Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk 'Pasen' Harlingen

Heerlijk 'Pasen' Harlingen

10-11-12-13 april 2020 verandert het Entrepotgebouw weer in Heerlijk Pasen Harlingen! Het culinaire walhalla waar je kan genieten van heerlijk eten, drinken & fijne muziek!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 07 - 2020

14-02-2020

HARLINGEN - De bekendmaking van de gemeente Harlingen van 03-02 tot 07-02-2020.

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 06-02-2020 tot en met 12-02-2020.

De volgende aanvraag reguliere procedure omgevingsvergunningen is binnengekomen:

 • 07-02-2020, De Spiker 5, Harlingen, het wijzigen van de draagconstructie van de woning; Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 12-02-2020, Folkert Poststraat 8, Midlum, het plaatsen van een berging met overkapping;
 • 06-02-2020, Galjoenweg 19, Harlingen, het plaatsen van een dakkapel;
 • 12-02-2020, De Spiker 5, Harlingen, het wijzigen van de draagconstructie van de woning;
 • 07-02-2020, Alde Leane, percelen F 431, F 432 en F 433, Wijnaldum, het legaliseren van het ophogen van percelen;
 • 12-02-2020, Nieuwe Willemskade, Harlingen, het vervangen van een damwand.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

De volgende ontwerp-omgevingsvergunning uitgebreide procedure is verleend:

 • 12-02-2020, Groen van Prinstererstraat 2, Harlingen, het brandveilig gebruiken van het pand;

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 17-02-2020 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen. Een ieder kan binnen 6 weken na de datum van de ter inzage legging, zienswijzen tegen het ontwerp besluit indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Ontwerpbestemmingsplan Harlingen – Nieuw Trebol en ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 16 appartementen.

Toepassing Coördinatieregeling. 

De gemeente Harlingen maakt op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de coördinatieregeling wordt toegepast voor het bouwen van 16 appartementen te Harlingen. Het toepassen van de coördinatieregeling maakt het mogelijk om de aanvraag omgevingsvergunning gelijk op te laten lopen met de procedure voor het bestemmingsplan Harlingen – Nieuw Trebol. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden hiermee gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt genomen door de gemeenteraad. Het besluit omtrent de aanvraag van een omgevingsvergunning wordt genomen door het college van burgemeester en wethouders. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen het besluit tot toepassing van het coördinatiebesluit staat geen bezwaar en beroep open. Wij maken u erop attent dat u alleen beroep tegen de uiteindelijke beschikking kunt indienen als u een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerp beschikking en u belanghebbende bent.

 

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in het kader van een gecoördineerde afhandeling met ingang van 17 februari 2020 gedurende zes weken ter inzage liggen:

 • het ontwerpbestemmingsplan Harlingen - Nieuw Trebol;
 • de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met 16 appartementen op een locatie aan de Zuidoostersingel 1 te Harlingen.

 

Waar raadpleegbaar?

De stukken zijn op de volgende wijze raadpleegbaar:

 • Het ontwerpbestemmingsplan via de website www. ruimtelijkeplannen.nl;
 • Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning bij het Klanten-contactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

 

Indienen zienswijze

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Uw zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen van zienswijzen wordt gekozen, kunt u bellen naar het team Omgeving en Samenleving van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de reden van de zienswijze.

 

Openbare informatieve raadsvergadering

Op 26 februari 2020 om ± 21.00 uur (aansluitend aan de raadsvergadering) is er een openbare informatieve raadsvergadering over de realisatie van een zeezwembad in de Willemshaven. Tijdens de informatieve raad worden de verschillende varianten en locaties toegelicht aan de hand van een presentatie. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen in het Stadhuis, de vergadering is ook live te volgen via de website www.harlingen.nl.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 17 februari 14.15 uur tot en met vrijdag 21 februari 16.30 uur is Achlumerdijk (Zwarte weggetje) deel Noordmeep – Ludingaweg (Atjetille) afgesloten. In verband met Betonreparatie wegdek inclusief uitharden beton. 

Gemeente

Meer nieuws

Het Alternatief 57

14-02-2020

HARLINGEN - Vanavond alweer tijd voor het Alternatief en dan nog wel op een speciale dag: Valentijnsdag!

Björn Kuipers in de Robbenplaat

14-02-2020

HARLINGEN - Er werd nog lang nagepraat in de Robbenplaat na de interactieve lezing van Björn Kuipers afgelopen maandag bij Zeerobben.

Geef vrijheid door!

14-02-2020

HARLINGEN - 75 jaar Vrijheid wordt dit jaar voluit herdacht en gevierd.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda
Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot