Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 11 - 2019

19-03-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 11 t/m 15 maart 2019.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 07-03-2019, Kaatsvereniging Eendracht, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het evenement KNKB Heren Hoofdklasse Hotze Schuil partij op 30 juni 2019.
 • 11-03-2019, Dorpsfeestcommissie Midlum, aanvraag evenementenvergunning voor het organiseren van het dorpsfeest in Midlum van 21 tot en met 23 juni 2019.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 13-03-2019, Jumbo Olaf Hermus, ontheffing van de winkeltijden om op 19 april 2019, Goede vrijdag, de Jumbo geopend te hebben voor publiek tot 21.00 uur.
 • 13-03-2019, Nina’s Vishandel, aanvraag standplaatsvergunning voor de verkoop van vis op de donderdagen in 2019 in de Johan van Oldenbarneveltstraat nabij supermarkt “Poiesz”.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 07-03-2019 tot en met 13-03-2019 de volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 07-03-2019, De Bazuin 10, Harlingen, het plaatsen van een nieuwe dakopbouw met schuine dakvlakken;
 • 08-03-2019, Rozengracht 19, Harlingen, het verbouwen van een woning naar twee appartementen;
 • 13-03-2019, Kelvinstraat 6, Harlingen, het uitbreiden van een bedrijfspand;
 • 13-03-2019, lange Lijnbaan 28, Harlingen, het plaatsen van een tijdelijke prefab beton menginstallatie.

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 07-03-2019, Westmeep 97, Harlingen, het bouwen van een woning;
 • 13-03-2019, Midlumerlaan 29, Harlingen, het uitbreiden van een woning;
 • 13-03-2019, Zuiderhaven 4, Harlingen, het plaatsen van een airco;
 • 13-03-2019, Marnehiem 64, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Dorpsschouw

De dorpsschouw Wijnaldum vindt plaats op dinsdag 19 maart 2019 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het Dorpshuis de Bijekoer te Wijnaldum. Iedereen uit het dorp is vrij om hierbij aan te sluiten. Advies: Laarzen meenemen i.v.m. wandeling door het Winamer Bos

 

Informatiebijeenkomst Open Plan Proces Westerzeedijk

Op 26 maart 2019 organiseert de gemeente Harlingen de vijfde bijeenkomst over de ontwikkeling van het Westerzeedijkgebied. Wij nodigen u graag uit om hier bij aanwezig te zijn. Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/westerzeedijk

 • Wanneer: dinsdag 26 maart 2019 om 19.00 uur
 • Waar: camping De Zeehoeve, Westerzeedijk 45 in Harlingen
 • Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via westerzeedijk@harlingen.nl

 

Voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Nieuw Trebol

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van maandag 18 maart 2019 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen het voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Nieuw Trebol ter inzage ligt. Het plan kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het voorontwerp bestemmingsplan Harlingen – Nieuw Trebol voorziet in de mogelijkheid om aan de Zuidoostersingel 1 te Harlingen, op de plek van stadsschouwburg Trebol, een appartementencomplex ten behoeve van 16 woningen te realiseren. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken, is het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan nodig. In het voorontwerp bestemmingsplan is ook een concept beeldkwaliteitplan opgenomen specifiek voor deze locatie.

 

Meer informatie over dit voorontwerp bestemmingsplan kunt u ook krijgen tijdens een inloopmiddag op woensdag 10 april 2019 van 16.00 – 18.00 uur in Trebol, Zuidoostersingel 1 te Harlingen. Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m zondag 28 april 2019) over het voorontwerp bestemmingsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per email) zijn of haar reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

 

Verkiezingen 2019

Op 20 maart 2019 zijn er gecombineerde verkiezingen. Op die dag mogen we weer naar de stembus. Als u stemgerechtigd bent, heeft u één of twee stempassen ontvangen. U kunt hiermee stemmen op de kandidaat die u graag in de Provinciale Staten van de Provincie Fryslân zou willen zien en/ of uw stem uitbrengen voor de verdeling van zetels in het algemeen bestuur van ons waterschap Wetterskip Fryslân. Stemmen is uw goed recht. U stemt toch ook? De stemlokalen zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Bent u een stempas kwijtgeraakt? Dan kunt u uiterlijk dinsdag 19 maart 2019, tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen in de Groenlandsvaarder (Voorstraat 35) bij het team KCC.

 

U kunt stemmen in de gemeente Harlingen op een 11-tal locaties, namelijk:

 • De Groenlandsvaarder, Voorstraat 35, Harlingen.
 • RK Basisschool Sint Michaëlschool, Schritsen 52, Harlingen.
 • Scholengemeenschap Simon Vestdijk, Koningin Julianastraat 3 (zij-ingang) Harlingen.
 • MFC Het Vierkant, Johan van Oldenbarneveltstraat 2, Harlingen.
 • CBS Prins Johan Friso, Grettingalaan 43, Harlingen.
 • Dorpshuis De Spil, Hopmansweg 7, Midlum
 • Wooncentrum Almenum, Midlumerlaan 53 A, Harlingen.
 • MCL-Harlingen/ De Batting, Achlumerdijk 2, Harlingen.
 • Dorpshuis De Bijekoer, S. Schaafstrapaed 1, Wijnaldum.
 • OBS Noorderlicht, F. Domela Nieuwenhuisstraat 81, Harlingen
 • Stationsrestauratie Harlingen, Stationsweg 6, Harlingen.

 

De gemeente Harlingen doet mee aan het landelijke experiment “Centraal tellen verkiezingen 2019”. Dat betekent dat er op de dag van de verkiezingen, na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur, voor beide verkiezingen, alleen op lijstniveau wordt geteld. Die dag worden dus niet de op de kandidaten uitgebrachte stemmen geteld.

 

Op donderdag 21 maart 2019 wordt tijdens een openbare zitting van het gemeentelijk stembureau de telling op kandidaatsniveau uitgevoerd. Deze telling zal vanaf 9.00 uur plaatsvinden in het stadshuis aan de Noorderhaven.

 

Op donderdag 21 maart 2019 zal om 16.00 uur in een openbare zitting van het gemeentelijk stembureau de voorlopige uitslag van de verkiezingen worden bekendgemaakt op partij- en kandidaatsniveau.

 

Zijn er vragen over de verkiezingen, dan kunt u terecht in de Groenlandsvaarder (Voorstraat 35) bij het team KCC, belt u 14 0517 of stuurt u een e-mail naar info@harlingen.nl. Verdere informatie over de verkiezingen is te vinden op www.harlingen.nl/ verkiezingen

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

19-03-2019

HARLINGEN - Wederom een stormachtig weekend voor de voetballende jeugd bij fc Harlingen.

Algemene oproep om 20 maart te gaan stemmen

19-03-2019

HARLINGEN - De meeste Harlingers zullen mij ondertussen wel hebben zien staan op de verkiezingsposters samen met een viertal PvdA-leden.

Wielervereniging WCT Ouwe Seun traint op Mallorca

19-03-2019

HARLINGEN - Afgelopen week zijn 8 leden van WCT Ouwe Seun op trainingskamp naar Mallorca geweest.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"