Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Badge Tall Ships Race Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Het idee om een badge voor de Tall Ships Race Harlingen te maken, zijn de eerste schetsen en ideeën ontstaan in 2014.

Dit evenement vond toen voor het eerst plaats in Harlingen. Mijn passie voor fotografie zijn festivals en evenementen een vast onderdeel geworden, de foto’s belanden vaak in de media en websites van zowel organisaties en artiesten. Als toeschouwer en fotograaf was ik ook onder de indruk van de Tall Ships Race Harlingen, de imposante zeilschepen, de straatparade en het gehele spektakel aan festiviteiten in Harlingen. Het zet onze stad op de kaart en krijgt veel aandacht in de media, waar duizenden mensen op afkomen.

 

Graag wilde ik iets bijdragen aan dit grootse evenement, kreeg bij de eerste ontwerpen al een positieve reactie van Margot Hoiting, die ook betrokken was toen bij de Tall Ships Race Harlingen. Maar was het afwachten keert dit evenement terug in Harlingen, een tussentijdse periode van 4 jaar, zou 2018 Harlingen weer in beeld komen. Helaas was ik 2018 meer in Amsterdam wegens mijn ongeneeslijke ziekte. Gelukkig was ik dat jaar met de Tall Ships weer even in Harlingen en had ik de mogelijkheid om weer vele foto’s te maken. Begin dit jaar de ontwerpen van de badges weer onder de ogen gekregen, nu of nooit was mijn gedachte, aan de slag om het te realiseren. Het ontwerp, moest een drie eenheid vormen was mijn eerste gedachten.

 

Provincie Friesland, Gemeente Harlingen en de Tall Ships Race Harlingen. Samen zijn deze instanties verantwoordelijk om het spektakel te organiseren, voor de trainees, publiek en organisaties die het willen organiseren in de toekomst.

Het pompebled kenmerk van provincie Friesland, komt voor o.a. in de Friese vlag. Het logo van Gemeente Harlingen, bestaat uit de kleuren blauw en groen, het zijn de exacte kleuren. Land en zee, de veilige havenkom van stad Harlingen.

 

De witte zeilen en contour van de romp van een zeilschip, rood welke kleur in de vlag van de Tall Ships Race Harlingen voorkomt en tevens ook dezelfde blauwe kleur van gemeente Harlingen die ook weer in de vlag terugkeert. Een betere drie eenheid zou je in mijn ogen niet kunnen bedenken.

 

De uitvoering en de productie, wilde ik een lokaal bedrijf benaderen, en dat is Tryn 3D Printing geworden, ik ken haar al langer en heb dit bedrijf ook promotie gegeven in de schildersbedrijfstak waar ik ongeveer 40 jaar op aller gebied werkzaam was en nog betekenis eraan geef. Samen zijn we in overleg gegaan een proces die tijd in beslag, uit proberen, aanpassen, resulteerde in een prachtige samenwerking met Trijntje Teerhuis en haar partner Jos.

 

Voorstel een duurzaam product, en dat is het geworden een in acrylaat zeer sterk plaatmateriaal is deze badge geprint en opgebouwd, geen speld maar met magneten kan het op kleding gedragen worden. Bij Flevodruk Harlingen is een prachtige beschermbaar recyclebaar vierkante papieren gecoat hoesje / verpakking uitgezocht met een doorzichtige inkijk in ronde vorm, donkerblauw van kleur. Tekst TRSH 2022 gegrafeerd, is zeer strak uit gevoerd en blijft herinneren. De badge is ook tijdloos, tekst aanpassen voor de volgende edities mochten die er komen.

 

De reacties waren zeer positief van betrokken mensen van de Tall Ships Race Harlingen en Gemeente Harlingen.

 

Voor mij een teken dat dit een geslaagd project is geworden.

 

De badge is ook voor belangstellenden te koop bij Tryn3Dprinting. Via de e-mail of even bij haar op de hoek Noorderhaven/Hoogstraat. Info@tryn3Dprinting.nl.

 

Jelle Zijlstra

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Ik krijg na afgelopen zaterdag 25 juni 2022 berichten binnen met de vraag waarom ik niet aanwezig was bij de opening van de Witte Anjerperk, in de Harmenspark in Harlingen.

Galerie de Vis: Gineke Zikken – Havens

08-07-2022

HARLINGEN - Met een tentoonstelling van havengezichten van Gineke Zikken haalt Galerie de Vis in Harlingen de zeelucht naar binnen.

Hoe kleed je het huis een beetje aan? Zo doe je dat

08-07-2022

HARLINGEN - Het inrichten van een huis is natuurlijk een hele leuke bezigheid, alleen kan op een gegeven moment de inspiratie een beetje op zijn.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE