Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Afscheid raadsleden gemeenteraad Harlingen

29-03-2018

HARLINGEN - Op woensdagavond 28 maart 2018 zijn de leden van de huidige gemeenteraad van hun taken ontheven.

Afscheid raadsleden gemeenteraad Harlingen Groepsfoto v.l.n.r. Harmen Bloemhof (CDA), Arnoud Burkels (D66), Wiebe van Dijk (PvdA), Wim Kroon (GroenLinks), Jan Jellema (Harlinger Belang) en burgemeester Roel Sluiter. Foto: Ubbo Posthuma

Burgemeester Roel Sluiter stond stil bij de afgelopen raadsperiode die hij zelf kenmerkt als een cruciale periode. Zo vond er gedurende deze periode onder meer de decentralisatie van de zorg plaats.

 

De gemeente Harlingen heeft het sociaal domein goed op orde gekregen en ook op toeristisch en recreatief gebied zijn er belangrijke stappen gezet. Zo krijgt de Willemshaven steeds meer invulling. Cruciaal was ook het bestuurlijk besluit om zelfstandig verder te gaan, daar waar veel gemeenten besloten om te herindelen. Terwijl iedereen zei dat het niet kon is tijdens deze vier jaar gebleken dat het wel kon!

 

Vier prachtige jaren

De gemeente Harlingen staat er financieel goed voor. Negen partijen hebben bewezen dat het is gelukt. Op geen moment is de bestuurbaarheid van de gemeente in gevaar geweest. Hoewel meningen regelmatig verdeeld waren en vergaderingen soms lang duurden vond de besluitvorming in een beste stemming en met goede verhoudingen plaats. Er wordt teruggekeken op vier prachtige jaren. Met een persoonlijk dankwoord nam burgemeester Roel Sluiter afscheid van Harmen Bloemhof (CDA), Arnoud Burkels (D66) en Wim Kroon (GroenLinks) die allen vier jaar lang met veel energie en betrokkenheid hebben deelgenomen in de Harlinger Gemeenteraad.

 

Jan Jellema

Ook is afscheid genomen van Jan Jellema (Harlinger Belang) die gedurende een periode van 12 jaar een bijdrage heeft geleverd aan de Harlinger politiek. Voor de raad en voor de discussie was Jan Jellema van onschatbare betekenis. Hij werd geroemd voor de wijze waarop hij deelnam aan het debat en het feit dat hij altijd precies en beredeneerd was in zijn argumenten. Met zijn deelname aan de gemeenteraad hield hij iedereen in de raad scherp en zijn werkwijze heeft bijgedragen aan een betere en dus meer verantwoorde gedachtewisseling in de raad.

 

Wiebe van Dijk

Na een periode van 28 jaar sloot ook Wiebe van Dijk (PvdA) een tijdperk af. Een politiek natuurtalent, aldus de woorden van de burgemeester.  Met zijn tomeloze inzet in de Harlinger politiek en zijn bevlogenheid als vrijwilliger, verdwijnt voor veel inwoners een vertrouwd gezicht uit de politiek, maar Wiebe verdwijnt zeker niet uit het straatbeeld! Burgemeester Roel Sluiter roemde hem  voor zijn betrokkenheid bij de lokale bevolking, altijd vanuit het hart. Wiebe van Dijk werd bedankt voor de Harlinger Oerkracht die hij altijd toonde. Wiebe van Dijk ontving de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen. Zo is hij lid in de Orde van Oranje Nassau en in 2015 ontving hij de gemeentelijke draagspeld. Naast het persoonlijk dankwoord werden alle vertrekkende raadsleden bedankt met bloemen en een traditioneel Harlinger aardewerk bord.

 

Installatie nieuwe raadsleden

Vanavond wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Vier nieuwe gezichten zullen de komende raadsperiode te zien zijn in de Harlinger Politiek. Bartele Boersma (1992) en Welmoed Konst (1993) nemen namens de PvdA plaats in de gemeenteraad. Reynold Bontes (1988) neemt plaats namens het CDA en Stephanie Geurtz (1973) zal namens GroenLinks zitting nemen in de raad.

 

Klik op onderstaande afbeelding om de raadsvergadering terug te zien.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie van 23-03-2018

29-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

‘Waddenkoningin’ Lutz Jacobi nieuwe directeur Waddenvereniging

29-03-2018

HARLINGEN - Geen gaswinning onder de Waddenzee, één beheerder voor het gebied, met elkaar beseffen dat de Waddenzee een uniek gebied is in de wereld.

Fc Harlingen 1 naar Groningen

29-03-2018

HARLINGEN - Met nog zeven duels op het programma zijn er beslist nog een aantal punten nodig voor lijfsbehoud, maar fc Harlingen 1 heeft de komende weken een loodzwaar programma voor de boeg.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot