Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Alleen samen krijgen we Corona onder controle

27-07-2020

HARLINGEN - Brief van burgemeester Roel Sluiter aan alle ondernemers in de gemeente Harlingen.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle Roel Sluiter. Foto: Joachim de Ruijter
Beste ondernemer in de gemeente Harlingen,
 
Na het versoepelen van de maatregelen om de verspreiding van het virus Covid-19 tegen te gaan blijkt het besmettingscijfer helaas weer te stijgen. Met deze brief vraag ik u om alle regels in uw onderneming goed toe te passen en uw klanten erop te blijven wijzen om de regels ook na te leven. 
 

Zomerseizoen 

Nu de vakanties zijn begonnen, het toerisme op gang komt en het weer (geregeld) meewerkt zien we gelukkig weer levendigheid in onze stad. Er is weer winkelend publiek en de terrassen worden weer gebruikt. Voor u biedt dat gelukkig weer wat perspectief na wellicht een poos met minder of zelfs zonder inkomsten. Daar zijn we allemaal blij mee. 
 

Verslapping in het gedrag 

Tegelijkertijd bemerken we echter een verslapping in het gedrag: de regels worden niet meer zo nauw genomen. Het virus is echter niet verdwenen, de pandemie is niet voorbij.
 
Zoals minister Grapperhaus afgelopen week benadrukte is de toename van het aantal besmettingen in Nederland een waarschuwing. De rode draad hierin is dat grote groepen bijeenkomen zonder 1,5 meter afstand te houden. 
 

Ook in Harlingen 

Helaas moeten we constateren dat ook in Harlingen het naleven van de regels niet overal even goed meer is. Winkels worden door te veel personen tegelijk bezocht, op terrassen komen grote groepen bij elkaar zitten en de aangegeven looproutes worden veelal niet aangehouden. 
 

Alleen samen krijgen we Corona onder controle 

Daarom wijs ik u nogmaals op de benodigde strikte naleving van de regels die voor uw winkel/onderneming gelden. Dat het niet gemakkelijk is onderken ik maar ik vraag hierin wel uw medewerking: u bent tenslotte verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in uw eigen winkel/(horeca)onderneming. 
 

Meer toezicht 

De gemeente gaat in de komende periode meer toezien op naleving van de regels. We gaan met u in gesprek als er geconstateerd wordt dat het niet helemaal verloopt zoals het hoort. Ik herhaal de waarschuwing van minister Grapperhaus aan iedereen die denkt 'Ach, het kan wel': nee mensen, het kan niet. Hou je aan de corona-maatregelen. Dan hoeven we niet op te treden en gaan we samen een plezierige zomer tegemoet. 
 

Tenslotte 

Nogmaals: samen krijgen we Corona onder controle. Ik wens u een goede zomer! 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Roel Sluiter, burgemeester van Harlingen

 

Algemeen Bedrijfsleven Corona

Meer nieuws

Toekomstig Almenum

27-07-2020

HARLINGEN - Het huidige Almenum is, zelfs met de meest uitgebreide renovatie, niet gereed voor een zorgeloze toekomst en een lange levensduur.

Op vakantie tijdens de corona periode, wat is er mogelijk?

27-07-2020

HARLINGEN - Veel Nederlanders zagen hun vakantie in de afgelopen maanden in het water vallen.

Ontwerp-Agenda voor het Waddengebied 2050

27-07-2020

HARLINGEN - Het ministerie van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt, samen met andere overheden en regionale partijen, de Agenda voor het Waddengebied 2050 voor.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus