Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Afscheid raadsleden gemeenteraad Harlingen

29-03-2018

HARLINGEN - Op woensdagavond 28 maart 2018 zijn de leden van de huidige gemeenteraad van hun taken ontheven.

Afscheid raadsleden gemeenteraad Harlingen Groepsfoto v.l.n.r. Harmen Bloemhof (CDA), Arnoud Burkels (D66), Wiebe van Dijk (PvdA), Wim Kroon (GroenLinks), Jan Jellema (Harlinger Belang) en burgemeester Roel Sluiter. Foto: Ubbo Posthuma

Burgemeester Roel Sluiter stond stil bij de afgelopen raadsperiode die hij zelf kenmerkt als een cruciale periode. Zo vond er gedurende deze periode onder meer de decentralisatie van de zorg plaats.

 

De gemeente Harlingen heeft het sociaal domein goed op orde gekregen en ook op toeristisch en recreatief gebied zijn er belangrijke stappen gezet. Zo krijgt de Willemshaven steeds meer invulling. Cruciaal was ook het bestuurlijk besluit om zelfstandig verder te gaan, daar waar veel gemeenten besloten om te herindelen. Terwijl iedereen zei dat het niet kon is tijdens deze vier jaar gebleken dat het wel kon!

 

Vier prachtige jaren

De gemeente Harlingen staat er financieel goed voor. Negen partijen hebben bewezen dat het is gelukt. Op geen moment is de bestuurbaarheid van de gemeente in gevaar geweest. Hoewel meningen regelmatig verdeeld waren en vergaderingen soms lang duurden vond de besluitvorming in een beste stemming en met goede verhoudingen plaats. Er wordt teruggekeken op vier prachtige jaren. Met een persoonlijk dankwoord nam burgemeester Roel Sluiter afscheid van Harmen Bloemhof (CDA), Arnoud Burkels (D66) en Wim Kroon (GroenLinks) die allen vier jaar lang met veel energie en betrokkenheid hebben deelgenomen in de Harlinger Gemeenteraad.

 

Jan Jellema

Ook is afscheid genomen van Jan Jellema (Harlinger Belang) die gedurende een periode van 12 jaar een bijdrage heeft geleverd aan de Harlinger politiek. Voor de raad en voor de discussie was Jan Jellema van onschatbare betekenis. Hij werd geroemd voor de wijze waarop hij deelnam aan het debat en het feit dat hij altijd precies en beredeneerd was in zijn argumenten. Met zijn deelname aan de gemeenteraad hield hij iedereen in de raad scherp en zijn werkwijze heeft bijgedragen aan een betere en dus meer verantwoorde gedachtewisseling in de raad.

 

Wiebe van Dijk

Na een periode van 28 jaar sloot ook Wiebe van Dijk (PvdA) een tijdperk af. Een politiek natuurtalent, aldus de woorden van de burgemeester.  Met zijn tomeloze inzet in de Harlinger politiek en zijn bevlogenheid als vrijwilliger, verdwijnt voor veel inwoners een vertrouwd gezicht uit de politiek, maar Wiebe verdwijnt zeker niet uit het straatbeeld! Burgemeester Roel Sluiter roemde hem  voor zijn betrokkenheid bij de lokale bevolking, altijd vanuit het hart. Wiebe van Dijk werd bedankt voor de Harlinger Oerkracht die hij altijd toonde. Wiebe van Dijk ontving de afgelopen jaren meerdere onderscheidingen. Zo is hij lid in de Orde van Oranje Nassau en in 2015 ontving hij de gemeentelijke draagspeld. Naast het persoonlijk dankwoord werden alle vertrekkende raadsleden bedankt met bloemen en een traditioneel Harlinger aardewerk bord.

 

Installatie nieuwe raadsleden

Vanavond wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Vier nieuwe gezichten zullen de komende raadsperiode te zien zijn in de Harlinger Politiek. Bartele Boersma (1992) en Welmoed Konst (1993) nemen namens de PvdA plaats in de gemeenteraad. Reynold Bontes (1988) neemt plaats namens het CDA en Stephanie Geurtz (1973) zal namens GroenLinks zitting nemen in de raad.

 

Klik op onderstaande afbeelding om de raadsvergadering terug te zien.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie van 23-03-2018

29-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

‘Waddenkoningin’ Lutz Jacobi nieuwe directeur Waddenvereniging

29-03-2018

HARLINGEN - Geen gaswinning onder de Waddenzee, één beheerder voor het gebied, met elkaar beseffen dat de Waddenzee een uniek gebied is in de wereld.

Fc Harlingen 1 naar Groningen

29-03-2018

HARLINGEN - Met nog zeven duels op het programma zijn er beslist nog een aantal punten nodig voor lijfsbehoud, maar fc Harlingen 1 heeft de komende weken een loodzwaar programma voor de boeg.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen
VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei