De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Alle teams van HMHC staan weer op het veld

13-05-2020

HARLINGEN - Sinds deze week wordt er door alle teams weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk.

Alle teams van HMHC staan weer op het veld Ook de E8 hebben plezier onder leiding van de Hoofdtrainers.

Van de jongste jeugd van 5 jaar tot de veteranen, en ook de speciale keeperstrainingen zijn weer gestart. Wedstrijden worden nog niet gespeeld, hopelijk kan dat weer na de zomervakantie. Maar het belangrijkste is dat er weer buiten gesport kan worden en teams elkaar weer ontmoeten.

 

Trainingen voor senioren

HMHC heeft het eerdere opstartplan aangepast en akkoord gekregen van gemeente Harlingen. Dat betekent dat ook de seniorenteams weer kunnen trainen. Bij HMHC zijn dat Dames 1, Dames 2, Heren 1, Veteranen, Gemengde trimgroep en de Dames trimgroep. Voor de senioren gelden dezelfde voorwaarden als voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Iedereen is intussen geïnformeerd en ook op de website van HMHC is de trainingsplanning te vinden.

 

Evaluatie opstartplan jeugdteams

De eerste trainingen van vele teams zitten er weer op, van de jongste tot de oudste jeugd. Er zijn hierover positieve geluiden, dat is mooi. De opkomst is goed, iedereen houdt zich goed aan de afspraken en het is de hoofdtrainers gelukt om met de nodige creativiteit leuke trainingen te geven. We hebben intussen ook bezoek gehad van een toezichthouder van de gemeente, en al eerder van wethouder Harry Boon, die hun goedkeuring uitspraken over hoe we het binnen HMHC hebben georganiseerd. Dit kan uiteraard alleen met de medewerking van iedereen.

 

HMHC traint in kleine groepjes om de afstand te waarborgen en individuele aandacht te verstrekken

 

Andere gebruikers van de velden

In goed overleg met de gemeente zullen de velden van HMHC de komende tijd ook gebruikt gaan worden door verenigingen die anders binnen sporten en activiteiten van de buurtsportcoaches. Rondom de trainingen van HMHC wordt dit ingepland op het tweede veld. Ook deze verenigingen maken een protocol/opstartplan voor hun eigen activiteiten, dat wordt afgestemd met de gemeente en met HMHC. Er wordt naar gestreefd om de groepen uit elkaar te houden, zodat men elkaar zo min mogelijk tegenkomt bij binnenkomst of verlaten van de velden. Ook hier staan veiligheid en gezondheid voorop.

 

Maatregelen blijven van kracht

Er kan alleen worden getraind als we ons met elkaar blijven houden aan de regels vanuit o.a. het RIVM en de Gemeente Harlingen. Dit vraagt het goed doornemen van de plannen, ook door ouders met kinderen. Een paar belangrijke punten: ouders hebben geen toegang tot de velden, het clubgebouw en de kleedkamers zijn gesloten, als je je niet fit voelt kom je niet trainen, de oudere jeugd en senioren houden 1,5 meter afstand en je volgt altijd de instructies op van de trainer. Veiligheid en gezondheid staan voorop! Mocht iemand nog niet willen starten, dan is daarvoor uiteraard alle begrip.  Op een later moment kan dan weer worden begonnen.

 

Funkeys

Fun is the key bij alle teams op onze vereniging. Niet alleen voor oudere jeugd, maar bij ons beginnen we al met sport en spel voor 4- en 5-jarigen, waarbij we gratis “fun in bewegen” trainingen aanbieden met een knipoog naar hockey. Opgeven kan via de proeftraining button op de website www.harlingermhc.nl.

 

Steun je cluppie groot succes!

Sportverenigingen in Nederland hebben het momenteel niet gemakkelijk. Een deel van de inkomsten is weggevallen of onzeker. Gelukkig kan HMHC gebruik maken van een aantal regelingen van de overheid en hebben we in overleg met de gemeente opschorting gekregen van de huur van de velden. Daarmee kunnen we alvast een deel van de kosten betalen. HMHC kan echter alle steun gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld speciale ‘Steun je cluppie’ trui of shirt te bestellen. Zie hiervoor www.helpjecluppie.nl. Er lopen intussen vele leden rond in zo’n trui of T-shirts waaronder een groot deel van onze trainers, een groot succes!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 4!

13-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Razende Roeland raast heerlijk door!

13-05-2020

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur op Omroep RSH klinkt er weer je wekelijkse portie Hard Rock of Grunge door de ether of via internet je kamer of auto binnen.

Provincie komt met extra pakket aan Coronamaatregelen

13-05-2020

FRYSLÂN - Fryslân zet dit jaar tenminste 5 miljoen euro extra in om bedrijven en organisaties te ondersteunen die getroffen zijn door de Corona-crisis.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production