plannen en hierop te reageren.

 

Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ontwerp wijziging omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat zij voornemens zijn te wijzigen:

  • de omgevingsvergunning van Flexoplast BV aan de Industrieweg 1 te Harlingen

Hierop is de uitgebreide voorbereidingsprocedure als omschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo van toepassing. De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 april 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Voor inlichtingen of het indienen van mondelinge zienswijzen over de ontwerpbeschikking omgevingsrecht neemt u contact op met de FUMO, e-mail waboloket@ fumo.nl of tel. 0566-75 03 00. Bezoekadres: J.W. de Visserwei 10, 9001 ZE Grou.

 

4 mei herdenking 2018

In goed overleg met de Gemeente Harlingen organiseert het CC’45 in Harlingen op 4 mei 2018 de Herdenkingen. Om 16.00 uur op de Waddenpromenade bij het Zeeliedenmonument. Om 19.35 uur verzamelen hoek Midlumerlaan/ Begraafplaatslaan. Waarna we in een stoet de algemene begraafplaats op lopen, waar bij de oorlogsmonumenten kransen gelegd worden. Om 20.00 uur twee minuten stilte. U wordt vriendelijk verzocht om in de stoet mee te lopen. Meer informatie vindt u op www.CC45Harlingen.nl

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf maandag 30 april 2018 tot en met vrijdag 4 mei 2018 is het Zuiderplein, kruising Zuiderhaven nabij snackbar De Kombuis afgesloten. In verband met het verwijderen en aanbrengen van een gasleiding. Er is een omleidingsroute aanwezig.
  • Vanaf maandag 7 mei 2018 tot en met vrijdag 18 mei 2018 is de Zuiderhaven vanaf de Kombuis tot aan de Raamstraat afgesloten in verband met het aanbrengen en verwijderen van een gasleiding. Het kruispunt is wel open voor het verkeer.

 

Gemeente

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

02-05-2018

HARLINGEN - De afgelopen week werden er slechts twee wedstrijden gespeeld door de Meiden van Zeerobben.

KEIK 2018 zoekt kunstenaars

02-05-2018

HARLINGEN - Dankzij deelnemende kunstenaars, de combinatie van kunst en muziek in de historische binnenstad van Harlingen, is KEIK uitgegroeid tot een begrip in Harlingen en omstreken waarbij kunst en cultuur volop in de aandacht komt.

Op de Terp Almenum

02-05-2018

HARLINGEN - Rondom Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 worden overal in de provincie bijzondere evenementen georganiseerd.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot