Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Are you ready for SUPtember?

08-09-2022

HARLINGEN - De tocht der tochten, het moment waar vele Stand Up Paddle fanaten op hebben gewacht is aangebroken.

De Stand Up Paddle Elfstedentocht zal op 10 september aanstaande van start gaan met haar NON-Stop versie, opgevolgd met haar 5-daagse die zal gaan starten op woensdag 14 september. Ditmaal zullen er in totaal 250 atleten meedoen, de grootste in de historie, verdeeld over 10 dagen. Ruim 220 kilometer verplaatsen ze zich over de mooie Friese wateren. 

 

Al 14 jaar op rij mag de Stichting Stand Up Paddle voor vele atleten een grootschalige tocht organiseren met de Friese wateren als speelveld. Vanuit alle hoeken van de wereld zullen de atleten afreizen naar Friesland, om zo hun Elfstedenkruisje te verdienen. De tocht biedt voor ieder wat wils. Is één etappe meer dan genoeg? Dan is er de mogelijkheid om één dag mee te doen met de tocht. Wanneer je voor de volledige 220 kilometer gaat is er ook nog de keuze om deze non-stop te doen of in 5 dagen. Ook dit jaar zijn er fanatiekelingen bij die zo genieten van de Friese scenerie dat zij beide tochten achtereenvolgend zullen gaan peddelen. 

 

Niet zonder de vrijwilligers

Er zullen net als voorgaande jaren vele vrijwilligers zich inzetten om het event tot in de puntjes te verzorgen voor de atleten. Dit betekent vroeg uit de veren om de atleten te begeleiden van startschot tot aan finish tot aan het moment dat ieders hoofd weer het kussen raakt. Als een nomade stam zal het zogeheten ‘SUP11 dorp’ zich verplaatsen door Friesland. Dit alles is zonder alle vrijwilligers en partners niet mogelijk. Mocht je dit spektakel willen bewonderen en de suppers tijdens hun tocht willen aanmoedigen kijk dan op de website voor meer informatie. Actuele informatie en beelden tijdens de tour zijn te volgen via Instagram en Facebook @Sup11CityTour.  

 

De SUP 11-City Tour - NON-Stop Race

Op 10 september zal een totaal van 31 atleten gaan starten aan hun Elfstedentocht. Deze atleten zullen non-stop door peddelen en dit houdt dus in dat zij, wanneer de zon onder is, niet gaan slapen maar met minimale rustmomenten 220 kilometer achtereenvolgend zullen afleggen. Het eerste startschot zal klinken om 8:00 aan de Snekertrekweg 27 te Leeuwarden. Er wordt verwacht dat de eerste peddelaars op zondag 11 september rond 12:00 zullen finishen in Leeuwarden. 

 

De SUP 11-City Tour - 5-Daagse Race

Om de 5-daagse Elfstedentocht ceremonieel in te luiden vindt er op dinsdag 13 september een proloog plaats waar alle atleten, vrijwilligers en andere enthousiastelingen onder het genot van muziek door de grachten van Leeuwarden zullen peddelen. Deze korte stadsronde biedt de mogelijkheid om jouw land te vertegenwoordigen, met in totaal 19 verschillende nationaliteiten is het wederom een bijzondere editie. 

 

Woensdag 14 september zal de race dan echt van start gaan. Het eerste startschot zal om 8:30 klinken. Vanaf dat moment zullen er verschillende groepen starten. De eerste etappe zal vanaf Leeuwarden via Sneek en IJlst gaan voordat er gefinisht zal worden in Sloten. Een leuk feitje is dat de finish in Sloten dit jaar wat anders zal verlopen. Om het comfort na de race voor de atleten te optimaliseren is de finish een klein stukje verlegt. Op dag twee zal er van Sloten naar Workum gepeddeld worden. Vanuit Workum zullen de atleten hun tocht op dag 3 via Bolsward en Harlingen (zondag 11-9 om ongeveer 1.00 uur) over het kanaal vervolgen naar Franeker. Op de voorlaatste dag van de officiële finish zullen de atleten van Franeker zich verplaatsen naar Dokkum. Het einde van de 220 kilometer lange tocht is dan toch echt in zicht wanneer de atleten op dag 5 van Dokkum weer binnenkomen in Leeuwarden en zullen gaan finishen in de Prinsentuin. Als kers op de taart zullen zij hun wel verdiende Elfstedenkruisje mogen ophalen. De verwachting is dat men tussen 13:00 en 16:00 uur allemaal weer terug is in Leeuwarden. 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

08-09-2022

HARLINGEN - De bekerwedstrijd van VR1 was verplaatst van de zaterdag naar de maandagavond.

De Karavaan van de Vriendschap váárt morgen op de HA4 naar Vlieland en Terschelling

08-09-2022

HARLINGEN - Simon Vuyk zoekt adressen: "Wie kunnen we op de eilanden blij maken met een Bloemetje van de Vriendschap?"

Zaterdag Open Monumentendag

08-09-2022

HARLINGEN - Komende zaterdag wordt ook in Harlingen Open Monumentendag gehouden, en wel van 11.00-16.00 uur.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten