Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Activiteiten zomervakantie Oekraïners

22-09-2022

HARLINGEN - Tijdens de zomervakantie zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor de Oekraïense kinderen in Harlingen.

Zo hadden de kinderen verschillende bezigheden in de vakantie en kregen ze de mogelijkheid om Nederlands te leren.

 

Zomeractiviteiten

De zomerschool was opgezet om de kinderen de kans te geven om leuke activiteiten te doen terwijl ze de Nederlandse taal leren. Dankzij de Kerk aan de Midlumerlaan en Praktijk Frisse Kijk waren de kinderen in de gelegenheid om bij elkaar te komen en verschillende activiteiten te ondernemen. Er was een verscheidenheid aan activiteiten en uitstapjes.

 

Zo hebben de jongeren van 10 tot 14 jaar oud in de pluktuin van Wijnaldum aardappels geoogst en hier patat van gemaakt. De jongere kinderen hebben bloemen geplukt en bloemenkronen gemaakt. En natuurlijk alle relevante Nederlandse worden geleerd! Aan de hand van knutselen, sporten en tripjes, leren de kinderen niet alleen de Nederlandse taal maar ook de cultuur. Op deze manier hadden de kinderen leuke dagbestedingen en kunnen ze meer leren over hoe het is om in Nederland te wonen. Zo’n 25 kinderen hebben meegedaan aan de activiteiten. Voor de volwassenen zijn er Nederlandse lessen, twee avonden in de week. Op dit moment oefenen alle kinderen een sport uit, zoals basketbal, turnen, voetbal en scouting. Deze week zijn de kinderen weer met school begonnen.

 

Oekraïense Onafhankelijkheidsdag

Op 24 augustus was de Oekraïense Onafhankelijkheidsdag. In de kerk op de Midlumerlaan werd een groot concert georganiseerd. Alle kinderen hebben tijdens de zomerschool liedjes en dansjes geleerd. De Oekraïners hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de mensen uit te nodigen die hen hebben geholpen sinds hun aankomst en om hen te bedanken voor hun steun en vriendelijkheid. Het concert was een viering van de Oekraïense cultuur met dans, muziek en instrumentenspel. Er was ook een minuut stilte om de situatie in hun thuisland te herdenken, waarna met trots het volkslied werd gezongen. Zo'n 150 gasten, waaronder de burgemeester en leden van het Oekraïense kernteam van de gemeente, waren ontroerd door het concert, waar ook het lied 15 miljoen mensen werd gezongen door de Oekraïense kinderen en vrijwilligers die hadden geholpen tijdens de zomerschool.

 

Algemeen Gemeente Onderwijs Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Zeerobben nieuws

22-09-2022

HARLINGEN - Met het Jeugdjournaal, de Waddenrobkes , de Meiden en Teamfoto's.

Familiearchief Hannema 1589-1989 openbaar

22-09-2022

HARLINGEN - Onder het toeziend oog van jeneverstoker Jan Hannema (1746-1825) tekenden Sjoerd Jacobus Hannema en Hugo ter Avest, directeur van het Hannemahuis centrum voor Harlinger cultuur en historie, woensdag 21 september de overeenkomst van schenking van het Familiearchief Hannema aan het Gemeentearchief Harlingen.

Super zondag en Meet en Greet bij fc Harlingen

22-09-2022

HARLINGEN - Na het feestelijke jubileumweekend wegens de viering van 100 jaar voetbal in Harlingen maakt de hoofdmacht zich op voor de eerste onderlinge competitiewedstrijd van het seizoen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn