Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Actie van YFC voor jongeren: Je bent niet in je eendje!

13-05-2020

HARLINGEN - Het coronavirus zet heel wat werelden op zijn kop en heeft invloed op diverse levenssferen.

Ook de wereld van tieners! Ineens niet meer naar school, maar online-lessen volgen vanuit je kamer. Je bijbaantje is gestopt. Je hoeft ineens geen examen meer te doen. Alle feestjes waar je zo naar uitkeek zijn gestopt. Ontmoetingen met vrienden zijn nauwelijks meer mogelijk. Vanuit volwassen perspectief misschien ‘bijzaken’, maar voor tieners hun hele leven. Tieners zitten in een leeftijdsfase waarin ze zich los maken van hun ouders. Dat is een gezond proces. En nu tijdens corona zit je ook nog op elkaars lip. Afspreken kan bijna niet of alleen met een of hooguit twee goede vrienden. Extra oog voor tieners is nodig, juist nu jongerenwerk, jeugdclubs en activiteiten er niet zijn.

 

Ook bij Youth for Christ Harlingen, waar om de week een tienerprogramma en jongereninloop is, is er gezocht naar mogelijkheden om het contact te blijven houden met de groep(en). Om in contact te blijven met jongeren en hen een hart onder de riem te steken, heeft Youth for Christ een actie bedacht: Je bent niet in je eendje!

 

Tijdens de coronatijd zijn er pakketten rondgebracht bij 80 jongeren in Harlingen en omgeving. Survivalpakketten voor thuis. Zodat de jongens en meiden afleiding, reflectie en interactie vinden. En de jongerenwerkers een contactmoment (op gepaste afstand) met de jongeren hebben gehad. Zodat ze, juist in deze tijd, gezien worden.

 

Elke jongere heeft een tasje gekregen met een persoonlijke boodschap en een bemoediging dat God erbij is óók nu, verder een badeendje, bingokaarten, chocolade, snoepjes, drinken, spelletje, cadeautje en natuurlijk een wc-rol. Zo was er een challenge om met het pakket verschillende opdrachten uit te voeren gedurende een bepaalde periode. Zoals: Maak een zo hoog mogelijke stapel van alles wat er in het tasje zit. Hoe hoog is hij? Plaats de foto op social media.

 

Verder is er een online bingo georganiseerd, een online-clubavond rondom Pasen, zoom-meetings en whatsapp contact. Verschillende jeugdleiders en ouders nemen ook korte videoboodschappen op die online verstuurd worden om de tieners te bemoedigen met een Bijbeltekst. Zo blijft Youth for Christ in contact. Het wachten is om Rock Solid weer live te organiseren voor de tieners en ook het inloop café weer te openen. Vanaf augustus worden de activiteiten van Youth for Christ Harlingen georganiseerd vanuit een andere locatie. Er is ruimte beschikbaar in Nieuw Zuid. Er komt nog een speciale openingsactiviteit. Voor meer informatie kijk op de website.

Algemeen

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 4!

13-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Razende Roeland raast heerlijk door!

13-05-2020

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur op Omroep RSH klinkt er weer je wekelijkse portie Hard Rock of Grunge door de ether of via internet je kamer of auto binnen.

Alle teams van HMHC staan weer op het veld

13-05-2020

HARLINGEN - Sinds deze week wordt er door alle teams weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk.

Reacties

Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda
Greenart Production Greenart Production Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie