HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bark EUROPA zeilt weer naar Antarctica!

05-09-2021

HARLINGEN - In 2022 is ze terug voor de Tall Ships Races Harlingen!

Bark EUROPA zeilt weer naar Antarctica! all Ship Bark EUROPA voor de kust van Harlingen. Foto: Johan Balt

Op dinsdag 7 september vertrekt Tall Ship Bark EUROPA, na ruim een jaar in Nederland, weer naar Antarctica! Zeilend met gasten via Tenerife en Montevideo is de bemanning zo'n drie maanden onderweg naar Ushuaia, waar in december het expeditieseizoen naar Antarctica start.

Tijdens de Atlantische oversteek varen er twee internationale studenten mee om onderzoek te doen naar de groei van lichtgevend plankton en microplastics. Volgend jaar zomer is de EUROPA terug in Nederland om deel te nemen aan de Tall Ships Races Harlingen 2022. Tevens een unieke mogelijkheid om ervaring en kennis te delen op het gebied van duurzaamheid en bescherming van de oceanen.

 

Gastvrij ontvangen in Scheveningen en Harlingen

De EUROPA arriveerde in juni 2020 in Nederland na een non stop reis van 81 dagen vanuit Ushuaia. Hierna verbleef het schip noodgedwongen meer dan een jaar Nederland. Dankbaar voor de gastvrije ontvangst in thuishaven Scheveningen en in de haven van Harlingen, werd er op deze locaties veel onderhoud verricht aan het schip. Het dekhuis en de hutten zijn volledig gerenoveerd en de voorraadruimte en wasruimte vernieuwd. Afgelopen zomer heeft het schip diverse korte training trips gemaakt met bemanning en een eerste SEA Lab reis in samenwerking met het Friesland College.

 

EUROPA in 2022 terug in Harlingen voor Tall Ships Races

In 2022 is Harlingen weer gasthaven van de spectaculaire Tall Ships Races. Tall Ships vanuit de hele wereld nemen deel aan dit maritieme evenement samen met de bruine vloot. Duizenden trainees komen hier samen om van het scheepsleven en van elkaar te leren. Het evenement vindt plaats van 14 tot en met 17 juli 2022.

Leentje Toering, managing director van de EUROPA, licht toe waarom dit een belangrijk evenement op de agenda is:

"Voor de bark EUROPA is het een unieke mogelijkheid om te delen wat wij tijdens onze reizen leren op het gebied van duurzaamheid en bescherming van de oceanen. Onze ervaringen en verhalen delen we door middel van lezingen en workshops. Deze zijn toegankelijk voor onze trainees en voor het publiek van het evenement."
 

Over de EUROPA

De EUROPA bevaart sinds 2000 de oceanen en wereldzeeën en staat bekend als een schip waar echt mee gezeild wordt. Onze reizen brengen ons naar afgelegen gebieden over de hele wereld, wat liefhebbers en dromers de mogelijkheid geeft om op te stappen voor een avontuurlijke zeilreis. De EUROPA zeilt in de Atlantische, Stille en Indische Oceaan, waaraan ze haar bijnaam ‘Ocean Wanderer’ te danken heeft. Van december tot maart, wanneer het in het zuidelijk halfrond zomer is, onderneemt EUROPA expedities naar Antarctica.

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Onsubtiel viert 100ste uitzending live op Omroep RSH!

05-09-2021

HARLINGEN - Op 19 januari 2016 zonden Harlingers Bas Jilderts en Frank Buikhuizen de allereerste uitzending uit van het jongeren radio programma Onsubtiel, toen nog op Radio Stad Harlingen.

Kom eens kennismaken met de Waterscouts!

05-09-2021

HARLINGEN - Het nieuwe verenigingsseizoen is begonnen.

Nieuwe groep MDT ‘Zoek het uit!’ start – aanmelden kan nog!

05-09-2021

HARLINGEN - Tijdens MDT ‘Zoek het uit!’ gaan jongeren uit heel Friesland op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf.

Reacties