Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 12 - 2020

19-03-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 16 t/m 20 maart 2020.

Coronavirus

Zie voor de actuele informatie over het coronavirus en de dienstverlening van de gemeente op www.harlingen.nl/corona
 

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 18-03-2020,Tobbedans Commissie, 8862 AJ - 9, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het Open Tobbedans Tennis Toernooi van 27 juni tot en met 5 juli 2020.
 • 18-03-2020, Kaatsvereniging de Eendracht, 8861 JC-54, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van de KNKB Heren Hoofdklasse Hotze Schuil partij op 5 Juli 2020.
 • 18-03-2020, Kaatsvereniging de Eendracht, 8861 JC- 54, aanvraag ontheffing Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak- alcoholhoudende dranken tijden het evenement KNKB Heren Hoofdklasse Hotze Schuil partij op 5 Juli 2020.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:
 • 13-03-2020, Eetcafé Noorderpoort-Harlingen, 8861 AJ – 17/19, het wijzigen leidinggevenden van de Dranken Horecavergunning.
 
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 12-03-2020 tot en met 18-03-2020. De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:
 • 12-03-2020, Bosboom Toussaintstraat 2, Harlingen, het uitbreiden de woning.
 • 12-03-2020, Grensweg 1, Harlingen, het verbouwen van het pand.
 • 12-03-2020, Noorderhaven 99, Harlingen, het aanbrengen van isolerende beglazing en het wijzigen van garagedeuren.
 • 17-03-2020, Bildtstraat 12, Harlingen, het verbouwen van een woning.
 
De volgende omgevingsvergunning uitgebreide procedure is binnengekomen:
 • 18-03-2020, Lange Lijnbaan 74, Harlingen, het in gebruik nemen van de loods (aanvraag milieu).
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:
 • 13-03-2020, Zuiderhaven 79A, Harlingen, het verbouwen van het pand tot woning.
 • 18-03-2020, Grote Sluis aan de Noorderhaven/ Rommelhaven, Harlingen, het wijzigen van de kleur van de lieren.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.
 

Noodverordening en Aanwijzingsbesluit Coronavirus VRF

De Burgemeester van Harlingen maakt bekend dat de voorzitter van de veiligheidsregio Fryslân, Mr. S. van Haersma Buma, op 16 maart 2020 de Noodverordening Covid-19 VRF heeft vastgesteld. Tevens is door de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân het aanwijzingsbesluit Noodverordening CORONAVIRUS VRF genomen. De verordening en het aanwijzingsbesluit kunnen bekeken worden via de gemeentelijke site www.harlingen.nlDe verordening voorziet in voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19. In de verordening is een verbod opgenomen om openbare samenkomsten, vermakelijkheden (evenementen), publiek toegankelijke gebouwen en bijbehorende erven en samenkomsten in besloten sfeer te laten plaatsvinden, te (laten) organiseren dan wel te laten ontstaan waar meer dan honderd personen gelijktijdig samenkomen. Tevens is het verboden diverse inrichtingen geopend te houden zoals bijvoorbeeld horecagelegenheden, sport- en fitnessclubs. 
 
In het aanwijzingsbesluit zijn de ambtenaren aangewezen die aanwijzingen ter handhaving van de noodverordening kunnen geven, welke aanwijzingen stipt en onmiddellijk dienen te worden opgevolgd. De verordening en het aanwijzingsbesluit treden onmiddellijk na de bekendmaking op de website van de veiligheidsregio Fryslân en/of overheid.nl in werking. Tegen deze besluiten is geen bezwaar of beroep mogelijk.
 

Evenement organiseren in Harlingen

Evenementen horen bij Harlingen. Om te genieten van alles wat Harlingen te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur of sport worden mooie evenementen georganiseerd. Dan is er mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. We beseffen ons dat het doorgaan van evenementen momenteel onder druk staat en dat data van geplande evenementen mogelijk verschuiven. Desondanks willen we toch aandacht vragen voor het volgende.
 
Om alle leuke initiatieven in goede banen te leiden, moeten deze getoetst worden. Voor kleine evenementen, zoals een buurtbarbecue is een melding voldoende, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Voor grotere evenementen is een evenementvergunning nodig. Om de initiatiefnemers te ondersteunen, biedt de gemeente Harlingen een servicepakket aan. Dit pakket helpt de organisatoren om eenvoudig een goede en volledige vergunningaanvraag in te dienen.
 

Tips

Tips om de evenementenaanvraag tot een succesvol einde te brengen:
 • Houd rekening met de aanvraagtermijn van 12 weken voor aanvang evenement.
 • Maak gebruik van het servicepakket van de gemeente.
 • Lever het aanvraagformulier compleet met alle aanvullende stukken in.
 • Meld evenementen vóór 1 december in het voorafgaande jaar aan voor de evenementenkalender.
 
Vermelding op de evenementenkalender is een reservering van de datum voor het organiseren van uw evenement. U dient daarnaast 12 weken voordat het evenement plaatsvindt ervoor te zorgen dat u een volledige aanvraag heeft ingediend.
 
Afspraak?
Heeft u vragen, en wilt u uw plannen bespreken met de gemeente? Dan kunt u terecht bij team Vergunningen Veiligheid Handhaving bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0517 voor het maken van een afspraak. Meer informatie: www.harlingen.nl/evenementorganiseren.
 

Aanpassing werkwijze gebiedsteam tijdens de Coronacrisis

 • Geen huisbezoeken, spreekuren en afspraken op het Vierkant
 • Hulpvragen worden zo mogelijk telefonisch afgehandeld
 • Maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 via 140517 optie 2
 • Per mail bereikbaar via: gebiedsteam@harlingen.nl
 • Hebt u al een contactpersoon bij het gebiedsteam: deze is op zijn/haar werkdagen telefonisch en/ of per mail bereikbaar.
 

Geen gemeenteraad en raadscommissie

In verband met de aangescherpte adviezen en maatregelen rondom het Coronavirus Covid 9 heeft de gemeenteraad van Harlingen besloten om de raadsvergadering van 18 maart 2020 en de raadscommissie van 25 maart 2020 niet door te laten gaan.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 30 maart starten de werkzaamheden voor de rioolreconstructie in de Vaartweg en de Oude Trekweg (tpv huisnummers 37-55). Er wordt begonnen aan de zijde van de Oude Trekweg en vanaf daar richting de kruising Vaartweg-Kanaalweg gewerkt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot 12 juni 2020.
 • Vanaf maandag 30 maart 2020 gaan Vitens en Liander diverse gas- en waterleidingen vervangen in de Liemendijk, Zoutsloot en Anjelierstraat. Wanneer deze werkzaamheden gereed zijn gaat de gemeente Harlingen vervolgens de riolering vervangen in deze straten.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden Copini Opticiens

19-03-2020

HARLINGEN - Let op gewijzigde openingstijden – maatregelen coronavirus bij Copini Opticiens.

Vele winkels in Harlingen passen openingstijden aan

19-03-2020

HARLINGEN - De uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden, heeft ook invloed op de winkeltijden in het centrum van Harlingen.

Bibliotheek geeft leestips

19-03-2020

HARLINGEN - In verband met het Coronavirus is de bibliotheek tot 6 april 2020 gesloten.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï