De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Afscheid bij Hosanna

29-09-2020

HARLINGEN - Op de jaarvergadering van CMV Hosanna werd afgelopen maandag 28 september in het muziekgebouw van drie leden afscheid genomen.

Afscheid bij Hosanna Op de foto. Voorgrond: links Jamie Gonggrijp en Aniek Buikhuizen. Achter: Manon Heida en Perry Attema. De oorkondes en collier cassettes worden door de dames trots getoond. Dat doet Attema met het muzikale kleinood.

Door Joop van der Heide

 

Secretaris Perry Attema stopte na 12 jaar met zijn werk bij de vereniging. Hans Attema had een overzicht gemaakt van die 12 jaar en prees de secretaris voor zijn inzet en betrokkenheid en vooral het binnenhalen van financiën voor de bekostiging van onder andere de nieuwe uniformen. “Een knappe prestatie in deze lastige tijd” sprak Attema. Hij kreeg een gestileerde stalen muzikant (grote trom) samengesteld uit schroeven en bouten. Een welverdiend applaus klonk op wat ook het geval was toen de voorzitter drie Colorguard dames een oorkonde en gouden collier, een pompebledsje met een muziek sleutel er op, uitreikte, allemaal corona-proof overigens.

 

Jamie Gonggrijp en Aniek Buikhuizen, respectievelijk 19 en 17 jaar lid namen afscheid omdat ze veel tijd kwijt zijn in hun loopbaan carrière. Beiden gaven ze leiding aan de Colorguard groepen van de muziekvereniging. Die taak wordt voortgezet door Manon Heida, 18 jaar bij de vereniging. Zij kreeg ook een oorkonde en collier. Manon werkt samen met Ilse Dotinga, Stefanie Bes en Yvonne Hoekstra met de Colorguard groepen. In Jan Willem Bellaard krijgt Hosanna een waardig opvolger voor Perry Attema. Jan Willem werd door de vergadering unaniem in het bestuur benoemd.

 

Ook Hosanna heeft last van de corona crisis. In zijn openingswoord gaf voorzitter Joop van der Heide aan dat de nieuwe uniformen slechts nog maar een enkele keer getoond konden worden. Het laatst op 25 februari bij het optreden in Duitsland. Daarna viel alles stil en werden er ook geen repetities meer gehouden. Dat mocht in augustus pas weer en toen bleek ook dat zeker zeven jeugdleden niet meer terug kwamen bij de groep. Er werd een paar keer met toestemming van de gemeente een repetitie gehouden bij woongroep De Spiker om toch muziek te kunnen maken.

 

Aan de inkomstenkant vielen naast de vergoedingen voor optredens ook de inkomsten van de verhuur aan derden weg. De vereniging werd door het Tossfonds van het rijk voor die gederfde inkomsten gecompenseerd. Penningmeester Wouter Zijlstra is daar blij mee maar sprak wel zijn zorg uit over de jaarrekening 2020. Inkomsten uit optredens zitten er voorlopig niet in, maar wel acties binnen de Grote Club organisatie en Poiesz actie. “Vanwege de aangescherpte maatregelen zal over een poosje blijken hoe we er uitkomen”, zei de penningmeester. De einde jaars optredens; Sint Maarten en intocht Sinterklaas gaan zeer waarschijnlijk ook niet door. Ondanks de corona crisis was het toch een positieve vergadering omdat er in de aanwas van jeugd bij de muziekkant, de AMV en Colorguard een mooie groei te zien is.

 

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

29-09-2020

HARLINGEN - Het was een drukte van belang op de velden van fc Harlingen afgelopen weekend maar alles verliep volgens plan.

Géén €170.000 afdracht voor ondernemers in Harlingen

29-09-2020

HARLINGEN - De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van woensdag 23 september het collegebesluit om in 2020 haven- en kadegelden, en de vastgestelde toeristenbelasting voor de Harlinger vloot kwijt te schelden officieel geaccepteerd.

Sportakkoord fc Harlingen

29-09-2020

HARLINGEN - Uit handen van wethouder Erik de Groot werd afgelopen week het tegeltje van het Sportakkoord overhandigd aan de voorzitter van fc Harlingen; Nico Beuker.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus