Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Barentsz Journaal editie 26, december 2019

18-12-2019

HARLINGEN - Eindstreep in zicht.

Op weg naar de jaarwisseling is het traditie om even stil te staan bij het voorbije jaar en vooruit te kijken naar het komende. Zo ook in deze nieuwsbrief. Met een aantal foto’s wordt in vogelvlucht getoond wat er in 2019 is gepresteerd. Bij een project als dat van Barentsz zijn heden en toekomst echter nauw met elkaar verweven, het resultaat van vandaag is meteen het vertrekpunt voor morgen. Al gauw richt zich de nieuwsgierigheid dan ook op het vervolg, op het eindproduct. Met de vraag: wanneer is het klaar?

 

Het antwoord kan kort zijn: de eindstreep is in zicht. Het nieuwe jaar belooft enerverend, zo niet legendarisch te worden. In twintigtwintig wordt de bouw van het Barentszschip die dan op de kop af tien jaar heeft geduurd, afgerond! Gedenkwaardige getallen om historie te schrijven.

 

Het schip is rond volgende zomer zover dat het kan varen. Geen enkele twijfel of dat lukt, het moet! Het is aangemeld als tall ship bij Sail Amsterdam 2020 (12-16 augustus). Als dat rondkomt, zal de Witte Swaen, een natuurgetrouwe reconstructie van het schip dat in 1596 zo’n bijzondere rol speelde in onze geschiedenis, er prominent aanwezig zijn. En zonder twijfel tot de verbeelding spreken. Voor de hele Barentszonderneming wordt 2020 niet alleen een kroonjaar, maar tevens de bekroning van een prachtig scheepsbouwproject.

 

Download hier het: PDF document icon Barentsz Journaal nr 26 - dec. 2019.pdf — PDF-bestand, 2.59 MB (2711956 bytes)

 

 

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

SALE bij Kamsma Schoenen!

18-12-2019

HARLINGEN - De opruiming is gestart.

Algemene Leden Vergadering fc Harlingen drukbezocht

18-12-2019

HARLINGEN - Maandag 9 december hield fc Harlingen weer haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering.

Hubo Faber Harlingen: Uw vuurwerkverkooppunt!

18-12-2019

HARLINGEN - Over twee weken is het alweer Oud & Nieuw!

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie