Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Balklandpark bijna klaar; een prachtige parel voor Harlingen en bezoekers

22-09-2022

HARLINGEN - Kom jij het nieuwe park beleven en uitproberen?

Balklandpark bijna klaar; een prachtige parel voor Harlingen en bezoekers College van B&W bekijkt Balklandpark. Foto: Joachim de Ruijter.

Het afgelopen jaar is het Balklandpark omgetoverd tot een stadspark dat voor iedere Harlinger en bezoeker iets te bieden heeft. Je kunt er heerlijk wandelen, rennen, springen, klimmen, sporten en vies worden. En uiteraard ook gewoon genieten vanaf een bankje.

 

Deze week maakte het college van burgemeester & wethouders met de architect een wandeling door het nieuwe park om met eigen ogen te bewonderen hoe mooi het is geworden. 

Wethouder Erik de Groot: “Het is fantastisch om te zien hoe het park het afgelopen jaar vorm heeft gekregen. Hier was eerder niks behalve sportvelden en open ruimte. Nu is er een stoer en robuust park met volop ruimte voor bewegen in de openbare ruimte en biodiversiteit in het noordelijke gedeelte van het Balklandpark. In het komende plantseizoen worden op verschillende plekken in het park bomen en bloemen geplant zodat het volgend jaar vol staat met prachtige bloemen, planten en bomen. Het Balklandpark is een echte parel geworden voor zowel Harlingers als voor de bezoeker en toerist die van onze historische stad, dijk, strand en zee komt genieten.”  

 

Gebiedsontwikkeling zorgt voor impuls recreatie en toerisme

Het Balklandpark is onderdeel van het Westerzeedijkproject. Dit gebiedsontwikkelingsproject is gericht op het ontwikkelen van een aantrekkelijk gebied voor Harlingers en (cultuur)toeristen. Zo wordt er onder andere gewerkt aan strandbeleving, herstellen badcultuur, recreatievoorzieningen en -woningen.
 

Balklandpark-Noord ontwerp gemaakt via Right 2 challenge

Een werkgroep met inwoners uit Harlingen daagde de gemeente uit om zelf het noordelijk deel van het park te ontwerpen. De gemeente is de uitdaging aangegaan en heeft de initiatiefnemers volop de ruimte gegeven. Inmiddels is de werkgroep officieel overgegaan tot de Stichting Ecologisch Stadspark Harlingen. Op het moment is de Stichting met hulp van de gemeente bezig met de uitvoering van het ontwerp. De heuvels zijn aangelegd en beplant. De uitvoering van de bijenstal, het vleermuishotel en het insectenhotel zijn gepland. Daarnaast is het plan een tribune te bouwen van gerecyclede materialen, waaronder onderdelen van de oude tribune van Voetbal Vereniging Harlingen. De uitvoering van het ontwerp blijft in ontwikkeling, elementen worden door de jaren heen toegevoegd en veranderd.

Gemeente Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben nieuws

22-09-2022

HARLINGEN - Met het Jeugdjournaal, de Waddenrobkes , de Meiden en Teamfoto's.

Activiteiten zomervakantie Oekraïners

22-09-2022

HARLINGEN - Tijdens de zomervakantie zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor de Oekraïense kinderen in Harlingen.

Familiearchief Hannema 1589-1989 openbaar

22-09-2022

HARLINGEN - Onder het toeziend oog van jeneverstoker Jan Hannema (1746-1825) tekenden Sjoerd Jacobus Hannema en Hugo ter Avest, directeur van het Hannemahuis centrum voor Harlinger cultuur en historie, woensdag 21 september de overeenkomst van schenking van het Familiearchief Hannema aan het Gemeentearchief Harlingen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok