De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Akte2 onthult nieuw Cultuurmenu voor Harlingen en fris logo

15-04-2021

HARLINGEN - Akte2 heeft woensdag 14 april het Cultuurmenu 2021-2022 voor de gemeente Harlingen onthuld.

Akte2 onthult nieuw Cultuurmenu voor Harlingen en fris logo Foto's Lancering cultuurmenu Harlingen 2021-2022 door Erik Gutman

'Kunst om de hoek' is de elfde uitgave van de jaarlijkse brochure met kunst- en cultuuraanbod voor alle basisscholen in de gemeente. Annemarie van der Reijden (hoofd Akte2) overhandigde in Harlingen het eerste exemplaar aan wethouder Erik de Groot. Bij de onthulling werd ook het nieuwe logo voor Akte2 gepresenteerd.


Akte2 is het cultuurbureau van Cultuur Kwartier Sneek en Seewyn Kunsteducatie. Het team stelt ieder jaar het Cultuurmenu voor de gemeente Harlingen samen, met steun van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Bij de totstandkoming is het cultuurnetwerk van Harlingen nauw betrokken. De kring bestaat uit zes scholen en achttien kunst- en cultuuraanbieders uit Harlingen en omgeving. Akte2 is beheerder van het cultuurnetwerk.

 

Lokale kunstenaars, basisscholen, culturele instellingen en Seewyn Kunsteducatie hebben voor het komende schooljaar een groot aantal programma’s ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs en hun leerkrachten. Het gaat om bijna vijftig pagina's met een gevarieerd aanbod aan onder meer muziek, dans, theater, taal, beeldende kunst en erfgoed.

 

Presentatie

Door de coronamaatregelen was de presentatie van 'Kunst om de Hoek' via een livestream te volgen. Struinend door straten en steegjes ontdekten medewerkers Piety Bouma en Aagje Bouwhuis van Akte2 met de kijker wat Harlingen voor kinderen te bieden heeft. Onderweg werden gesprekken gevoerd met aanbieders in het Cultuurmenu, waaronder keramiste Jet Twijnstra, Leonieke Scholten van Danswerk en Berni Dijkerman van Seewyn Kunsteducatie. Tot slot kreeg wethouder De Groot bij het expeditieschip Willem Barentsz het eerste exemplaar overhandigd.

 

Nieuw logo

Het Cultuurmenu is de eerste officiële uitgave van Akte2 die is voorzien van haar nieuwe groene logo. Het beeldmerk maakt deel uit van een opgefriste huisstijl voor het in Sneek gevestigde cultuurbureau. Ook de website akte2.nl is in een nieuw jasje gestoken. Het ervaren en gedreven team van Akte2 maakt cultuurproducten op maat, van idee tot resultaat. Cultuurbureau Akte2 werkt met de twee afdelingen educatie en participatie samen en in opdracht van het primair en voortgezet onderwijs, partners in het sociaal domein, bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren.

 

Annemarie van der Reijden (hoofd Akte2):

"Het is niet te geloven wat de aanbieders in deze coronatijd allemaal aan nieuwe dingen hebben bedacht. Kunst en cultuur is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling van kinderen en kan juist in deze periode helpen om sterk, weerbaar en veerkrachtig te blijven."

 

Erik de Groot (wethouder gemeente Harlingen):

"Opgroeien is voor de gemeente Harlingen een prominent thema. Dat begint bij de integrale kindcentra, de IKC'S. Daar willen we graag via kunst en cultuur een verbinding mee maken. Kunst en cultuur is voor de ontwikkeling van kinderen heel belangrijk. Maar niet iedereen komt er vanzelf mee in aanmerking. Dus het is goed om het via het Cultuurmenu aan te bieden."

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

HMS journaal april extra

15-04-2021

HARLINGEN - Vanaf 1 oktober kun je maandelijks kijken naar het Harlingen Mien Stadsje film/fotojournaal van Videomaker Clemens van der Zwet.

Razende Roeland geeft gas bij en raast door!

15-04-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het bij Omroep RSH tijd om je vaccinatie “metal” te halen, via de radio of pc dan wel te verstaan, geen wachtrij en de bijwerkingen beperken zich tot oorsuizen als jezelf het volume te hard hebt gezet.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Omdraai De Omdraai Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen