HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Antoinette Berkouwer lijsttrekker GroenLinks Harlingen

20-12-2021

HARLINGEN - Op zaterdag 18 december werd een digitale Algemene Leden Vergadering van GroenLinks Harlingen gehouden.

Antoinette Berkouwer lijsttrekker GroenLinks Harlingen Joop, Lajos en Antoinette, op 1,5 meter afstand in één van de 46 stegen die Harlingen rijk is (telelens van de camera trekt het trio naar elkaar toe. Foto: Gijs van Hesteren.

Belangrijkste agendapunten waren de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart volgend jaar en het programma voor de komende vier jaar.  De verwachting is dat de kandidatencommissie het advies van de ledenvergadering zal overnemen, nadat de gesprekken met een aantal verkiesbare kandidaten zijn gevoerd.  Lijsttrekker, die Stephanie Geurtz op volgt, is Antoinette Berkouwer. Ze functioneert nu als commissielid, maar omdat Geurtz stopt in Harlingen neemt zij, ook al tot de verkiezingen, de honneurs waar.

 

Commissielid

Antoinette Berkouwer is een veelzijdige GroenLinkser die sinds vijf jaar Harlingse is en met haar partner in de Harlinger binnenstad woont. Al vier jaar doet ze in de gemeente mee als duo-commissielid. Antoinette combineert bestuurlijk vermogen met specialistische thuiszorg, organisatie met groenbeheer, en onderwijs met kunst. Ze werkte onder andere in Zambia, Genève en Rotterdam binnen verschillende disciplines: zoals dagelijks bestuur ondernemingsraad, specialistische thuiszorg, opzetten wereldwijde kleine projecten en in Harlingen de start met de stadstuin. Kortom, een waardevolle aanvulling op het bestuurlijk vermogen in de gemeente Harlingen.

 

Dat geldt ook voor de nummer twee: Lajos van Burik. Hij is opgeleid als econoom en al verscheidene jaren werkzaam bij de klantenservice van ons aller Belastingdienst. Mensen als hij maken het makkelijker en zelfs leuker om aan de belastingverplichting te voldoen. Lajos woont samen met partner en drie kinderen ook alweer een tijdje ‘in het mooie Harlingen’, zoals hij zelf zegt.

 

De top drie wordt gecompleteerd door Joop van der Heide. De journalist c.q. touringcarchauffeur zat eerder, van 1994 tot 2010, in de gemeenteraad en later ook bijna twee jaar in de Provinciale Staten. Hij bekleedt verschillende bestuurlijke functies en beschikt over een goed netwerk; dat is belangrijk voor het werk voor de gemeenschap. Hij woont samen met zijn partner ook in de Harlinger binnenstad.

 

De kieslijst waarmee GroenLinks op 16 maart volgend jaar ‘de boer op gaat’ telt 12 kandidaten, die qua leeftijd en aandachtsgebieden een mooie en nuttige mix laten zien voor bestuurskracht in de gemeente, stad én dorpen. Daarbij is samenwerken tot speerpunt gemaakt, onderling maar vooral ook met andere partijen. Het afdelingsbestuur laat weten iedereen goede kerstdagen toe te wensen en dat men een soepele overgang naar een goed, beheersbaar en veilig 2022 mag beleven.

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Oud Harlingen: Snel beleid rond kamerbewoning

20-12-2021

HARLINGEN - De vereniging Oud Harlingen heeft het College gevraagd geen bestemmingswijziging voor Voorstraat 101 / Noordijs 14 toe te staan.

Fakkeloptocht voor vrijheid trekt ruim honderd demonstranten (video)

20-12-2021

HARLINGEN - De protestmars in de vorm van een fakkeloptocht tegen de coronamaatregelen heeft zaterdagavond ruim honderd deelnemers getrokken.

Meewerken aan een schone en groene planeet?

20-12-2021

HARLINGEN - Begin met het toepassen van deze tips!

Reacties