Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Basketbaldag in de Waddenhal

19-11-2019

HARLINGEN - Komende zaterdag, 23 november 2019 is er weer een volledig Green Lions programma in de Waddenhal.

Nu de competitie ruim 2 maanden geleden gestart is, zit elk team goed in het ritme, en is volop aan het spelen binnen hun eigen competitie.

 

De jongste spelers, U12 zijn goed op weg en staan op dit moment op de 2de plaats, vlak achter BV Leeuwarden. Tweemaal in de week oefenen deze jongens en meiden met trainer Wiedja om met veel lol de basistechniek onder de knie te krijgen, en na in de wedstrijdjes van 8 maal 4 minuten wordt er vol overgave gespeeld om flink te scoren. Zaterdag 10:45 uur is Dokkum de nieuwe tegenstander.

 

U22 is een nieuw, sterk team wat een goede toekomst heeft. Spannende wedstrijden als de mannen van Manon spelen, waarbij de aandacht niet mag verslappen, want de tegenstanders bieden ook echt tegenstand. Op dit moment staan ze in de middenmoot, maar de wil om verder te stijgen is overduidelijk aanwezig. Ook om 10:45 uur spelen de mannen tegen het team uit Heerenveen.

 

De U14, getraind door Daryll, is een groep met zowel nieuwe als wat meer ervaren spelers, is nu ongeslagen in hun kleine competitie, die de jongens in alle hoeken van Noord-Nederland brengt. Coach Bert was vorige week met hen in Dokkum, dit weekend komt het team uit Hoogeveen op bezoek. De bal gaat om 12:30 uur de lucht in.

 

Dit jaar traint en coacht Rudy het damesteam weer, een team dat gegroeid is, in aantal speelsters, en in kwaliteit. Na vorige week een oefenwedstrijd tegen het Nationale Marine Team gespeeld te hebben, maken de dames, momenteel derde, zich op voor een pittige wedstrijd komend weekend, tegen de nummer twee. 12:30 uur zijn de dames uit Joure aanwezig om een mooie pot te spelen.

 

De U16 speelde vorig seizoen zo goed, met veel nipt gewonnen wedstrijden, dat ze halverwege het seizoen een klasse omhoog zijn gegaan.

In de huidige zware competitie verbeteren ze onder leiding van trainer Dirk stukje bij beetje hun spel, waarbij de wedstrijden steeds meer naar hun hand gezet worden. Om 14:15 uur komt het team uit Dokkum om te spelen.

 

De twee heren teams van vorig jaar zijn samengevoegd tot het huidige heren team, en onder de leiding van Chantal hebben ze zich genesteld in het midden van hun klasse. Meer en meer vinden de mannen elkaar in het spel, en de tegenstanders zijn erg gewaagd aan de Green Lions.

Komend weekend spelen de heren tegen Moestasj uit Groningen, om 16:00 uur.

 

Spannende wedstrijden, snelle passes, mooie schoten, tempowisselingen van aanval naar verdediging, driepunters, felle verdediging, strakke aanvallen en fast breaks. Spelregels ingewikkeld? Welnee, en anders is er vast iemand die je alles kan vertellen over het spelletje, wat er wel en niet mag. Maar vergeet vooral niet je ogen op het veld gericht te houden, voor je het weet zijn de Green Lions alweer in de aanval en scoren ze een mooie driepunter of lay-up.

 

Genoeg om van te genieten vanaf de tribune, en mee te leven met de spelers van jong tot oud.

 

Zaterdag 23 november dus, vanaf 10:45 tot 17:30 uur, in de Waddenhal.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vertrokken naar onbekende bestemming

19-11-2019

HARLINGEN - Uit onderzoek van de gemeente Harlingen is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

19-11-2019

HARLINGEN - Zo’n zaterdag van de intocht van Sinterklaas is toch een andere zaterdag.

Jonge Seun met Pietenorkest

19-11-2019

HARLINGEN - Om afgelopen zaterdag de vele enthousiaste kinderen warm te houden tot de aankomst van Sinterklaas, zorgde het Pietenorkest voor muziek.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Zensa Moda Zensa Moda Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns
VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt