Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Afsluiting kaatsproject voor de basisscholen

04-06-2022

HARLINGEN - De kinderen hebben tijdens de kaatslessen op school het Beginnersspel geleerd.

Dat is een vereenvoudigde vorm van het Friese kaatsspel, waarbij er twee tegen twee wordt gespeeld.

Er ligt een vaste kaats(lijn), die iedere keer door de perkspelers gepasseerd moet worden. Na elk eerst wordt er gewisseld van speelhelft.

 

Als afsluiting van deze kaatslessen werden er wedstrijden gehouden op het kaatsveld bij kv Eendracht en konden ze laten zien wat ze hadden geleerd. Het was prachtig om het enthousiasme te zien nadat de kaats voorbij was geslagen! Plezier tijdens het sporten is toch het belangrijkst!

 

Bij de meisjes van groep 7/8 kon iedereen drie partijen kaatsen en bleken de meisjes van Het Baken de meeste eersten bij elkaar te hebben gekaatst. In de laatste partij bleken Amber en Emma de sterksten.

 

Uitslag:

1e prijs: Het Baken – Amber van der Ploeg en Emma de Boer

2e prijs: Het Baken – Tamara Hoogeveen, Aaliya Klijnstra en Kimberley van der Zee

Bij elke partij kaatsten er twee meisjes en eentje was reserve bij Het Baken.

 

 

Bij de jongens van groep 7/8 kon iedereen na een niet zo spannende eerste omloop verder kaatsen in een winnaarsronde en een verliezersronde. Hierin streden Het Baken en Middelstein om de hoogste eer. Het Baken B won na een spannende strijd eerst van het Baken A en daarna ook weer na een spannende strijd van Middelstein.

In de verliezersronde was ’t Wad A te sterk voor Het Noorderlicht B.

 

Uitslag:

1e prijs: Het Baken B – Luca de Groot en Fuad Haj Ali

2e prijs: Middelstein – Jasper Aardema en Daan van der Zwet

1e prijs verliezersronde: ’t Wad A – Nanne Woldring en Bente Mulder

 

Bij de meisjes van groep 5/6 was Het Noorderlicht goed vertegenwoordigd en dat leverde ook een flink aantal prijzen op. Mara en Ella kwamen gemakkelijk in de finale, maar die werd pas gewonnen op 5-5 en 6-0 van Het Baken. In de verliezersronde was het Noorderlicht te sterk voor Middelstein.

 

Uitslag:

1e prijs: Het `Noorderlicht E – Mara Koster en Ella Lanting

2e prijs: Het Baken – Sophia Visser en Megan Noordermeer

3e prijs: Het Noorderlicht D – Milou Bijl en Jaylinn Boersma

 

1e prijs verliezersronde: Het Noorderlicht F – Elisa Horjus en Suus Munnikes

2e prijs verliezersronde: Middelstein – Layla Speelman en Senne Molenaar

 

 

 

Bij de jongens van groep 5/6 waren Lucas en Evy van ’t Wad A oppermachtig. Zij wonnen al hun wedstrijden ruim en ook de finale tegen het Baken A. In de verliezersronde wist

’t Wad C te winnen van Het Baken B. Hier waren de partijen niet zo spannend en daardoor was de uitslag al vrij snel bekend.

 

Uitslag:

1e prijs: ’t Wad A – Lucas Vlieger en Evy Boonstra

2e prijs: Het Baken A – Niek Helvrich en Tygo de Groot

3e prijs: ’t Wad B – Yannick Beuker en Ties de Jong

 

1e prijs verliezersronde: ’t Wad C – Donny Matieu van der Schoot en Quin Hamstra

2e prijs verliezersronde: St. Michaëlschool B – Lenn de Graaf en Liam Rinsma

 

 

Bij groep 3/4 speelden de jongens en de meisjes samen en ook tegen elkaar. Dat lukte al heel aardig, met de nodige hulp van de begeleiders natuurlijk. In de halve finale wist Middelstein B te winnen van Het Noorderlicht A en ’t Wad A won van ’t Wad B. In de finale was ’t Wad A sterker dan Middelstein B en won met 5-3 en 6-4.

In de verliezersronde stonden Het Baken A en de St. Michaëlschool tegenover elkaar in de finale. Het Baken A won met 5-3 en 6-2.

 

Uitslag:

1e prijs: ’t Wad A – Xavi Elsinga en Jurre Mulder

2e prijs: Middelstein B – Alex Speerstra en Lenn Stoter

3e prijs: Het Noorderlicht A – Sem Koster en Benjamin Bootsman

3e prijs: ’t Wad B – Maylinn Hamstra en Ferdi Yildiz

 

1e prijs verliezersronde: Het Baken A – Mark Kuiper en Lucas Dijkstra

2e prijs verliezersronde: St. Michaëlschool C – Quin de Graaf en Boaz Hofma

 

Voor veel kinderen was dit een leuke kennismaking met de kaatssport. De kaatsvereniging biedt iedereen de gelegenheid om gratis mee te trainen op donderdagavond vanaf 18.30 uur

 

De kennismakingslessen worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting Sportakkoord Harlingen. Jumbo, sponsor van het sportakkoord, zorgde voor een gezonde traktatie in de vorm van fruit en water.

 

Gelukkig waren er net voldoende begeleiders om de kinderen een leuke middag te bezorgen. Iedereen die geholpen heeft: BEDANKT!

 

Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hosanna begeleidde wandelaars in Leeuwarden

04-06-2022

HARLINGEN - Een prachtige slotavond voor de wandelaars en begeleidende muziekverenigingen afgelopen donderdag in Leeuwarden.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas