De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 11 - 2021

19-03-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 15 t/m 19 maart 2021.

Coronavirus

Zie voor de actuele informatie over het coronavirus en de dienstverlening van de gemeente op www.harlingen.nl/corona.
 

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 15-03-2021, Regina Andrea, aanvraag terrasvergunning voor de Regina Andrea gelegen in de vluchthaven te Harlingen.
 • 15-03-2021, H. Cornelisse, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het horecakaatsen op een van de volgende zondagen, 18 juli 2021 of 15 augustus 2021 of 12 september 2021 in de Voorstraat te Harlingen.
 • 17-03-2021, Scapino Harlingen, Voorstraat 36, 8861 BM, ontheffing winkeltijdenwet om de winkel geopend te hebben voor publiek op 5 april 2021 en elke 2e zondag van de maand.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:
 • 12-03-2021, S. Kooistra, standplaatsvergunning voor de verkoop van oliebollen in de periode 26 april tot en met 9 mei 2021 op het parkeerterrein van de Jumbo, Spoorstraat 1 te Harlingen.
 • 17-03-2021, Albert Heijn, Zuiderhaven 8, 8861 XB te Harlingen, ontheffing winkeltijdenwet om de winkel geopend te hebben voor publiek op 2, 4 en 5 april 2021 tot 22:00 uur.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
 
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode tot en met 17-03-2021.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn binnengekomen:
 • 19-02-2021, B 2473 Westerzeedijk, B 3031 Harlingerstraatweg, A 10607 Waddenpromenade/Oude Ringmuur, Harlingen, het plaatsen van in totaal 9 (3x3) vlaggenmasten;
 • 11-03-2021, Harlingerstraatweg, Midlum, het gebruiken van het terrein als parkeerruimte;
 • 12-03-2021, Franekereind 12, Harlingen, het renoveren van de voorgevel;
 • 15-03-2021, Lange Lijnbaan 58, Harlingen, het bouwen van een wasinstallatie voor grindreiniging;
 • 16-03-2021, Koningsweg 3, Harlingen, het aanbrengen van een nieuwe kademuur;
 • 16-03-2021, Nieuwe Vissershaven 25, Harlingen, het plaatsen van drie containers ter realisatie van een zeeverse vismarkt;
 • 17-03-2021, B 4442, Harlingen, het aanleggen van een betonnen wandelpad tussen de Westerzeedijk en De Hoop.
 
De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunning is verlengd:
 • 15-03-2021, Midlumerlaan 58, Harlingen, het realiseren van een aanbouw aan de woning.
Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunning zijn verleend:
 • 11-03-2021, Fahrenheitstraat 3, Harlingen, het aanpassen van bestaande drive lane naar een side by side drive lane;
 • 16-03-2021, Harlingerstraatweg 90, Midlum, het kappen van vijf populieren.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
 

Informatieve Raadscommissie 24 maart 2021

In de digitale Informatieve Raadscommissie van woensdag 24 maart, aanvang 19.30 uur, wordt de raad geïnformeerd over de uitkomsten van een onderzoek om Harlingen tot een circulaire gemeente te maken. Als tweede onderwerp worden de plannen toegelicht voor de productie van Bio-Liquid Natural Gas in Harlingen. De agenda en de link voor het volgen van de vergadering kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Maandag 22 maart tot en met vrijdag 9 april 2021 is de Spoorstraat ter hoogte van de Trambrug afgesloten. In verband met de reconstructie van de Spoorstraat. Er is een omleidingsroute aanwezig: omleiding via de Westerzeedijk en Kimswerderweg. Voor fietsers/ voetgangers is er een omleiding via de Rozengracht. De Jumbo is vanaf het centrum met de auto bereikbaar. Vanaf 09 april 2021 wordt de Spoorstraat (west) afgesloten.
 • Vrijdagavond 19 maart vanaf 18.00 uur tot maandagmorgen 22 maart 6.00 uur is de N390 Zuidwalweg tussen Haulewei en Harlingerstraatweg afgesloten. In verband met het afwerken van de fietstunnel en het draaien van asfalttoplagen. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vanaf vrijdag 19 maart tot en met vrijdag 16 april 2021 is de Koningin Wilhelminastraat afgesloten voor al het verkeer. In verband met het vervangen van de riolering en de herinrichting van de wegen. Er is een omleidingsroute aanwezig.
 • Vrijdag 9 april tot en met dinsdag 27 april 2021 is de Spoorstraat tot de Havenweg afgesloten. In verband met reconstructie van de weg. Er is een omleidingsroute aanwezig: via de Westerzeedijk en Kimswerderweg. Fietsers en voetgangers via de Rozengracht.

Gemeente

Meer nieuws

Eerste en één van de grootste biomassacentrales naar Harlingen

19-03-2021

HARLINGEN - Het bedrijf Sustainable Fuel Plant wil in Harlingen een van de grootste biomassacentrales van Nederland voor de productie van bioLNG bouwen.

Spoorstraat afgesloten vanwege aanleg fietspaden

19-03-2021

HARLINGEN - Vanaf maandag 22 maart is de Spoorstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Weekbericht GGD Fryslân 12 tot en met 18 maart 2021

19-03-2021

HARLINGEN - Duidelijke stijging besmettingen, recordaantal tests en vaccinaties.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber