Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 17 - 2018

02-05-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 17 - 2018.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 19-4-2018, z.v. de Vikings voor het organiseren van de Caspar de Robles zeezwemtocht op 15 juli 2018 te Harlingen.
  • 20-4-2018, Gemeente Harlingen voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank op 9 mei 2018 in het MFC Het Vierkant te Harlingen.
  • 23-4-2018, Hardloop Event voor het organiseren van de stempelpost voor de Elfsteden Estafette in Harlingen op 10 juni 2018 op de Grote Bredeplaats 12 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 18-04-2018 tot en met 24-04-2018.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

  • 21-04-2018, F Domela Nieuwenhuisstraat 34, Harlingen, het aanleggen van een in-/uitrit;
  • 20-04-2018, Zuiderhaven 90, Harlingen, het plaatsen van transparante en wegschuifbare balkonbeglazing;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

  • 25-04-2018, Noorderhaven 83, Harlingen, het intern verbouwen van het pand en het opwaarderen van de gevels;
  • 20-04-2018, Oude Trekweg 100A, Harlingen, het aanleggen van een dam en een in-/uitrit t.p.v. de Nieuwe Trekweg;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Voorontwerp bestemmingsplan ‘Freyhof’ (v.m. Harnehal locatie) en ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Freyhof’

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat vanaf 27 april 2018 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder”, aan de Voorstraat 35 te Harlingen, ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Freyhof’. Het voorontwerpbestemmingsplan kan verder bekeken worden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het her-ontwikkelen van het grondgebied waar voorheen sporthal de ‘Harnehal’ heeft gestaan. Een initiatiefnemer wil hier 18 woningen realiseren. Om dit voornemen juridisch-planologisch mogelijk te maken is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het plangebied ligt aan de zuidwest zijde van Harlingen in Plan Zuid. Plan Zuid wordt begrensd door de Bolswardervaart aan de westzijde en de N31 aan de oostzijde. Het plangebied is gelegen in het zuidelijke puntje waar de vaart en de weg bij elkaar komen. Dit is het verste uiteinde van de Koningin Wilhelminastraat. 

 

Naast het ter inzage leggen van het voorontwerp bestemmingsplan wordt tegelijkertijd ook het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Freyhof’ ter inzage gelegd. Doel van het beeldkwaliteitsplan is om te voorzien in een beeldkwaliteitskader voor de voorgenomen ontwikkeling in het plangebied. Het beeldkwaliteitsplan wordt vastgesteld door de Raad en geldt als welstandstoetsingskader voor de uiteindelijke bouwplannen. Het beeldkwaliteitsplan is als bijlage opgenomen in het voorontwerp bestemmingsplan ‘Freyhof’.

 

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 7 juni 2018) over het voorontwerp bestemmingsplan en/of het beeldkwaliteitsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan zal worden gegeven tijdens een inloopmiddag welke zal worden gehouden op donderdag 17 mei in multifunctioneel centrum ’t Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 te Harlingen. Tussen 16.30 uur en 18.30 kunt u binnen lopen om kennis te nemen van de plannen en hierop te reageren.

 

Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ontwerp wijziging omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat zij voornemens zijn te wijzigen:

  • de omgevingsvergunning van Flexoplast BV aan de Industrieweg 1 te Harlingen

Hierop is de uitgebreide voorbereidingsprocedure als omschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo van toepassing. De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 april 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Voor inlichtingen of het indienen van mondelinge zienswijzen over de ontwerpbeschikking omgevingsrecht neemt u contact op met de FUMO, e-mail waboloket@ fumo.nl of tel. 0566-75 03 00. Bezoekadres: J.W. de Visserwei 10, 9001 ZE Grou.

 

4 mei herdenking 2018

In goed overleg met de Gemeente Harlingen organiseert het CC’45 in Harlingen op 4 mei 2018 de Herdenkingen. Om 16.00 uur op de Waddenpromenade bij het Zeeliedenmonument. Om 19.35 uur verzamelen hoek Midlumerlaan/ Begraafplaatslaan. Waarna we in een stoet de algemene begraafplaats op lopen, waar bij de oorlogsmonumenten kransen gelegd worden. Om 20.00 uur twee minuten stilte. U wordt vriendelijk verzocht om in de stoet mee te lopen. Meer informatie vindt u op www.CC45Harlingen.nl

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf maandag 30 april 2018 tot en met vrijdag 4 mei 2018 is het Zuiderplein, kruising Zuiderhaven nabij snackbar De Kombuis afgesloten. In verband met het verwijderen en aanbrengen van een gasleiding. Er is een omleidingsroute aanwezig.
  • Vanaf maandag 7 mei 2018 tot en met vrijdag 18 mei 2018 is de Zuiderhaven vanaf de Kombuis tot aan de Raamstraat afgesloten in verband met het aanbrengen en verwijderen van een gasleiding. Het kruispunt is wel open voor het verkeer.

 

Gemeente

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

02-05-2018

HARLINGEN - De afgelopen week werden er slechts twee wedstrijden gespeeld door de Meiden van Zeerobben.

KEIK 2018 zoekt kunstenaars

02-05-2018

HARLINGEN - Dankzij deelnemende kunstenaars, de combinatie van kunst en muziek in de historische binnenstad van Harlingen, is KEIK uitgegroeid tot een begrip in Harlingen en omstreken waarbij kunst en cultuur volop in de aandacht komt.

Op de Terp Almenum

02-05-2018

HARLINGEN - Rondom Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 worden overal in de provincie bijzondere evenementen georganiseerd.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats